Başkentte "30 Ağustos Zafer Parkı" açıldı - Son Dakika
Güncel

Başkentte "30 Ağustos Zafer Parkı" açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesince 166 bin metrekarelik alan üzerine kurulan "30 Ağustos Zafer Parkı", Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da katıldığı etkinlikle açıldı.

30.08.2019 18:57  Güncelleme: 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesince 166 bin metrekarelik alan üzerine kurulan "30 Ağustos Zafer Parkı", Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da katıldığı etkinlikle açıldı.

Şehirlerarası otobüs terminali AŞTİ'nin hemen yanında bulunan parkın açılış etkinliğine vatandaşların yanı sıra Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, bazı CHP ve İYİ Partili milletvekilleri, CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk de katıldı.

Etkinlikte, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve mehteran takımının konser verdi.

FOMGET Halk Dansları Topluluğu üyelerinin gösteri yaptığı etkinlikte, Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, vatandaşlarla sohbet etti.

Parkı gezen ve yetkililerden bilgi alan Yavaş, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada bu bölgenin 1994 yılında belediyeye geçtiğini ve o tarihten bu yana atıl kaldığını öğrendiklerini söyledi.

Yavaş, buranın belediyenin bakım için para harcadığı bir bölge olduğunu öğrenince bölgeyi halka açmak istediklerini dile getirerek, çok az bir masrafla herkesin kullanabileceği bir alan haline dönüştürdüklerini kaydetti.

Mansur Yavaş, "Burada yeşillik var huzur var. Mangal yasak burada. Ailelerin burada piknik yapmalarını istiyoruz. Ticari bir yer yok, beton yok. Sadece yürüme yolu var bin 500 metre, yine bin 500 metre kadar bisiklet yolu var. Aileler buraya çocuklarıyla gelebilecekler. Araç girişine yasak. 160 dönüm, epey büyük bir alan. Aileler diledikleri gibi rahatça buralarda piknik yapıp eğlenecekler." ifadelerini kullandı.

Parkın güvenliğinin bulunduğunu da bildiren Yavaş, insanların huzur içinde buraya girebileceklerini belirtti.

Yavaş, parkta plastik veya yapay malzeme kullanmadıklarını da ifade ederek, şimdilik mecburen asfaltlama yaptıklarını, bunu ileride daha sağlıklı bir malzemeyle değiştireceklerini dile getirdi.

Koşu yolu kiremit irmiğinden

Pakistan papağanlarına ev sahipliği yaptığı bildirilen parkın 166 bin metrekarelik bir alanda kurulu olduğu bildirildi.

Parkta, bisiklet, yürüyüş ve koşu yolu olduğu, koşu yolunun parkın doğal yapısına uygun doğal kiremit irmiği ile yapıldığı belirtildi.

Çok sayıda ağacın bulunduğu parkta oturma grupları da ahşap malzemelerden oluşuyor.

Vatandaşlar, parktaki ücretsiz wi-fi hizmetinden de yararlanabilecek.

Başkentte "30 Ağustos Zafer Parkı" açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkentte '30 Ağustos Zafer Parkı' açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement