Başkan Yücel Fırıncılarla Zam Konusunda Mutabakat Sağladı - Son Dakika
Güncel

Başkan Yücel Fırıncılarla Zam Konusunda Mutabakat Sağladı

Başkan Yücel Fırıncılarla Zam Konusunda Mutabakat Sağladı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, geçtiğimiz günlerde yasal dayanağı olmadan ekmeğe yapılan zam neticesinde yaptığı girişimler sonucu fırıncılarla yasal fiyatlandırma konusunda mutabakat sağladı.

05.10.2018 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, geçtiğimiz günlerde yasal dayanağı olmadan ekmeğe yapılan zam neticesinde yaptığı girişimler sonucu fırıncılarla yasal fiyatlandırma konusunda mutabakat sağladı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya'daki 54 fırın işletmecisinin adına görüşme yaptığı Alanya Fırıncılar Derneği Başkanı Mehmet Sağlam, Alanya Ekmek Fabrikası sahibi Sinan Muşdal ve Akça Fırın sahibi Mehmet Akça ile ekmek zammı konusunda mutabakat sağladı. Yasal düzenlemeye göre ekmeğin kilogram fiyatı 5 TL olarak belirlenmesinin ardından Başkan Yücel'in fırıncılarla sağladığı mutabakat çerçevesinde, Alanya'daki fırınlar ekmeğin gramajını 50 gram artırarak 250 gram ekmeği 1.25 TL'den verecek.

Yücel: "Fırıncılarımıza teşekkür ediyorum"

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yasal fiyatlandırma konusunda mutabakat sağlayan fırıncılara teşekkür ederek şunları söyledi; "Ekmek fiyatlarındaki artışın ardından fırıncı arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde bugün bir mutabakata vardık. Hem kamu kurum ve kuruluşları hem fırıncılar hem de esnaf odasına bağlı işletmelerimiz, ekmeğe zam yapmadan %25 gramaj artırımına giderek fiyatı 1.25'te sabit tutacak. Fırıncılarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü ülkemizdeki mevcut zamların ardından zarar etseler dahi bu mutabakata uyacaklarını söylediler. Bütün fırıncılarımıza göstermiş oldukları feragat için teşekkür ediyorum" dedi.

Sağlam: "Başkanımızı kırmayarak yasal düzenlemeye uyacağız"

Alanya'da ekmek fiyatını arttırdıkları günden buyana ağır baskılara maruz kaldıklarını belirten Alanya Fırıncılar Derneği Başkanı Mehmet Sağlam, buna rağmen kararlarından vazgeçmediklerini ancak Başkan Yücel'in ricasını kırmayarak yasal düzenlemeye uyacaklarını söyledi. Sağlam, "Devletimiz, 1 kilogram ekmek fiyatını 5 TL olarak belirledi. Bizler de yüksek maliyetlerimizden dolayı ekmeğe 25 kuruşluk bir zam yapmıştık. Zararımızın artmasıyla yaptığımız bu zamma insanlarımız tepki gösterdi. Yapılan baskılara direnme kararı alsak da Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel'in devreye girmesinin ardından onu kırmadık ve ekmek fiyatlarımızı gramaj arttırarak kilosunu 5 TL'ye sabitlemek üzere eski haline geri getirdik. Devletimiz de milletimiz de bizlerin ne kadar zarara uğradığını biliyor. Ancak bizler buna rağmen Başkanımızı da kırmayarak zararı çekeceğiz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Yücel Fırıncılarla Zam Konusunda Mutabakat Sağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement