Başkentte Kentsel Dönüşüm Projeleri Sürüyor - Son Dakika
Ekonomi

Başkentte Kentsel Dönüşüm Projeleri Sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesince, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 10 ayda 2 bin 872 gecekondunun yıkımı ve tahliyesi gerçekleştirildi.

16.10.2018 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesince, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 10 ayda 2 bin 872 gecekondunun yıkımı ve tahliyesi gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentin dokusunu bozan çarpık ve sağlıksız yapılaşmalar sonucu oluşan sorunlu alanları ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen dönüşüm çalışmaları sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Tahliye ve Yıkım Şubesi Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde 2018 yılının başından bugüne kadar 2 bin 872 gecekondu ve oturulamaz raporlu yapı yıkıldı.

Bir yandan kaçak yapılar, ekonomik ömrünü doldurmuş binalar ve çöküntü alanları tahliye edilirken, diğer yandan da modern yaşam alanları inşa ediliyor.

Belediye ekipleri, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde bin 730, Hıdırlıktepe'de 494, Bala'da 91, Dikmen 4. ve 5. Etap Kentsel Dönüşüm Projesinde 407 gecekondu ile farklı alanlarda bulunan metruk yapıların yıkımı ve tahliyesini tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Başkentte Kentsel Dönüşüm Projeleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement