Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Başkentte Kültür Sanat

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının Bugün ve Yarın Vereceği Konserlere Mahler Oda Orkestrası Solistleri Eşlik Edecek.

24.02.2011 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının bugün ve yarın vereceği konserlere Mahler Oda Orkestrası solistleri eşlik edecek.

Şef Koo Jahbom yönetimindeki orkestra, Mahler Oda Orkestrası solistlerinden Chiara Tonelli, Alexander Gatte, Giorgio Mandolesi, Gianfranco Dini, Latonia Moore, Esen Demirci, Martin Nusspaumer ve Burak Bilgili ile sahneye çıkacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu da konserde izleyiciyi selamlayacak. Konserde, Wolfrang Amedeus Mozart'ın "Senfonik Konçertant K.V 297 mi bemol majör" ile "Requiem re minör K.V 626" eserleri yorumlanacak.

Bilkent Senfoni Orkestrası, 26 Şubatta Işın Metin şefliğinde seyirciyi selamlayacak. Orkestraya keman sanatçısı Priya Mitchell, piyano sanatçısı Özgür Aydın, trompet sanatçısı Gabor Boldoczki eşlik edecek. Konserde, Fazıl Say'ın

"Haremde 1001 Gece Keman Konçertosu", "Nirvana Yanıyor Piyano Konçertosu" ve

"Trompet Konçertosu, Op.31" yorumlanacak. Bu eserler Ankara'da ilk kez seslendirilecek.

Ankara Devlet Opera ve Balesi, İtalyan operasının temel direklerinden ve dünya opera salonlarının standart repertuvarının vazgeçilmezlerinden olan "La Boheme" operasına 28 Şubatta prömiyer yapacak. Eserin rejisi Flavio Trevisan'a, orkestra şefliği Antonio Pirolli, Sunay Muratov ve Artem Makarov'a, koro şefliği Alessandro Cedrone'ye, dekoru İsmail Dede'ye, kostümleri Çimen Somuncuoğlu'na, ışık düzeni Fuat Gök'e ait.

Ankara Devlet Opera ve Balesi, "Harem", "Sihirbaz Oz" adlı eserleri de beğeniye sunacak.

-TİYATRO-

Ankara Devlet Tiyatrosu da bu hafta 12 oyunla seyircinin karşısında olacak.

BÜYÜK TİYATRO:

Ali Berktay'ın yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği "Kerbela", yarın ve 27 Şubatta izlenebilir. Dekorunu Murat Gülmez, kostümlerini Hale Eren'in hazırladığı oyunun ışık düzeni Yakup Çartık'a ait. Oyunda, Rengin Samurçay, Aysel Çakar Kara, Ötüken Hürmüzlü, Gül Gökçe, Alpay Ulusoy, Erdinç Gülener, Serdar Kayaokay, Volkan Benli, Leyla Gülener, Nihat Hakan Güney ve Ersin Ayhan başlıca rolleri paylaşıyor.

CÜNEYT GÖKÇER SAHNESİ:

Müzikal çocuk oyunu "Benim Tatlı Meleğim", yarın ve 27 Şubatta sahnelenecek. Metin Arslan'ın yazıp yönettiği oyunun dekoru Hakan Dündar, giysileri Ceren Karahan, ışık tasarımı Yakup Çartık, müzikleri Meltem Taşkıran, dans düzeni Yasemin Erkan imzasını taşıyor. Oyunda, zeki, duygusal ve içine kapanık bir çocuk olan Selim'in hayal dünyasındaki yolculuğu anlatılıyor.

Turan Oflazoğlu'nun yazdığı, Şakir Gürzumar'ın yönettiği "Genç Osman" adlı oyun, bugün, yarın ve 26 Şubatta Ankaralıların beğenisine sunulacak.

ŞİNASİ SAHNESİ:

Sadri Alışık Tiyatrosu oyunu "Pir Sultan Abdal", hafta boyunca izlenebilir.

KÜÇÜK TİYATRO:

Çocuk oyunu "Keloğlan Keleşoğlan", bugün ve 27 Şubatta seyirciyle buluşacak.

"Erkek ve Kadın" adlı yapıt, bugün, yarın ve 26 Şubatta temsil verecek. Bilal Gürdere, Buket Türkyılmaz, Nesrin Üstkanat, Emine Semra Gökalp, Oktay Dal, Pınar Gün, Akın Berk Sağıroğlu'nun rol aldığı oyunun dekor ve kostümleri Sertel Çetiner, ışık tasarımı Ahmet Karademir, müzik düzeni Can Atilla'ya ait.

AKÜN SAHNESİ:

Suat Derviş'in yazdığı, Gülriz Sururi'nin uyarlayıp yönettiği müzikal oyun

"Fosforlu Cevriye", hafta boyunca seyirciyle buluşacak. Dekor ve kostümü Hakan Dündar, ışığı Yakup Çartık, özgün müziği Attila Özdemiroğlu'na ait oyunda Ali Hakan Beşen, Dara Tan, Deniz Baytaş, Feray Darıcı, İclal Karaduman, Kader İlhan, Nermin Uğur, Nusret Çetinel, Uğur Çavuşoğlu ve Zeynep Aytek Metin rol alıyor.

6-16 yaş grubu izleyiciler için tavsiye edilen çocuk oyunu "Camdan Kalp", 27 Şubatta izlenebilir.

ALTINDAĞ TİYATROSU:

Yıldırım Keskin'in yazdığı, Ali Hürol'un yönettiği "İçlerinden Hangisi" adlı oyun, bugün, yarın, 26 ve 27 Şubatta sahnelenecek.

İRFAN ŞAHİNBAŞ TİYATROSU:

Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği "Şair Baba ve Damdakiler" adlı oyun, bugün ve 26 Şubatta seyircisiyle buluşacak. Bursa Cezaevinde kalırken tanıştığı Nazım Hikmet'ten ders alıp kendini geliştirerek ünlü bir ressam olan İbrahim Balaban'ın, cezaevi günlerini anlattığı eserde Aydın Uysal, Bülent Çiftçi, Cengiz Uzun, Cem Balcı, Eda Yılmaz Yener, Erdinç Doğan, Erkan Alpago, Esra Akdoğan, Gültekin Gülkan, Mehmet Ali Toklu ve Miraç Eronat başlıca rolleri paylaşıyor.

Çocuk oyunu "Boğaçhan" yarın izlenebilir.

STÜDYO SAHNE:

"Bir Delinin Hatıra Defteri" adlı yapıt, yarın ve 27 Şubatta sahnelenecek.

ODA TİYATROSU:

Nazlı Nihan Şenol'un yazdığı, Maral Üner'in yönettiği "Dönülmez Akşamın Ufkundayız" adlı eser, bugün, yarın ve 26 Şubatta izlenebilir. Dekor ve kostüm tasarımı Gül Emre, ışığı Burhanettin Yazar'a ait oyunda, Mehmet Ege, Işıl Poyraz ve Ahmet Yılmaz rol alıyor.

-OPERA-BALE-

OPERA SAHNESİ: Osmanlı Sarayı'ndaki harem yaşantısı ile Kösem Sultan'ın entrikalarını konu alan "Harem" adlı bale eseri, 24 Şubatta sahnelenecek. Osmanlı usul müziği eşliğinde sahneye gelen eserin reji ve koreografisini Merih Çimenciler üstleniyor.

Ankara Devlet Opera ve Balesi İtalyan operasının temel direklerinden ve dünya opera salonlarının standart repertuvarının vazgeçilmezlerinden olan "La Boheme" operasına 28 Şubatta prömiyer yapacak. Eserin rejisi Flavio Trevisan'a, orkestra şefliği Antonio Pirolli, Sunay Muratov ve Artem Makarov'a, koro şefliği Alessandro Cedrone'ye, dekoru İsmail Dede'ye, kostümleri Çimen Somuncuoğlu'na, ışık düzeni Fuat Gök'e ait.

LEYLA GENCER SAHNESİ: Çocuk müzikali "Sihirbaz Oz", 27 Şubat Pazar günü izleyicileriyle buluşacak.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement