Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Güncel

Başkentte Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Başkent sinemalarında bu hafta 4 film izleyiciyle buluşacak.

16.08.2012 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkent sinemalarında bu hafta 4 film izleyiciyle buluşacak.

Dram romantik türündeki "360" seyircinin beğenisine sunulacak. Farklı şehirlerde, farklı yaşamlar süren insanların hayatlarını, 21. yüzyıla özgü, heyecanlı bir aşk hikayesi çevresinde kurgulanan filmin yönetmenliğini "Tanrılar Şehri" ve "Körlük" filmleriyle tanınan Fernando Meirelles üstlendi.

Arthur Schnitzler'in klasik eseri "La Ronde"den esinlenilerek yazılan senaryo ise Peter Morgan tarafından kaleme alındı. Filmin oyuncu kadrosunda Anthony Hopkins, Rachel Weisz, Jude Law, Ben Foster ve Moritz Bleibtreu gibi isimler bulunuyor.

Viyana'da başlayan 360, Paris, London, Bratislava, Rio, Denver ve Phoenix şehirlerinin manzarasını kendisine fon olarak kullanıyor.

Sinemaseverlerin uzun zamandır beklediği aksiyon korku filmi " Abraham Lincoln: Vampir Avcısı" beyaz perdeye yansıyacak. Yönetmenliğini Timur Bekmambetov'un yaptığı film, Abraham Lincoln'un "gizli günlükleri" üzerinden nasıl vampir avcısına dönüştüğünü anlatıyor. Filmin kadrosunda Benjamin Walker, Anthony Mackie, Dominic Cooper, Mary Elizabeth Winstead gibi isimler yer alıyor.

Haftanın diğer aksiyon filmi "Cehennem Melekleri 2"de, Barney Ross

(Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), Toll Road (Randy Couture) ve Hale Caesar (Terry Crews), Mr. Church'un (Bruce Willis) liderliğinde yeniden bir araya geliyor.

İkinci filmde yönetmen koltuğuna Stallone yerine Simon West otururken, senaryoda Dave Callaham ve Sylvester Stallone'nin imzası var. Kadrosunda Arnold Schwarzenegger, Jean-Claude Van Damme, Chuck Norris, Terry Crews, Mickey Rourke, Dolph Lundgren gibi aksiyon sinemasının gözde yıldızlarını da barındıran film Amerika ile aynı anda Türkiye'de vizyona girecek.

Minik seyirciler için bu hafta bir animasyon filmi de gösterimde olacak. Disney'in Faries bünyesinde 3D olarak tasarlanan ilk film olma özelliğini taşıyan

"Tinkerbell: Gizemli Kanatlar", Tinkerbell ve peri arkadaşlarıyla birlikte izleyiciyi Kış Ormanı'nın büyülü dünyasında bir yolculuğa davet ediyor. Burada merak ve macera duygusuyla Tinkerbell, inanılmaz bir keşifte bulunuyor ve dünyasını önlenemez bir şekilde değiştirecek bir sırrı gün yüzüne çıkarıyor.

-Sinemalar-

Metropol: "Cehennem Melekleri 2", "Vampir Avcısı: Abraham Linkoln 3D",

"Kara Şövalye Yükseliyor", "Dabbe: Bir Cin Vak'ası", "Gerçeğe Çağrı",

"360".

Optimum: "Vampir Avcısı: Abraham Linkoln 3D", "Tinkerbell: Gizemli Kanatlar 3D", "Vikingler Efsanesi Thor", "Dabbe: Bir Cin Vak'ası", "Lanetli Ruh", "Cehennem Melekleri 2", "Kara Şövalye Yükseliyor", "Gerçeğe Çağrı".

Kızılay Büyülü Fener: "Vampir Avcısı: Abraham Linkoln 3D ", "360",

"Tinkerbell: Gizemli Kanatlar", "Dabbe Bir Cin Vakası", "Cehennem Melekleri 2", "Gerçeğe Çağrı", "Lanetli Ruh", "Cosmopolis", "Kara Şövalye Yükseliyor", "Gökyüzünde Bir Ayna".

Bahçelievler Büyülü Fener: "Vampir Avcısı: Abraham Linkoln 3D", "360",

"Dabbe Bir Cin Vakası", "Gerçeğe Çağrı", "Kara Şövalye Yükseliyor".

Muhabir: Şenay Ünal

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement