Başkentte Futbola İlgi Arttı - Son Dakika
Güncel

Başkentte Futbola İlgi Arttı

Başkentte futbola ilgi arttıErcan ATA ANKARA,(DHA)2017-2018 Futbol Sezonu'nda 17 hafta geride kalırken, sezon başında lige yükselen yeni takımlar, yıldız transferler ve artan oyun kalitesi ile birlikte stadyumlardaki seyirci sayıları da yükseldi.

16.01.2018 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkentte futbola ilgi arttı

Ercan ATA ANKARA,(DHA)

2017-2018 Futbol Sezonu'nda 17 hafta geride kalırken, sezon başında lige yükselen yeni takımlar, yıldız transferler ve artan oyun kalitesi ile birlikte stadyumlardaki seyirci sayıları da yükseldi. Geçtiğimiz sezonun ilk 17 haftası ile kıyaslandığında seyirci sayıları Süper Lig'de yüzde 44, TFF 1. Lig'de yüzde 13 oranında arttı. Seyirci sayısındaki pozitif değişimden de anlaşılacağı üzere Passolig Kart sahibi taraftarların sayısı da 3,4 milyonu geçti.

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, MKE Ankaragücü yöneticilerinin de katıldığı toplantıda Ankara basınıyla bir araya geldi. Kazancı, 2016-2017 futbol sezonunun ilk 17 haftasında TFF 1. Lig'de 359 bin 619 seyirci stadyumlara giriş yaparken, bu sezon ilk 17 haftalık süreçte seyirci sayısı 404 bin 836'ya ulaştı. Seyirci sayısındaki yüzde 13 oranındaki bu artışta, tribünlerdeki taraftar desteği ile dikkat çeken MKE Ankaragücü Kulübü'nün de önemli bir etkisi bulunmaktadır ifadelerini kullandı.

Taraftar desteğinin, takımların saha içindeki moral ve motivasyonunu pozitif anlamda etkilerken kulüplerin maç günü gelirlerini de ciddi anlamda yükselttiğini belirten Kazancı, TFF 1. Lig'e dönüşünün ilk yılında ilk yarıyı lider tamamlayan MKE Ankaragücü, saha içindeki başarısı kadar tribünlerdeki seyirci desteği ile de dikkat çekmektedir dedi.

Ankara takımlarının Passolig Kartlı taraftar sayısı sıralamasında, Osmanlıspor'un 23 bin 829 ile birinci sırada olduğunu belirten Ceyhun Kazancı, Osmanlıspor'u 17 bin 967 ile MKE Ankaragücü ve 16 bin 4 ile Gençlerbirliği'nin takip ettiğini söyledi. Ankara kulüplerini destekleyen Passolig Kart sahibi futbolseverlerin ilçe bazında dağılımına da değinen Kazancı, Çankaya ilçesinden en çok Gençlerbirliği taraftarları Passolig Kart alırken, Keçiören'de MKE Ankaragücü, Sincan'da ise Osmanlıspor taraftarları önde açıklamalarında bulundu.

STADYUMLARDA 100 BİNE YAKIN KİŞİ MAÇ SEYRETTİ

Sezonun ilk 17 haftası boyunca Ankara'daki Osmanlı Stadı ve Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nun 100 bine yakın futbolseveri ağırladığını belirten Ceyhun Kazancı, sözlerine şöyle devam etti 2016-2017 futbol sezonunun ilk 17 haftasında, Gençlerbirliği ve Osmanlıspor kulüplerinin ev sahibi oldukları maçlarda 65 bine yakın futbolsever stadyumlarda yer alırken, bu sezon MKE Ankaragücü'nün TFF 1. Lig'e yükselişiyle birlikte tribünlerdeki seyirci sayısı da yüzde 53 oranında yükseldi ve 100 bine yaklaştı.

ANKARAGÜCÜ HEM LİGDE, HEM TRİBÜNLERDE ZİRVEYE OYNUYOR

2016-2017 futbol sezonunda TFF 2. Lig kırmızı grubu lider tamamlayarak TFF 1. Lig'e yükselen MKE Ankaragücü, e-bilet sistemine dahil olduğu 5 aylık süre içerisinde Passolig Kartlı taraftar sayısını 17 bin 967'ye ulaştırarak, TFF 1. Lig'deki birçok takımı Passolig Kart Liginde geride bıraktı.

İç saha maçlarındaki 7 bin 109 seyirci ortalamasıyla TFF 1. Lig ortalamasının (2 bin 646) neredeyse 3 katına çıkan kulüp, Eskişehirspor'dan sonra TFF 1. Lig'in en fazla seyirci ortalamasına sahip kulübü oldu. Sezonun ilk yarısında MKE Ankaragücü'nün ev sahibi olduğu 8 lig maçını 41 farklı logolu Passolig Kart sahibi taraftar seyretti. Gençlerbirliği Passolig Kartlılar ise bu taraftarlar arasındaki en yüksek orana sahipti.

Türkiye'nin birçok ilinden MKE Ankaragücü logolu Passolig Kart satın alınırken, Ankara dışında en çok kart alınan iller ise sırasıyla; İstanbul, İzmir ve Konya oldu.

Başkentte Futbola İlgi Arttı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkentte Futbola İlgi Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı
    23:03 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Şüphelilerin, 19 ayrı eylemde yaklaşık 6 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.


Advertisement