Başkentte Kültür Sanat 2 - Son Dakika
Güncel

Başkentte Kültür Sanat 2

Başkentte Kültür Sanat 2

Başkent sinemalarında bu hafta 5 film 1 belgesel seyirciyle buluşacak.

08.11.2012 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkent sinemalarında bu hafta 5 film 1 belgesel seyirciyle buluşacak.

Animasyon korku türündeki "Frankenweenie" küçük izleyiciler için beyaz perdeye gelecek. Stop-motion animasyonların en önemli ismi olan Tim Burton'ın 1984'te çektiği 29 dakikalık kendi kısa filmi Frankenweenie'nin 2011 teknolojisiyle yeniden uyarlaması olan yapım, bir oğlan çocuğuyla onun köpeğinin sevimli hikayesini sinema perdesine taşıyor. Fikir babası yönetmeni ve yapımcısı Tim Burton olan projenin senaryosu ise John August'a ait. Siyah-beyaz ve 3 boyutlu çekilen filmin orijinal seslendirme kadrosunda Winona Ryder, Martin Short, Catherine O'Hara, Martin Landau, Charlie Tahan gibi isimler yer alıyor.

Gerilim polisiye filmi "Katil Joe" sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. William Friedkin'in yönetmenliğini üstlendiği filmin senaryosu, orijinal oyunun da sahibi olan Tracy Letts'e ait. 2012 Filmekimi programında yer alan ve dram-komedi-suç ekseninde ilerleyen filmin başrollerini ise Matthew McConaughey, Emile Hirsch ve Juno Temple paylaşıyor.

"Marley" belgeseli, bu hafta vizyona girecek bir diğer yapım. Jamaikalı efsanevi reggae şarkıcısı Bob Marley'in hayatını, müziğini ve yaşam felsefesini beyaz perdeye taşıyan yapımın yönetmenliğini biyografik belgesellerin Oscarlı ismi Kevin Macdonald üstleniyor. Dünya prömiyerini 2012 Berlin Film Festivali'nde gerçekleştiren yapımda, sanatçının daha önce yayınlanmamış görüntüleriyle performans kayıtları, yakınlarıyla yapılan söyleşiler de yer alıyor. Gösterildiği festivallerde bol övgü alan yapım, 1981'de yaşama veda eden sanatçıya bir saygı duruşu ve selam gönderme amacı taşıyor.

Komedi filmi "Mükemmel Plan" seyircinin beğenisine sunulacak. Başrol oyuncusu Jennifer Westfeldt'in senaryosunu yazıp, yönetmenliğini de üstlendiği film modern zaman ilişkileri hakkında bir romantik komedi. Westfeldt'e kadroda eşlik eden isimler ise Adam Scott, Maya Rudolph, Chris O'Dowd, Kristen Wiig, Jon Hamm ve Megan Fox. Film dünya prömiyerini Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yapmıştı.

Haftanın bir diğer korku filmi "Sessiz Tepe: Karabasan" sinema perdesine gelecek. Başrollerinde Sean Bean, Radha Mitchell ve Carrie-Anne Moss'un oynadığı filmin yönetmenliğini Michael J. Bassett yapıyor.

Dram türündeki "The Master"ın senaryosu ve yönetmenliği, Kan Dökülecek filmi ile Oscar adaylığı da olan Paul Thomas Anderson'a ait. Filmin başrollerini Philip Seymour Hoffman ve Joaquin Phoenix paylaşıyor. 1950'li yıllara odaklanan yapımda The Cause tarikatının din temelli faaliyetlerinin Amerika çapında yayılmaya ve gitgide popüler olmaya başlaması anlatılıyor.

-Sinemalar-

Cinemaximum (Panora): "Uzun Hikaye", "Çanakkale 1915", "Evim Sensin",

"Skyfall", "Katil Joe", "Gergedan Mevsimi", "Paranormal Activity",

"Sessiz Tepe: Karabasan", "Frankenweenie", "Bulut Atlası", "Mükemmel Plan"

Cinemaximum (Antares): "Evim Sensin", "Skyfall", "Uzun Hikaye",

"Gergedan Mevsimi", "Sessiz Tepe: Karabasan", "Mükemmel Plan"

Cinemaximum (Ankamall): "Katil Joe", "Evim Sensin", "Skyfall", "Uzun Hikaye", "Frankenweenie", "Sessiz Tepe: Karabasan", "Bulut Atlası", "The Master", "Paranormal Activity", "Mükemmel Plan", "Çanakkale 1915"

Metropol Avşar: "Evim Sensin", "Skyfall", "Çanakkale 1915", "Uzun Hikaye", "Paranormal Activity 4"

Optimum Avşar: "Evim Sensin", "Frankenweenie", "Gergedan Mevsimi",

"Evim Sensin", "Uzun Hikaye", "Paranormal Activity 4", "Skyfall",

"Çanakkale 1915"

Kızılay Büyülü Fener: "Frankenweenie", "The Master", "Mükemmel Plan",

"Babamın Sesi", "Skyfall", "Çanakkale 1915", "Evim Sensin", "Gergedan Mevsimi", "Uzun Hikaye", "Asteriks ve Oburiks"

Bahçelievler Büyülü Fener: "Çanakkale 1915", "Bulut Atlası",

"Skyfall", "Gergedan Mevsimi", "Uzun Hikaye", "Evim Sensin".

Muhabir: Şenay Ünal

Yayıncı: Eda Ay - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkentte Kültür Sanat 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement