Başkanlar, Mersinlilerin 19 Mayıs Bayramı'nı Kutladı - Son Dakika
Yerel

Başkanlar, Mersinlilerin 19 Mayıs Bayramı'nı Kutladı

Mersin ilçe belediye başkanları ile oda başkanları, yayınladıkları mesajlarla halkın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladılar.

19.05.2015 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin ilçe belediye başkanları ile oda başkanları, yayınladıkları mesajlarla halkın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladılar.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ancak gençlerle ulaşılabileceğini vurguladı. Gençlerine güvenmeyen milletlerin geleceğe emin adımlarla yürüyemeyeceklerinin altını çizen Tuna, Atatürk'ün, Türk gençliğine olan güvenini kurduğu Cumhuriyeti gençlere emanet ederek gösterdiğini kaydederek, "Atatürk, gençliğin, milletlerin gücü ve yarınları olduğunu vurgulamıştır. Türk gençliğinin Atatürk'ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk Milleti'ne karşı görev ve sorumluluklarını en güzel şekilde yerine getireceğinden hiçbir zaman kuşkumuz olmamıştır. Toroslar Belediyesi olarak çalışma yol haritamızda da bulunan gençliğimize büyük önem veriyoruz. Bizler gençlerimizin gelecekte çok daha iyi imkanlara kavuşması için çalışıyoruz. Gençlerimize yaptığımız ve yapacak olduğumuz her hizmet, aslında ülkemiz geleceğine yapılmış birer yatırımdır. Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" dedi.

Merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç de 19 Mayıs 1919 tarihinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Ülkenin içinde bulunduğu durumun bir yazgı olmadığını düşünen ve 'Ulusun bağımsızlığını, yine ulusun azim ve kararlılığının kurtaracağına' inanan Mustafa Kemal, Samsun'dan başlayarak bütün ülkeye yayılan bir mücadeleyi başlatmıştır. Atatürk, Milli Mücadele sırasında Türk milletini ileriye götürecek olanların ve eski fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bunun içindir ki, bir yandan bu günün anlam ve öneminin gençlikçe kavranması için onlara armağan etmiş, diğer yandan da ülkemizin geleceğini her zaman güvendiği ve inandığı gençliğe emanet etmiştir. Bizler de ülkemizin ve insanlarımızın layık olduğu çağdaş medeniyetler seviyesine kavuşmamızın gençliğimiz sayesinde olacağına inanıyoruz. Bütün vatandaşlarımızın ve gençlerimizin bayramını kutluyor, başta Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Erdemli Belediye Başkan Mükerrem Tollu ise mesajında şunları kaydetti: "Gençlerimiz tarihimizi iyi öğrenerek, her daim yüreğinde özgürlük sevdası, vatan sevdası ve gelecek sevdası olan bir nesil olarak hayatlarını sürdürmelidirler. Bunun için de 19 Mayıs'ı hem iyi öğrenmeliler hem de iyi ve doğru idrak etmeliler. Kendi tarihinden, atalarından bihaber olan gençlikten kimseye fayda gelmeyeceği gibi bu ülkeye de fayda gelmez. Vatan bizim her şeyimizdir. Bu minvalde gençlerimizi doğru tarih bilinci ile yetiştirmeliyiz. Ayrıca birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmeliyiz. Ülkemizin refahı ve geleceği için sıkı sıkıya kenetlenmeliyiz. Tüm halkımızın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını yürekten, en kalbi duygularımla kutluyorum."

Öte yandan, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, yayınladığı mesajla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. 19 Mayıs'ın Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirini parçalama kararlılığının ilk kıvılcım tarihi olduğunu vurgulayan Dinçer, Ulu Önder Atatürk'ün, Türk milletine güvenerek çıktığı bağımsızlık yolculuğuna bu tarihte başladığını ifade etti. Atatürk'ün milli mücadele sırasında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu gördüğünü kaydeden Dinçer, "Ulu Önder, Türk gençliğine güvencini her fırsatta dile getirmiş ve kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Bugün bizlere düşen görev, Avrupa'nın en genç nüfuslu ülkesi olarak dinine, diline, kültürüne bağlı, özgür ve hür düşünceli, toplumdan, dünyadan haberdar, gelişmelere açık gençler yetiştirmek; bu sayede de büyük ülkemizi medeniyetin beşiği haline getirmektir. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Yüce Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülke savunmasında can vermiş kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut da mesajında, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın bir kutlamanın ötesinde düşünülmesi ve unutulmaması gereken bir gün olduğunu vurguladı. "19 Mayıs bir milletin kaderinin değiştiği gündür" diyen Aşut, şöyle devam etti: "19 Mayıs umudun, dayanışmanın, birliğinin adıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin tarih sahnesine çıkmasının temellerinin atıldığı, yok edilmek istenen bir milletin küllerinden doğmasının adıdır. 19 Mayıs, milletine inanan bir liderin ve vatan sevgisi dolu kurucu atalarımızın fedakarlık ve vatan sevgisi ile dolu mücadelelerinin adıdır. Bu büyük günün gençlere ithaf edilen bir bayrama dönüştürülmesi bir tesadüf değil, aksine Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini en doğru yere emanet etmenin bilincinin bir sonucudur. Gençlerimizin bu sorumluluk ve minnet duygusu ile bu bayrağı daha da yükseklere taşıyacağına olan güvenimiz tamdır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve tüm Mersinlilerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkanlar, Mersinlilerin 19 Mayıs Bayramı'nı Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement