Başkan Zolan'dan Denizli'ye 6 Farklı Müze Projesi - Son Dakika
Güncel

Başkan Zolan'dan Denizli'ye 6 Farklı Müze Projesi

Başkan Zolan\'dan Denizli\'ye 6 Farklı Müze Projesi

Denizli'de yıllardan bu yana eksikliği hissedilen müze konusu Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan'ın 6 farklı müze projesi ile giderilecek.

03.03.2019 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de yıllardan bu yana eksikliği hissedilen müze konusu Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan'ın 6 farklı müze projesi ile giderilecek. Projeler ile özellikle Kaleiçi ve Bayramyeri bölgesini çekim merkezi haline getirecek müze projeleri ile Denizli merkez turizmden hak ettiği payı alacak.

Zolan'ın yeni 5 yıllık dönem için tanıtımını yaptığı projelerin içinde en dikkat çekici projelerden biri müzeler oldu. Başkan Zolan, şu anda atıl vaziyette bulunan yapılarla birlikte yapacağı yeni binalarla Denizli'yi müzeler kenti yapacak. Kent turizmi açısından son derece önemli olan müzeler tamamlandığında, Denizli'ye gelen yerli ve yabancı turistler Pamukkale'yi, Karahayıt'ı ve antik kentleri görmenin yanında şehir merkezini de gezmek isteyecek. Başkan Zolan'ın "Bu benim hayalim" dediği 6 farklı müze özellikle Bayramyeri ve Kaleiçi'ne yıllardır özlenen yoğunluğu tekrar kazandıracak. Başkan Zolan'ın açıkladığı ve "Hayalim" dediği müze projeleri, Denizli'nin geçmişine ışık tutmanın yanında, gelecek nesillere antik kentlerin öneminden, Ahiliğe ve tekstilin gelişimine kadar pek çok materyalle canlı olarak aktarılacak. Başkan Zolan, müzelerin bölge için çok önemli olduğuna dikkat çekerken, "Bir hayalim var benim: Turistler, zanaatkarlarımızın ürettiği ürünlerin satıldığı ve sergilendiği Ahilik Müzesine gelecekler. Ardından eski Sarayköy caddesinden geçerek Bayramyeri ve Kaleiçi'ne ulaşacaklar. Aynı aksta ilerlemeye devam ettiklerinde; -özel idare iş hanını yıktık ve Denizli'de ecdattan kalan ayaktaki en eski yapı ortaya çıktı biliyorsunuz- Atatürk Etnografya müzesi, tekstil müzesi, cam müzesini gezebilecekler. Artık Denizli'nin Meydanı orası olacak ve kente gelenler burada vakit harcayacak. Benim en büyük hayallerimden biri bu" dedi.

"Kent merkezimizi çok sayıda turist ziyaret edecek"

Kent merkezindeki Valilik binası arkasındaki alana yapılacak olan Kent Müzesi'nde Denizli'ye ait tüm kültürel varlıklar tanıtılacak. Denizli Turizmi açısından büyük önem taşıyan bu projeyle kent merkezini çok sayıda yerli ve yabancı turist ziyaret edecek. Başkan Zolan, "Denizli turizmi açısından büyük önem taşıyan bu proje sayesinde kent merkezimizi çok sayıda turist ziyaret edecek" dedi.

Türkiye'nin en büyük arkeoloji müzesi inşa edilerek, Denizli'deki onlarca antik yerleşime ait arkeolojik eser bu müzede sergilenecek. Arkeoloji Müzesi'nin milletvekilleriyle birlikte çalışarak, Kültür Bakanlığı desteğiyle yapılacağını bildiren Başkan Zolan, "19 antik kentin olduğu Denizli'de arkeoloji müzesi mutlaka yapılması gerekiyor. Bir protokol yapılmıştı, Kültür Bakanlığımızla birlikte milletvekillerimizin de desteğiyle yerini hazırladığımız bu yerde arkeoloji müzemizi yapacağız" dedi.

Projeler arasında tekstil müzesi de var

Bir tekstil şehri olan Denizli'deki taş atölyelerde kurulacak Tekstil Müzesi ile ilgili bilgi veren Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: "Denizlimize 'Tekstilin Başkenti' diyoruz ama bir müzemiz yok. Tekstil müzesiyle binerce yıllık geçmişe giderek turistlerimize sergileyeceğiz."

Başkan Osman Zolan, yıkılan zahire pazarının olduğu alana yapılacağını açıkladığı Ahilik Müzesi ile ilgili "Zahire pazarının olduğu yerde Ahilik Merkezimizi düzenleyip yapacağız. Çocuklarımıza Ahilik kültürünü aktarmamız gerekiyor. Bu komplekste yok olmaya yüz tutmuş eski meslekler tanıtılacak, çocuklara eğitim verilecek, turistlere binlerce yıllık Denizli'nin ticaret hayatı anlatılacak" dedi.

Atatürk Parkı'nın altına yapılacak Türkiye'nin en büyük Cam Müzesi'nde Denizli ile özdeşleşen cam sanatının en güzel örnekleri sergilenecek.

"İlbadı Mezarlığı'nda Türk-İslam Tarihi Açık Hava Müzemiz olacak"

İlbade Mezarlığı'ndaki çalışmalar tamamlanarak, bu alan Türk İslam Tarihi Açık Hava Müzesi olarak turizme açılacağını belirten Başkan Zolan, Denizli'nin güçlü tarihine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Şu anda restore edilen Mehmet Gazi türbesinin de olduğu İlbadı Mezarlığı'nda Türk-İslam Tarihi Açık Hava Müzemiz olacak. Burada hem gelecek nesillerimize tarihimizi gösterip geçmişimize sahip çıkmalarını sağlayacağız hem de turistlere Denizli'nin tarihini sunma fırsatı bulacağız." - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Zolan'dan Denizli'ye 6 Farklı Müze Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü coşkuyla kutladı
    00:34 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü coşkuyla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz olarak sahnelediği 8 oyunla tüm sahnelerinde coşku ile kutladı. Uluslararası bildiri Norveçli yazar Jon Fosse tarafından kaleme alınırken, ulusal bildiri Tamer Levent tarafından yazıldı. Tiyatro, sanatın barış olduğunu vurgulayan bir platform olarak ön plana çıktı.

  • Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor
    00:34 Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyun dağıtmaya devam ediyor. Bu hafta Islets adlı macera oyununu ücretsiz olarak sunan platform, kullanıcılarına yeni bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Oyun, 4 Nisan 18.00'e kadar kütüphaneye eklenebilir.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.


Advertisement