Son Dakika | Başkent'te sel felaketinin boyutu günün aydınlanmasıyla ortaya çıktı - Son Dakika
3.Sayfa

Son Dakika | Başkent'te sel felaketinin boyutu günün aydınlanmasıyla ortaya çıktı

Son Dakika | Başkent\'te sel felaketinin boyutu günün aydınlanmasıyla ortaya çıktı

Son dakika haber: Ankara'nın Keçiören ilçesi Etlik Mahallesi'nde dün akşam genç bir kadının hayatını kaybettiği sel felaketinin boyutu günün aydınlanmasıyla daha net ortaya çıktı.

01.07.2022 12:20  Güncelleme: 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Keçiören ilçesi Etlik Mahallesi'nde dün akşam genç bir kadının hayatını kaybettiği sel felaketinin boyutu günün aydınlanmasıyla daha net ortaya çıktı.

Keçiören'e bağlı Etlik Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak sele sebep oldu. Suların bastığı bir binanın kot katında bulunan dairede Buse Nur Doğanay (21) isimli kadın hayatını kaybetti. Doğanay'ın düğüne gideceği için kıyafetini değiştirmek istemesi nedeniyle daireye girdiği iddia edildi.

"SALONDAN MUTFAĞA SU GELDİ"

Yaşananları anlatan Buse Nur Doğanay'ın komşusu Filiz Ceylan, yağmurun hiçbir zaman bu seviyeye çıkmadığını söyleyerek, "Takip ediyordum. Her zaman oluyor ya bu yağmur yağdığında ama bu kadar bu seviyeye çıkmamıştı. Şuradan yağmuru takip ederek oturuyordum. Buradan su taştı, gördüm dedim ki 'herhalde kapıdan içeri sızdırır', ona da razıyım. Öyle düşünürken bir gümbürtü salondan çerçeveyi söküp indirdi. Salondan mutfağa su geldi. Kızım panik yaptı, 7 yaşında küçük kızım. Onu sakinleştirdim, ben de panik yaptım ama bir an önce dışarı çıkmak istedim" dedi.

"YARDIM EDİN DİYE BAĞIRIYORDU"

Buse Nur Doğanay'ın yardım çığlıklarını duyduğunu anlatan Ceylan, "Hemen dışarıya çıktım, kapıyı açmamla eşim aradı dedi ki, 'Buse aşağıdaymış, Metin Bey'i gördüm aşağıda kız varmış dedim.' Adamcağız hemen koştu kapıya, su yarım metreydi kapıda. Arkadan da buradan da su basınç yapınca kapı açılmadı. Yardım edin diye bağırıyordu. 'Panik yapma' demeye başladım. O an birden su seviyesi yükseldi. Biz de merdivenlerden nasıl çıktık anlamadık. Hepimiz suya battık. Biz bir numaranın mutfak camından dışarıya çıktık. Saçını yaptırmışlar, hepsi abiyeyle gelmişler. Askısı kopmuş, onu dikmek için eve gelmiş. Belki gelmese yaşanmayacak" dedi.

Doğanay ailesinin daireye 2 ay önce taşındıkları öğrenildi.

(Ahmet Furkan Gülap - Mert Cerrahoğlu - Doğukan Gürel/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Son Dakika | Başkent'te sel felaketinin boyutu günün aydınlanmasıyla ortaya çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ümraniye'de İETT otobüsü şoförüne levye ile saldırı
    10:35 Ümraniye'de İETT otobüsü şoförüne levye ile saldırı

    Ümraniye'de bir sürücü, İETT'ye bağlı bir otobüsün şoförüne levye ile saldırdı. Olay, çevredeki vatandaşların kamerasına anbean yansıdı. İki sürücü arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü ve ticari taksi sürücüsü otobüs şoförüne levye ile saldırdı. Olayı gören vatandaşlar, trafikteki gerginliğin arttığını belirtti ve keşke böyle bir olayın yaşanmamasını dile getirdi.

  • Avustralya'da Kiliseye Yapılan Bıçaklı Saldırı Terör Eylemi Olarak Nitelendirildi
    10:33 Avustralya'da Kiliseye Yapılan Bıçaklı Saldırı Terör Eylemi Olarak Nitelendirildi

    Avustralya'nın Sydney kentindeki bir kiliseye ayin sırasında gerçekleştirilen ve 4 kişinin yaralandığı bıçaklı saldırının terör eylemi olduğu açıklandı. Saldırıya ilişkin soruşturma devam ederken, saldırganın 16 yaşında olduğu belirtildi. Bu saldırı, ülkede son 3 gün içinde gerçekleştirilen ikinci bıçaklı saldırı olarak kaydedildi.

  • İstanbul'dan gelen 4 şahıs, kar maskeleri takarak oto galeriyi kurşunladı
    10:32 İstanbul'dan gelen 4 şahıs, kar maskeleri takarak oto galeriyi kurşunladı

    İstanbul'dan Sakarya'nın Erenler ilçesine gelen ve taktıkları kar maskeleri ile kurşunladıkları oto galerinin sahibini üç farklı yerinden yaralayan 4 şahıs, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olayda kullanılan silahlar ve maskeler ile birlikte kaçan şüpheliler, Kocaeli'de yakalanarak adliyeye sevk edildi.

  • Motosikletli hırsızlar mazgalları çalarken kameralara yakalandı
    10:30 Motosikletli hırsızlar mazgalları çalarken kameralara yakalandı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde, Defne ilçesi Çekmece Mahallesi'nde bulunan mazgallar, motosikletli hırsızlar tarafından çalındı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, hırsızların çevreyi kontrol ettikten sonra mazgalları çaldığı görüldü. Mahalle sakinleri, hırsızlık olaylarına karşı gece bekçileri işe aldıklarını belirtti.

  • Çorlu'da Silahlı Yaralama Zanlıları Polis Aracına Çarptı
    10:30 Çorlu'da Silahlı Yaralama Zanlıları Polis Aracına Çarptı

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde gerçekleşen silahlı yaralama olayından kaçan kamyonet, Çerkezköy'de polis aracına çarptı. Kazada 2 polis yaralanırken, kamyonetteki 5 kişi gözaltına alındı. Olayın ardından ev ve iş yerlerinde arama yapıldı.

  • Hakkari'de Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Gerçekleştirildi
    10:28 Hakkari'de Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Gerçekleştirildi

    Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 'Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetimi' uygulaması kapsamında denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde 97 okul çevresi, 4 metruk bina, 20 umuma açık iş yeri, 7 park bahçe, 118 servis aracı ve 100 araç kontrol edildi. 648 kişi sorgulanarak 4 yoklama kaçağı tespit edildi.

  • Niğde'de bayram bilançosu; 76 trafik kazasında 2 kişi öldü, 75 kişi yaralandı
    10:28 Niğde'de bayram bilançosu; 76 trafik kazasında 2 kişi öldü, 75 kişi yaralandı

    Niğde Valisi Vali Cahit Çelik, kentte 9 günlük bayram tatili sürecinde meydana gelen 76 trafik kazasında 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 75 kişinin ise yaralandığını söyledi. Vali Çelik, tatil sürecinde 19 bin 84 aracın denetlendiğini ve 2 bin 994 araca trafik kurallarını ihlal etmekten dolayı cezai işlem uygulandığını belirtti.

  • Serik'te Eşini Öldüren Kişi İntihar Etti
    10:27 Serik'te Eşini Öldüren Kişi İntihar Etti

    Antalya'nın Serik ilçesinde bir kişi, kendisinden ayrılmak isteyen eşini av tüfeğiyle öldürdükten sonra aynı silahla intihar etti. Olayın ardından jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Çiftin ayrılmamaları için daha önce yakınları tarafından ikna edildiği, ancak eşin dün verdiği boşanma dilekçesini geri aldığı belirtildi. Çiftin 2'si kız 3 çocuğu olduğu öğrenildi.

  • Kayseri'de 4 kişi kaldırımdaki ağacı söktü, ceza aldılar
    10:26 Kayseri'de 4 kişi kaldırımdaki ağacı söktü, ceza aldılar

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kaldırımdaki ağacı söken 4 kişiye ceza uygulandı. Olay, Osmangazi Mahallesi Seyyid Burhanettin Caddesi'nde meydana geldi. Şahıslar, ağacı kökünden söktü. Polis ve belediye ekipleri tarafından adli ve idari işlem yapıldı.


Advertisement