Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının (CSO), 2-3 Şubat'taki konserlerinin konuğu korno sanatçısı Stefan Dohr olacak.

26.01.2012 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının (CSO), 2-3 Şubat'taki konserlerinin konuğu korno sanatçısı Stefan Dohr olacak. Şefliğini Rengim Gökmen'in yapacağı konserde orkestra, Richard Strauss'un "2. Korno Konçertosu" ile Anton Bruckner'in "3. Senfoni"sini yorumlayacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 16 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi 5 eserle izleyici karşısına çıkacak.

Başkentte hafta boyunca gerçekleştirilecek kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

-Tiyatro-

Büyük Tiyatro: Ali Berktay'ın kaleme aldığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği

"Kerbela" adlı yapıt, 29 Ocakta seyredilebilir. Dekor tasarımını Murat Gülmez'in, kostümlerini Hale Eren'in hazırladığı eserin ışık düzeni Yakup Çartık'a ait. Eserde, Rengin Samurçay, Aysel Çakar Kara, Ötüken Hürmüzlü, Gül Gökçe, Alpay Ulusoy, Erdinç Gülener, Serdar Kayaokay, Volkan Benli, Leyla Gülener, Nihat Hakan Güney, Ersin Ayhan, Umut Karadağ, Osman Nuri Ercan, Çetin Azer Aras ve Alper Tazebaş başlıca rolleri üstleniyor.

Cüneyt Gökçer Sahnesi: Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği "Narnia Günlükleri" adlı çocuk oyunu, yarın ve 29 Ocak Pazar günü sahnelenecek.

Aristophanes'in yazdığı, Yücel Erten'in çevirip, oyunlaştırıp yönettiği

"Barış" adlı oyun, 31 Ocak, 1 ve 2 Şubat'ta temsil verecek. Dekor tasarımı Hakan Dündar'a, giysileri Sevgi Türkay'a, ışığı Şükrü Kırımoğlu'na, müziği Cem İdiz'e ait eserde, Ali Fuat Davutoğlu, Zafer Güllübilal, Gürderesabri Özmener, Murat Gökçe, Ahmet Burak başlıca rolleri paylaşıyor.

Şinasi Sahnesi: Tennessee Williams'ın yazdığı, Can Yücel'in çevirdiği, Jason Hale'nin yönettiği "Sırça Kümes", hafta süresince izlenebilecek. Büyük buhran döneminde Amerika'da geçen oyunda, 1937'de St. Lois'de yaşayan parçalanmış bir ailenin yoksulluğa karşı verdiği hayatta kalma çabası anlatılıyor. Dekoru İnci Kangal, ışığı Yakup Çartık'a ait oyunda Meltem Keskin Bayur, Orhan Özyiğit, İrfan Kılınç, Gülin Ersoy rol alıyor.

Küçük Tiyatro: Haldun Taner'in tanınmış tiyatro klasiği "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı" bugün, yarın ve 28 Ocak'ta izlenebilecek. Semih Sergen'in yönettiği ve başrolünü üstlendiği eserin kostümleri Esra Selah'a, dekor tasarımı ise Nurettin Özkönü'ye ait. Işık düzenini Burhanettin Yazar'ın hazırladığı oyunda, Semih Sergen'in yanı sıra, Tunç Yıldırım, Faruk Günuğur, Eren Oray, Ümit Hasret Aslan, Mesude Yılmaz, Şirin Ergüven, Cengiz Aydoğan, Turgut Alkaçır, Müjde Hayat, Füsun Demirden, Halit Güngör ve Erdinç Tuncer rol alıyor. Yapıt, Fransız yazar Moliere'in 'George Dandin' oyununu çalışan Tomas Fasülyeciyan tiyatro grubunun çektikleri sıkıntılar yüzü

Angelo Savelli'nin kaleme aldığı ve yönettiği "Figaro", hafta boyunca sahnelenecek. Dekor ve kostümlerini Ceren Karahan'ın, ışık düzenini Zeynel Işık'ın hazırladığı yapıtta Şivan Binici, Tolga Tecer, Erdinç Doğan, Orkide Çivicioğlu, Aylin Atilla Konak, Aylin Levent, Deniz Yılmaz ve Burak Talı rol alıyor. Yapıt, Fransız Devrimi'nden 10 yıl sonra başarısız bir devrimin yaşandığı 1799 Napoli'sinde geçiyor.

Akün Sahnesi: Türk tiyatrosunun klasiklerinden "Fosforlu Cevriye", bugün, yarın, 28 ve 29 Ocak'ta izlenebilir. Gülriz Sururi'nin oyunlaştırdığı ve yönettiği eserin dekor tasarımını Hakan Dündar, kostümlerini Fatma Görgü yaptı. Işık düzeninin Yakup Çartık'ın gerçekleştirdiği eserin besteleri Atilla Özdemiroğlu'na ait. Fosforlu Cevriye'yi Feray Darıcı'nın canlandırdığı eserde, İsmet Numanoğlu, Ali Hakan Beşen, Engin Özsayın, İclal Karaduman, Kader İlhan, Nermin Uğur, Dara Tan, Buket Türkyılmaz, Ömer Comba, Volkan İsmail Duru ve Zeynep Aytek Metin başlıca rollerde. Ünlü müzikal, eski kantocu, yeni randevucu Sümbül Dudu'nun evinde geçenleri neşeli bir dille anlatıyor.

"Gizler Çarşısı" adlı oyun, hafta boyunca izlenebilir. Turgay Nar'ın yazdığı, Laçin Ceylan'ın yönettiği eserin dekoru Turgut Kocaman'a, kostümleri Ceren Karahan'a ait. Işık tasarımını Şükrü Kırımoğlu'nun yaptığı oyunda, Ali Hakan Beşen, Uğur Çavuşoğlu, Nezih Işıtan, Mehmet Gürkan, Halil Akarsu, Yaprak Onat, Pınar Sesveren, Sanlı Baykent, Elif Çelikcan, Gülay Gür Bayram ile Acan Ağır Aksoy başlıca rollerde yer alıyor. Eser, modern dünyada insanların kendinden ve insanca olan her şeyden uzaklaşmasının öyküsünü anlatıyor.

Altındağ Tiyatrosu: "Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun" adlı bugün, yarın, 28 ve 29 Ocak'ta sahnelenecek. Hatice Meryem'in yazdığı, Funda Mete'nin oyunlaştırıp yönettiği eserin dekoru Ceren Karahan'a, kostümleri Günnur Orhon'a, ışık düzeni Zeynel Işık'a ait. Berrin Öney, Elvan Eker, Gülçin Yaşaroğlu ve Özlem Gündoğdu'nun rol aldığı oyun, çeşitli sosyal sınıflardan kadınların evliliklerinde ezilişlerinin öyküsü.

Türk tiyatrosunun önemli yazarlarından Musahipzade Celal'in kaleme aldığı

"Kafes Arkasında" isimli oyun 31 Ocak'ta prömiyer yapacak. Yönetmenliğini Münir Canar'ın üstlendiği oyunun dekoru Güven Öktem'e, kostümleri Sevgi Türkay'a, ışığı Burhanettin Yazar'a, müziği Kemal Günüç'e ait. Eserde, İsmet Numanoğlu, Caner Gezener, Cengiz Uzun, Özgür Öztürk, Ergin Özdemir, Teoman Gülen, Özgür Cengiz, Tunç Yıldırım, Ulaş Ersoy başlıca rolleri paylaşıyor. Eser, hafta boyunca izlenebilecek.

İrfan Şahinbaş Sahnesi: Arthur Miller'in yazdığı, Yıldırım Türker'in dilimize çevirdiği, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği "Orkestra" adlı yapıt, bugün ve 28 Ocak'ta seyircinin karşısına çıkacak. Dekoru Murat Gülmez'e, kostümü Hale Eren'e, ışığı Önder Arık'a ait eserde, Zeynep Hürol, Funda Gökgücü, Özlem Gür, Miraç Eronat, Aysın Işımer, Şeyda Akova Balcıoğlu, Mehmet Gökçer, Okay İrkören başlıca rolleri paylaşıyor.

"Yastık Adam", 1, 2 ve 4 Ocak'ta izlenebilecek. Martin McDonagh'ın eserini İlham Yazar yönetti. Tolga Tekin, Mesut Turan, Murat Çıdamlı ve Buğra Koçtepe'nin rol aldığı yapıt,kurgu ile gerçeğin birbirine karıştığı bir polisiye gerilim.

Stüdyo Sahne: "İşte Baş İşte Gövde İşte Kanatlar" adlı oyun, yarın ve 29 Ocak'ta görülebilir.

"Üç Yönetmen Üç Oyun", 31 Ocak'ta izlenebilir.

Oda Tiyatrosu: Zeynep Kaçar'ın yazdığı, Ünsal Coşar'ın yönettiği "Krem Karamel", bugün, yarın ve 28 Ocak'ta görülebilir.

"Dönülmez Akşamın Ufkundayız" adlı eser, 31 Ocak, 1 ve 2 Şubat'ta izleyiciyle birlikte olacak.

-Opera-bale-

Opera Sahnesi: "Gecenin Rengi" adlı modern dans gösterisi, 31 Ocak'ta seyirciyle buluşacak.

"Don Giovanni" operası, 1 Şubat'ta sahne alacak.

"Uyuyan Güzel" balesi, 2 Şubat'ta seyircinin karşısınaçıkacak. Petipa'nın koreografisi, Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) Başkoreografı Armağan Davran ile ADOB Bale Başöğretmeni Volkan Ersoy'un düzenlemesini yaptığı eseri Natalia Arobelidze sahneye koydu. Dekorunu Nihat Kahraman'ın, kostümlerini Nursun Ünlü'nün hazırladığı eserin ışık düzeni Fuat Gök'e ait. Orkestrayı Şef Bujor Hoinic'in yönettiği eserde, Almula Ersoy, Sanem Ergüler, Selin Sezer, Arzu Dirin Kıran, Cankat Özer, Burak Kayıhan, Oliver Spence, Eren Keleş, Kuzey Kıyıcan, Kadir Okurer, Emre Güler, Cansın Alpan, Mert Türkoğlu, Ertuğrul Bolat, Tarkan Serengül, Neşe Güne, Berdan Fettahlı, Sanem Subaygil, Özge Al, Ezgi Korkmaz, Sevim Başol, Şelale Polatkan, Bahar Keleş, Aslıhan Karaca, Özge Ataman, Defne Dinçer, Mine İzgi Örsçekiç ve Müge Göktan başlıca rollerde.

-Sinemalardan-

Geçen yılın en çok izlenen yapımı olan "Eyyvah Eyvah 2" filminde birlikte çalışan yönetmen Hakan Algül ile Ata Demirer'in yeniden bir araya geldiği

"Berlin Kaplanı" gösterime girecek.

Ata Demirer'e Tarık Ünlüoğlu, Necati Bilgiç, Mert Aran, Nihal Yalçın, Özlem Türkad, Cemil Özbayer, Carlos Hein ve Cengiz Bozkurt'un eşlik ettiği film, Berlin'de yaşamını boksörlük ve korumalık yaparak sürdüren Ayhan Kaplan'ın, antrenörü Cemal'in içine düştükleri dar boğazdan kurtulmak için yeni bir çözüm için kafa kafaya vermelerinin neşeli öyküsü.

Oscar'a 11 dalda aday gösterilen "Artist", gösterime girecek. Sinema sanatının sessiz dönemine bir saygı duruşu niteliğinde diyalogsuz, sessiz, siyah-beyaz ve saniyede 22 kare ile çekilen yapımın senaryo yazarı ve yönetmeni Michel Hazanavicius. Filmin başrolünde Jean Dujardin, Berenice Bejo ve John Goodman var.

Katie Holmes'un rol aldığı gerilim filmi "Karanlıktan Korkma" seyirciyle buluşacak. Yönetmen Troy Nixey'nin ilk uzun metrajlı filmi olan "Karanlıktan Korkma"nın senaryosunu Nixey, Guillermo del Toro ve Matthew Robbins ile kaleme aldı. Filmde Katie Holmes'a, başrolde Guy Pearce ve Bailee Madison eşlik ediyor.

Metropol: "Berlin Kaplanı", "Neşeli Ayaklar 2", 'Kurtuluş Son Durak",

"Sümela'nın Şifresi Temel", "Karanlıktan Korkma", "İçimdeki Şeytan".

Optimum: "Çizmeli Kedi", 'Neşeli Ayaklar 2', "Kurtuluş Son Durak",

"Berlin Kaplanı", "Karanlıktan Korkma", "Sümela'nın Şifresi Temel",

"İçimdeki Şeytan".

Kızılay Büyülü Fener: "Berlin Kaplanı", "Neşeli Ayaklar", "Zenne",

"İçimdeki Şeytan", "Kurtuluş Son Durak", "Düşler Bahçesi", "Artist",

"Çizmeli Kedi", "Karanlıktan Korkma", "Ejderha Dövmeli Kız".

Bahçelievler Büyülü Fener: "Neşeli Ayaklar", "Artist", "Ejderha Dövmeli Kız", "Berlin Kaplanı", "Kurtuluş Son Durak". - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement