Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Ankara Devlet Opera ve Balesi, "Türkiye'de Tataristan Kültür Günleri" kapsamında konser verecek.

24.05.2012 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Devlet Opera ve Balesi, " Türkiye'de Tataristan Kültür Günleri" kapsamında konser verecek.

Kezban Arca Batıbeki'nin "Catfight Tales" adlı sergisi sanatseverlerle buluşacak. 25 yılı aşkın süredir resim, enstalasyon, kısa film ve fotoğraf gibi farklı sanat disiplinlerinde eserler üreten sanatçı Batıbeki'nin öncelikle yakın çevresinde gözlemlediği kadınların karmaşık dünyasını anlatan sergisi "Catfight Tales" 3 1 Mayıs'a kadar görülebilecek.

Başkentte hafta boyunca gerçekleştirilecek kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

-Opera-bale

Opera Sahnesi: "Tataristan Gala Konseri" 30 Mayıs'ta seyredilebilir.

Leyla Gencer Sahnesi: Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu 31 Mayıs'ta yıl sonu konseri verecek.

-Konser-

BSO: Bilkent Senfoni Orkestrası, yarın, Işın Metin yönetiminde sahne alacak. Piyanoda Boris Berman'ın olacağı konserde, Prokofyef'in Piyano Konçertosu No.4, Si bemol majör Op.53S." ve Rahmaninof'un "Senfonik Danslar, Op.45" adlı eserler yorumlanacak.

Orkestra 28 Mayıs'ta da şefliğini Işın Metin'in yapacağı konserde, S. Rahmaninof'un "Piyano Konçertosu No.2, Do minör Op. 18" ve A.Dvorak'ın

"Senfoni No.9 'Yeni Dünya'dan, mi minör Op. 95" eserini yorumlanacak.

-Sinema-

Başkent sinemalarında bu hafta 7 film seyirciyle buluşacak.

Will Smith, Tommy Lee Jones, Josh Brolin'in başrollerini paylaştığı komedi, bilimkurgu türündeki "Siyah Giyen Adamlar 3" bu hafta vizyona girecek. Oyuncu Will Smith ve yönetmen Barry Sonnenfeld'in Siyah Giyen Adamlar efsanesini yeniden canlandırmak için üçüncü kez bir araya geldiği filmde, gezegeni bir kez daha düşmanlardan kurtaracak çok gizli devlet örgütlerinin dünyasına iniliyor.

Ramin Matin'in yönetmen koltuğunda oturduğu dram türündeki "Canavar" adlı film seyirciyle buluşacak. İbrahim Selim, Pınar Töre, Tuğrul Tülek'in rol aldığı filmde, herhangi bir ülke ya da şehirde, sıradan bir akşamda sıradan evli çiftlerin arasında geçebilecek bir hikaye anlatılıyor.

Dramatik komedi türündeki "Edepsiz Kız" haftanın üçüncü filmi. William H. Macy, Milla Jovovich ve Mary Steenburgen'ün oynadığı, Abe Sylvia'nın yazıp yönettiği bir genç kızın ergenlik sürecinde yaşadığı maceraları anlatan filmin galası da 2010 Toronto Film Festivali'nde yapılmıştı.

Hollywood starlarından Angelina Jolie'nin, henüz daha proje aşamasındayken çok konuşulan hem senaryosunu yazdığı hem de yönettiği dram, romantik türündeki savaş filmi "Kan ve Aşk"ta Zana Marjanovic, Goran Kostic, Vanessa Glodjo'yu bir araya getiriyor. 1990'lı yılların başında Bosna Savaşı sırasında, Sırbistan için savaşan asker Danijel'in esir kampında tutulan ve savaştan da önce tanıdığı Bosnalı Ajla ile yeniden karşılaşması ve savaşın duygularda yarattığı değişimler işleniyor.

2012 Cannes Film Festivali'nin açılış filmi olan dram türündeki "Moonrise Kingdom" seyircinin beğenisine sunuluyor. Samimi ve içten aile hikayeleriyle kendine hatırı sayılır derecede bir hayran kitlesi oluşturan Amerikalı bağımsız filmlerin yönetmeni Wes Anderson'a ait filmde kadro, birbirinden ünlü oyunculardan oluşuyor. Senaryosunu Wes Anderson ve Roman Coppola'nın birlikte yazdığı film, küçük bir kasabadan kaçan genç aşıkları ve onları bulmak için seferber olan kasaba halkının maceraları anlatılıyor.

Bu hafta, Top Cat ve çetesinin maceralarını anlatan animasyon filmi

"Sevimli Kedi İş Başında" küçük seyirciyle buluşacak. Top Cat ve çetesinin polis memurları Strickland ve polis şefi Dibble ile mücadelesinin konu edildiği filmin yönetmeni Alberto Mar üstleniyor. Senaryosu Kevin Seccia ve Timothy McKeon'a ait olan filmin müzikleri de Leoncio Lara'ya ait.

Matthew Lewis'in romanından Dominik Moll tarafından uyarlanarak beyazperdeye aktarılan "Şeytanın Yüzü" adlı filmde başrolü Rahip Ambrosio karaktariyle Fransız oyuncu Vincent Cassell canlandırıyor.

-Sinemalar-

Metropol: "Dehşet Kapanı", "Siyah Giyen Adamlar 3", "Sağ Salim",

"Kuzgun", "Koruyucu", "Öz Hakiki Karakol", "Diktatör", "Ölümün Sesi",

"Can Dostum".

Optimum: "Güzel ve Çirkin", "Yenilmezler", "Siyah Giyen Adamlar 3",

"Öz Hakiki Karakol", " Kuzgun", "Sağ Salim", "Dehşet", "Sevimli Kedi İş Başında", "Koruyucu", "Battleship".

Kızılay Büyülü Fener: "Kan ve Aşk", "Siyah Giyen Adamlar 3", "Güzel ve Çirkin", "Koruyucu", "Yenilmezler", "Diktatör', "Dikkat Bebek Var", "Sağ Salim", "Öz Hakiki Karakol", "Oğul", "Can Dostum".

Bahçelievler Büyülü Fener: "Can Dostum", "Yenilmezler", "Aşkın Renkleri", "Sağ Salim", "Can", "Aşk ve Para".

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement