Başkent Enerji Hareketine Viko'dan Destek - Son Dakika
Güncel

Başkent Enerji Hareketine Viko'dan Destek

VİKO, Başkent Enerji Hareketi'ne verdiği destek ile Enerji Verimliliği konusundaki sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi.

04.06.2012 21:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 'Okullarda Enerji Verimliliği' Projesini yürüten VİKO, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında başlatılan "Başkent Enerji Hareketi" projesine yaptığı sponsorlukla 'Enerji Verimliliği' konusundaki çalışmalarını bir adım ileriye taşıdı.

Okul yönetimlerinin, öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin enerji kullanım kültürlerini geliştirerek, binalarda enerjinin etkin kullanımının sağlanmasının hedeflendiği projeye başvuran 203 okulda enerji verimliliği eğitimleri verildi.

Projeye katılan okullardaki enerji tasarruf oranını ve verimlilik bilincini ölçmek amacıyla iki aşamada yapılan değerlendirme çalışmaları sonucunda enerjinin %5-%30 oranları arasında daha verimli kullanıldığı ve okullarda enerji tüketim bilincinin geliştiği tespit edildi.

Başkent Enerji Hareketi Projesi ile ilgili olarak düzenlenen ödül gecesinde dereceye giren okullara plaket ve sertifika verildi. Ankara Özel Yüksel Sarıkaya İlköğretim Okulu'nda gerçekleşen törende Ankara Vali Yardımcısı Kemal Kahraman projeye sağladığı destekten dolayı VİKO'ya da teşekkür plaketi takdim etti. VİKO proje sponsorluğunun yanı sıra projede başarı elde eden 5 okulun anahtar ve prizlerini yenileyecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkent Enerji Hareketine Viko'dan Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement