Başkanı Sözlü: "Engellilerin Yaşama Sevinçlerini Arttırmaktan Bahtiyarız" - Son Dakika
Güncel

Başkanı Sözlü: "Engellilerin Yaşama Sevinçlerini Arttırmaktan Bahtiyarız"

Başkanı Sözlü: "Engellilerin Yaşama Sevinçlerini Arttırmaktan Bahtiyarız"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, engelli dernekleri ile buluştuğu kahvaltı programında, "Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini arttırmak adına hizmet üretmekten bahtiyarız" dedi.

23.01.2019 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, engelli dernekleri ile buluştuğu kahvaltı programında, "Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini arttırmak adına hizmet üretmekten bahtiyarız" dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kentteki engelli dernekleri temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Çukurova Belediye Başkan Adayı Yusuf Baş'ın da katıldığı toplantı, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Karayandı'nın açılış konuşmaları ile başladı.

"40 bin vatandaşımıza ücretsiz sağlık hizmeti"

Karayandı, kentin engelsiz duruma getirilmesi için tüm birimlerle ortak çalıştıklarını ifade ederken tekerlekli sandalyelerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam ettiğini belirtti. Hüseyin Sözlü'nün göreve gelmesinin ardından 1 olan hasta nakil ambulansı sayısını 8'e çıkaran Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz sağlık hizmetini vatandaşın ayağına götürdüğünü belirten Karayandı, ALO 153 Çağrı Merkezi'ni arayıp, muayene ve tedavi olmak için sağlık kuruluşlarına gitmek istediğini söyleyen vatandaşların, uzman sağlık personelinin refakatinde tam donanımlı ambulanslarla hastanelere ulaştırıldığını, hasta nakil ambulansı hizmetlerinden 4,5 yılda 40 bin vatandaşın ücretsiz yararlandığını söyledi.

"Yaşama sevinçlerini arttırıyoruz"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise konuşmasında güler yüzlü personellerinin, yaşlı, hasta ve engelli bireylerin kişisel bakımı, ağız sağlığı bakımı, saç ve sakal tıraşı ile tırnak bakımlarını gerçekleştirerek, moral aşıladıklarını, dezavantajlı vatandaşların yaşama sevincini artırmak için mesai yapmanın insan olmanın bir sorumluluğu olduğunu söyledi. Adana'yı engelsiz kent haline getirdiklerini otobüslerden yaya kaldırımlarına kadar kentin tüm alanlarının engelli bireyler tarafından kullanılabilir durumda olduğunu aktaran Başkan Sözlü, konuşmasının sonunda engelli bir vatandaşa tekerlekli sandalye armağan etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkanı Sözlü: 'Engellilerin Yaşama Sevinçlerini Arttırmaktan Bahtiyarız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement