Başkan Yılmaz Kadınları Deltada Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Başkan Yılmaz Kadınları Deltada Ağırladı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaklaşık 300 kadını Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde ağırladı.

08.03.2018 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaklaşık 300 kadını Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde ağırladı.

Başkan Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kızılırmak Deltası'ndaki mahallelerde oturan kadınlarla Kızılırmak Deltası Yörükler Ziyaret Merkezi'nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Hayatındaki en anlamlı günlerden birini yaşadığını belirten Başkan Yılmaz, kadınların siyasette ve sosyal hayatta daha fazla yer alması gerektiğini vurguladı. Kızılırmak Deltası'nın doğal yapısının korunması gerektiğini belirten Yılmaz, tarım ve hayvancılık konusunda yöre halkına gereken desteğin verileceğini bildirdi.

Kahvaltıdan sonra kadınların gününü kutlayan Başkan Yılmaz, "Hayatımda ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı sürecinde çok ilginç anlar yaşadım. Ama bu sabahki kadar bir kahvaltı ortamında hiç olmadığımı söyleyebilirim. Böylesine güzel organizasyonlar olabilir ama katılabilir. Ama siz işinizi gücünüzü bırakıp bu davete icabet ettiniz. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü tebrik ediyorum. AK Parti kadınlara önem veren bir parti. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuda açıklamaları var. Samsun'da 20'ye yakın kadın muhtarımız var. Siyasete girin ve bu alanda ilerleyin. Kadın kollarında görev alın ve oralarda etkili olan. Siz bizim başımızın tacısınız. Siz olmazsanız yarısı olmayan bir yaratık gibiyiz. Eli, ayağı olmayan, kolu olmayan, belki beyni olmayan bir yaratığa dönüşürüz" dedi.

"Buranın sahipleri olarak deltayı korumalısınız"

Kızılırmak Deltası'nın korunması gerektiğini belirten Başkan Yılmaz, "Burayı koruyarak geleceğe taşımalıyız. Burası için belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Siz de buralarda oturan insanlar olarak buraya sahip çıkmanız lazım. Buranın esas sahibi olan insanlar olarak sizin burayı korumanız gerekiyor. Burası korunması gereken Dünya Mirası'nın geçici listesine girdi. Bu yıl da asıl listeye girmek için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah kalıcı listeye de gireriz" diye konuştu.

"Tarım ve hayvancılık konusunda desteğe hazırız"

Tarım konusunda delta halkının endişeleri olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Manda, çeltik, meyve ve sebzecilikle ilgili bizden ne istiyorsanız size yardım etmeye hazırız. Bundan şüpheniz olmasın. Buradaki rençberimiz bugüne kadar ciddi bir destek alamadı. Ama bundan sonra buraya destek vermeye hazırız. Ama hangi konularda destek vereceğimiz, sizin talepleriniz doğrultusunda olacak. Siz evde bu konuda düşünüp, neye ihtiyacınız olduğunu düşünün. Ondan sonra hangi alanda destek istiyorsanız bizimle paylaşın. Bizim bu noktada sizden tek bir isteğimiz var. Bu doğal ortamı korumak" şeklinde konuştu.

Kahvaltının ardından hatıra fotoğrafı çektirilerek, kadınlara hediyeler dağıtıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Yılmaz Kadınları Deltada Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement