Başkanlar, Mersin'in Kurtuluş Bayramı'nı Kutladı - Son Dakika
Güncel

Başkanlar, Mersin'in Kurtuluş Bayramı'nı Kutladı

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Mersin Barosu Başkanı Ali Er ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, yayınladıkları mesajlarla 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıl dönümünü kutladı.

02.01.2018 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Mersin Barosu Başkanı Ali Er ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, yayınladıkları mesajlarla 3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümünü kutladı.

Pamuk: "3 Ocak, Mersin'in esaret ve işgalden kurtarıldığı destansı zaferin günüdür"

Akdeniz Belediye Başkanı Pamuk, mesajında, fedakar Türk milletinin, şartlar ne kadar ağır olursa olsun, esarete asla boyun eğmeyeceğini, düşman işgaline geçit vermeyeceğini Kurtuluş Savaşı'nda tüm dünyaya ilan ettiğini belirtti. 3 Ocak'ın, Mersin'in esaret ve işgalden kurtarıldığı, ecdadın; işgal güçlerine karşı şanlı direnişinin, tarihin unutulmaz sayfalarında yerini aldığı destansı zaferin günü olduğunu vurgulayan Pamuk, "Kurtuluş mücadelesi sırasında, kahraman komutanların liderliğinde birleşen Mersinliler, düşman işgaline uğrayan kentte, şanlı bayrağımız altında büyük bir direniş başlatmış ve işgalcileri Mersin'den geri çekilmek zorunda bırakmışlardır. Gerek 96 yıl önce ülkemizin kurtuluşu ve özgürlüğü mücadelesinde toprağa düşen, gerekse 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı bedenlerini siper ederek canlarını feda eden şehitlerimize rahmet diliyor, hainlere karşı direnirken yaralanan vatandaşlarımıza yürekten şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Milletle birlikte geleceğe emin adımlarla yürümeye, Türkiye üzerinde oyun kurmak isteyen karanlık odaklara karşı kararlı ve dimdik durmaya devam edeceklerinin altını çizen Pamuk, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nda destan yazarak milletimizin gücünü dünyaya ispatlayan kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor; Mersinli hemşehrilerimin 3 Ocak Kurtuluş Bayramı'nı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Er: "3 Ocak Kurtuluş Günümüz kutlu olsun"

Mersin Baro Başkanı Er de mesajında, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ıncı yıl dönümünü coşkuyla kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Er, mesajında şunları kaydetti: "1. Dünya Savaşı sonrasında sömürgeci devletlerin işgaline uğramış olan kentimiz, 3 Ocak 1922'de Fransız işgaline karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletimizin göstermiş olduğu kahramanlık, Mersin halkının bağımsızlığını ifade eden milli mücadelemizin önemli günüdür. Yüzyıllardır farklı kültürlerin, mezheplerin ve dinlerin bir arada yaşadığı kentimizde; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Mersinliler, Mersin'e sahip çıkınız' sözü ile hareket ederek; omuz omuza, birlik ve dayanışma içerisinde kentimize her daim sahip çıkmalıyız. 3 Ocak 1922'de Fransız işgaline karşı verilen bağımsızlık mücadelesinde, tüm imkansızlıklara rağmen Mersinlilerin göstermiş olduğu kahramanlık ve bu günlere nasıl geldiğimiz asla unutmamalıdır. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelesinde destan yazarak, Türk Milletinin gücünü bütün dünyaya gösteren kahramanlarımızı saygıyla, rahmet ve minnetle anıyor, 3 Ocak kurtuluş günümüzün Mersinlilere kutlu olmasını diliyorum."

Aşut: "3 Ocak, Mersin'in birlik ruhunun simgesidir"

"Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Milletinin yaptığı bağımsızlık mücadelesinde ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun haklı gururunu yaşıyoruz" diyen MTSO Başkanı Aşut ise mesajında şu ifadelere yer verdi: "Türk ulusunun tüm imkansızlıklara rağmen bağımsızlığı için verdiği mücadelenin adıdır Kurtuluş Savaşı. 3 Ocak ise Mersin olarak düşman işgalinden kurtuluşumuzun tarihidir. Mersin olarak, kurtuluş günümüz, şenliklerimiz ve yaptığımız çalışmalar, kurtuluştan bu yana süregelen birlik ve beraberlik ruhumuzun yansımasıdır. 96 yıl önce tüm kent nasıl kurtuluş için mücadele ettiyse, bugün de aynı yüksek ruhla kentimizin gelişmesi için ortak amaç etrafında buluşmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 'Mersinliler Mersin'e sahip çıkınız' diyerek, ortak amacımızı özetlemiştir. Mersinli olmak sadece somut bir kavramla değil, gönül bağıyla kentimiz için üretmektir. Mersinli olmak hoşgörüyle, cumhuriyet ve demokrasi değerlerine bağlılıkla geleceğe yürümek demektir. 96 yıl önce birlik ve beraberlik içinde düşmanı Mersin'den atan Mersinliler, bugün de aynı birlik ve beraberlik ruhuyla, Mersin sevgisiyle kentimizi daha mutlu daha zengin daha ileri düzeye taşıyacaktır. Biz kendimize de kentimize de güveniyoruz. Bağımsızlık yolunda mücadele eden Mersin'in düşman işgalinden kurtulduğu bu büyük günü kutluyor, bizlere bugünü hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda canlarını feda eden şehitlerimizi, Mersinli büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkanlar, Mersin'in Kurtuluş Bayramı'nı Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement