Başkan Yılmaz: "Köylerdeki Ekonomiyi Para Eder Hale Getireceğiz" - Son Dakika
Yerel

Başkan Yılmaz: "Köylerdeki Ekonomiyi Para Eder Hale Getireceğiz"

Başkan Yılmaz: "Köylerdeki Ekonomiyi Para Eder Hale Getireceğiz"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, melemeni ile meşhur Kavak’ın Çakallı mevkisi ve ilçenin İstasyon Mahallesi’nde esnafları ziyaret etti.

08.03.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, melemeni ile meşhur Kavak'ın Çakallı mevkisi ve ilçenin İstasyon Mahallesi'nde esnafları ziyaret etti.

Esnaflarla sohbet eden Başkan Yılmaz, ilçe halkının uzun yıllardır gündemini meşgul eden köylerdeki alt yapı sorunlarını 2 yıl içinde çözüme kavuşturma sözü verdi. Bunu mutlaka başaracaklarını ifade eden Başkan Yılmaz, köylerdeki geçim kaynağı olan tarım ve hayvanlığı canlandırıp geliştirerek, emeğin karşılığının alınacağı bir hale getirmenin mücadelesini vereceklerini kaydetti.

AK Parti Kavak Belediye Başkan Adayı İbrahim Sarıcaoğlu ile İlçe Başkanı Üzeyir Başkaya'nın katıldığı ilçe gezisinde esnaflardan büyük ilgi gören Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, vatandaşlardan köylerdeki alt sorunlarını artık düşünmemelerini istedi. Ziyaretlerde halka hitap eden Başkan Yılmaz, hedeflere ulaşmak için gece gündüz demeden doludizgin koştuklarını söyledi.

"DİLİN KEMİĞİ YOK"

30 Mart seçimlerine ilişkin kampanya yürüten rakip adayların olmayacak vaatlerde bulunabildiklerine dikkat çeken Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Seçime giden süre içinde herkes koşuyor. Rakiplerimiz de koşuyor. Kim bilir cennet vaat ediyorlardır, 'yeri göğü birbirine yaklaştıracağız, güneşi aşağı indireceğiz, doları aşağı çekeceğiz, mazotu ucuzlatacağız' diyorlardır. Diyorlardır da diyorlardır. Dilin kemiği yok. Sorumluluk mevkisinde olmayanlar konuşup duruyor. Ama biz, sorumluluk altındayız. Samsun'un ve halkın geleceği için işleri planlıyoruz. Nerede aciliyeti olan insan odaklı hizmet varsa canımızı dişimize takarak olayın üzerine gidiyor, mücadele gidiyoruz. Bizim de imkanlarımız sınırsız değil. Bir yerde petrol, ganimet bulmadık. Ama bilgimiz, becerimiz, tecrübemiz var. Hükümetin imkanları var arkamızda. 'Ufak tefek olsa da kangrene dönmüş meseleleri bırakmayın ve çözün' diye talimat veren bir Başbakan var yanımızda. Ona güvenerek çalışıyoruz" dedi.

"KAVAK İLE İLGİLİ TEREDDÜDÜM KALMADI"

Kavak Belediye Başkan adayı İbrahim Sarıcaoğlu'nun seçimi kazanıp halka AK Parti belediyeciliği hizmetini tanıştıracağına dair bir tereddüdünün kalmadığının altını çizen Başkan Yılmaz, "Kavak'ın özellikle köy ve kırsal kesimlerinde kangren olmuş olan sorunların meclis üyeleriyle birlikte çözebileceğine inandığım bir adayı var. İbrahim Sarıcaoğlu beyin bu işin altından başarıyla kalkacağına inanıyorum. Seçimi alacağına dair bir tereddüdüm de kalmadı. Ama yine de daha çok çalışıp insanlarımızın talep ve isteklerini almaya devam edeceğiz. Seçimi kazanıp 31 Mart sabahında Kavak'ı AK Parti belediyeciliği ve hizmetleri ile tanıştırmak için 'Bismillahirrahmanirrahim' diyeceğiz" açıklamasında bulundu.

"KÖYLERDEKİ ÜRETİMİN KARŞILIĞI OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Alt yapı sorunlarının yanında köylerdeki ekonomik hayatın canlanması ve geliştirilmesi konusuna büyük önem verdiğini hatırlatan Başkan Yılmaz, "Neden köylülük bitiyor, köylerde yaşam tükeniyor, insanlar doyup büyüdükleri köylerini neden terk etmek istiyor ve terk ediyor. Neden köyümüzde çiftliğimiz, ahırımız, tarlamız yok Niye köylü olmaktan uzaklaşıyoruz. Neden ırgatlık yapmak pahasına şehirlerin içine doluşuyoruz? Şimdi bunu cevabını arıyoruz. Bunu cevabı ise köylerdeki ekonomiyi iyileştirmekten geçiyor. Köylerimizde yaşam çok güzel. Yeter ki köylerimizdeki ekonomiyi değerli kılalım. Köylerde yapılan üretimin karşılığı olması için çalışma başlatacağız. Bakanlarımızla görüşüp konuyu Başbakanımıza götüreceğiz. Samsun şehir merkezinin köylerden tek artısı doğalgaz olmasıdır. Elektrik, eksik olanlar giderilmek koşuluyla içme suyu, yol ve teknolojinin hayatı kolaylaştırıcı imkanları köylerimizde de var. O zaman mesele, köylerimizdeki ekonomik üremin, çiftin, çubuğun para eder hale gelmesini saplamaktır. Bunu ivedilikle yapmamız ve başarmamız lazım. Köylerimiz ara sıra uğranan yerler olmaktan çıkmalıdır. Güzelim köyünü bırakıp şehirde askeri ücretle çalışarak yaşamak mantık değil. Böyle yapanların da yakası ömür boyu bir araya gelmez. Şuan en çok köy ekonomilerinin geliştirilmesine kafa yoruyorum. Bu sadece benim değil, herkesin işidir. Bu önümüzde duran resmin perde arkasıdır" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Yılmaz: 'Köylerdeki Ekonomiyi Para Eder Hale Getireceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement