Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Güncel

Başkentte Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, "TSK Güçlendirme Vakfı'nın 25'inci kuruluş yıl dönümü konseri" ile 11-12 Ekim'de sanatseverlerin karşısına çıkacak.

11.10.2012 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, "TSK Güçlendirme Vakfı'nın 25'inci kuruluş yıl dönümü konseri" ile 11-12 Ekim'de sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Devlet Tiyatroları 3'ü yeni oyun prömiyeri olmak üzere 16 oyunla, Ankara Devlet Opera ve Balesi 6 eserle seyirciyle buluşacak.

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), Ion Marin şefliğinde, kemanda Guy Braunstein ile A. Dvorak'ın "Keman Konçertosu, La minör Op.53" ve C. Franck'ın

"Senfoni, Re minör" eserlerini seslendirecek.

Başkentte hafta boyunca gerçekleştirilecek kültür sanat etkinliklerinden bazıları şunlar:

-Tiyatro-

Akün Sahnesi:

Moises Kaufman'ın yazdığı, Ekin Tunçay Turan'ın çevirdiği ve İskender Altın'ın yönettiği "33 Varyasyon", 11-14 Ekim tarihlerinde sanatseverlerin karşısına çıkacak. Oyunda, Erdal Küçükkömürcü, İpek Çeken, Meltem Baytok, Mehmet Akay, Ulaş Ersoy, Eda Aydınlı, Tunç Yıldırım rol alıyor.

2008-2009 Sanat Kurumu en iyi kadın oyuncu, en iyi sahne müziği ve en iyi hareket tasarımı ve dans düzeni ödüllerini alan "Fosforlu Cevriye" müzikali sahnelenecek. Suat Derviş'in yazdığı, Gülriz Sururi'ni yönettiği oyun 16-17 Ekim'de izlenebilecek. Dekor tasarımı Hakan Dündar, giysi tasarımı Fatma Görgü, ve ışık tasarımı Yakup Çartık'a ait olan oyunda şarkı sözlerini Gülriz Sururi yazdı.

Altındağ Tiyatrosu:

Funda Mete'nin yönettiği, Töre Özsel'in dekor ve kostüm tasarımını yaptığı,

"Kış Gelmeden" adlı oyun hafta boyunca sahnelenecek. Füruzan'ın "Benim Sinemalarım" adlı kitabındaki "Kış Gelmeden" adlı öyküsünden yine kendisinin sahneye uyarladığı oyunda, 1970'li yıllarda İstanbul'da yaşayan, her biri bildiği yolda düşe kalka ilerleyen ve bir gün yeniden yolları kesişen üç kardeşin hikayesi anlatılıyor. Bahadır Karasu, Selma Bayraktargil, Özgür Keçeci ve Özge Mirzalı'nın rol aldığı eserin ışık tasarımı Burhanettin Yazar'a ait.

"Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun" 16-17 Ekim tarihlerinde seyircinin karşısına çıkacak. Hatice Meryem'in kaleminden Funda Mete'nin yönettiği oyunda, Berrin Öney, Elvan Eker, Gülçin Yaşaroğlu, Özlem Gündoğdu rol alıyor.

Büyük Tiyatro:

Orhan Asena'nın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği "Hürrem Sultan", 12 Ekim'deki prömiyerinin ardından 14 ve 16 Ekim'de de seyredilebilecek. Müzikleri Can Atilla'ya, dekor tasarımı Güven Öktem'e, giysi tasarımı ise Sevgi Türkay'a ait olan oyunda, geniş bir oyuncu kadrosu yer alıyor.

Cüneyt Gökçer Sahnesi:

Rus yazar Gogol'un "Bir Delinin Hatıra Defteri" adlı kitabından uyarlanan oyun 11,12 ve 13 Ekim'de görülebilir. Coşkun Tunçtan'ın Türkçeleştirdiği yapıtın proje tasarımı ve yönetmenliğini Cem Emüler üstleniyor. Eserde, Aksenti İvanoviç Poprişçin karakterini Erdal Beşikçioğlu canlandırıyor. Tek kişilik oyunda, hayatın gerçeklerini kabul edemeyen ve hezeyanlar içinde olan bir adamın, adım adım deliliğe giden dramını gözler önüne seriliyor.

Kenan Işık'ın yazıp yönettiği "Aşk Hastası" 16 Ekim'de yapacağı prömiyerin ardından Ekim ayı sonuna kadar sahnelenecek. Dekor tasarımı Hakan Dündar'a, giysi tasarımı Funda Karasaç'a ait olan oyunun müzikleri ise Yücel Arzen imzalı.

Küçük Tiyatro:

İzmir Devlet Tiyatrosu yapımı "Nora" (Bir Bebek Evi) adlı oyun, 13 Ekim'e kadar temsil verecek. Dekor tasarımı Savaş Çevirel'e, giysi tasarımı Funda Çebi'ye, ışık tasarımı Kemal Gürgün'e ait olan oyunda, Özlem Başkaya, Yusuf Köksal, Gürol Tonbul, Melike Aslı Sinke, Mehmet Avdan, Birsel Aygün ve Damla Ardal rol alıyor.

Ulviye Karaca'nın yazıp yönettiği çocuk oyunu "Keloğlan Keleşoğlan", 14 Ekim'de küçük tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

Murathan Mungan'ın yazdığı "Bir Garip Orhan Veli", 16 ve 17 Ekim'de sahnelenecek. Tayfun Erarslan'ın yönettiği ve rol aldığı oyun, Orhan Veli Kanık'ın şiirlerinden uyarlanarak, seyirciyi bir şiir yolculuğuna çıkarıyor.

Oda Tiyatrosu:

Şahin Örgel'in yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Yosunlar" adlı oyun, 11-13 Ekim'de izlenebilecek. Dekoru Hakan Dündar'a, kostümü Töre Özsel'e ait eserde Neşet Erdem, Şemsettin Zırhlı, Aslı Artuk Şener rol alıyor.

"Dönülmez Akşamın Ufkundayız" 16 ve 17 Ekim'de, seyirci karşısına çıkacak. Ölümü ve aile bağlarını sorgulayan, Nazlı Nihan Şenol'un yazdığı, Maral Üner'in yönettiği oyunda Mehmet Ege ve Işıl Poyraz rol alıyor.

Stüdyo Sahne:

Cüneyt Mete'nin, Özgür Öztürk'ün, Ünsal Coşar'ın ve Yıldız Kaplan'ın rol aldığı, Rick Cleveland'ın yazdığı, Zeynep Nutku'nun çevirdiği, İlham Yazar yönettiği "Jerry ve Tom" adlı oyun, yarın ve 12, 14 ve 16 Ekim'de seyirciyle buluşacak. İnsan öldürmeyi rutin haline getirmiş olan iki kiralık katilin gerilim, şiddet ve tehlike dolu hikayelerini anlatan oyun, kahramanlarımızın seri şekilde, serinkanlılık ve çoğu zaman keyifle sürdürdükleri cinayetlerinin sürpriz bir kesişme noktasında son bulmasını konu ediyor.

İrfan Şahinbaş sahnesi:

Brecht'in yazdığı, Ayşe Selen'in çevirdiği, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği

"Cesaret Ana ve Çocukları", 13-17 Ekim'de izlenebilecek. Oyun, Avrupa'yı kasıp kavuran Otuz Yıl Savaşı'nda, savaştan ekmeğini çıkarmaya hatta zengin olmaya çabalayan Cesaret Ana'nın üç çocuğunu savaşa kaptırmama mücadelesini aktarıyor.

Şinasi Sahnesi:

Duşan Kovacevic'in yazdığı, Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği "Profesyonel", 11-14 Ekim'de seyredilebilecek. Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli ve Cenap Oğuz rol aldığı oyunda, Yugoslavya'daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal-politik yaşam, bir entelektüelin yaşam öyküsü içinde, ironik bir üslupla anlatıyor.

Trabzon Devlet Tiyatrosu yapımı "Ben Feuerbach" 16 ve 17 Ekim'de tiyatroseverlerle buluşacak. Tankred Dorst'un yazdığı, Sema Engin Edinsel'in çevirdiği, Yurdaer Okur'un yönettiği oyunda Hakan Meriçliler, Elif Şeker Saka, Emre Ön rol alıyor.

-Opera-Bale-

Opera Sahnesi: "V. Murat" balesi 11 Ekim'de sahne alacak. 13 Ekim'de "Bir Yaz Gecesi Rüyası" adlı modern dans gösterisi, 15 Ekim'de "Don Giovanni" operası, 17 Ekim'de ise "Ali Baba 40 Haramiler" sahnelenecek.

Operet Sahnesi: "Seslerle Anadolu" müzikli gösterisi 14 Ekim'de temsil verecek. "Evlilik Senedi" operası 16 Ekim'de sanatseverlerle buluşacak.

-Konser-

CSO: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası "TSK Güçlendirme Vakfı'nın 25'inci kuruluş yıl dönümü konseri" ile 11-12 Ekim'de sanatseverlerin karşısına çıkacak. Marek Pijarowski'nin şefliğinde, Aniello Desiderio'nun Gitar solistliğindeki konserde, Maurice Ravel'in "Ma Mere L'Oye Orkestra Suiti", "La Vals Koreografik Şiir", Emmanuel Chabrier "Espana Orkestra İçin Rapsodi" ile Joaquin Rodrigo "Gitar Konçertosu 'Aranjuez' adlı eserleri yorumlanacak.

BSO: Bilkent Senfoni Orkestrası, Ion Marin şefliğinde, kemanda Guy Braunstein ile A. Dvorak'ın "Keman Konçertosu, La minör Op.53" ve C. Franck'ın

"Senfoni, Re minör" eserlerini seslendirecek. Konser, 13 Ekim'de Bilkent Konser Salonu'nda dinlenebilecek.

(Sürecek)

Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünye Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    17:42 Ünye Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ünye Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sonrası yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, toplantı öncesi yaptığı konuşmada Ünye'ye hizmet etmek için vatandaşların teveccühü ile göreve seçildiklerini belirtti.

  • Sinop'ta IPARD III Hibe Destek Programı Bilgilendirme Semineri Düzenlendi
    17:39 Sinop'ta IPARD III Hibe Destek Programı Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından düzenlenen IPARD III Hibe Destek Programı bilgilendirme seminerinde, çiftçilere gelir sağlamak amacıyla desteklerin verildiği belirtildi. Kaymakam Enver Yılmaz, destek alabilmek için koşullara uygun olmanın ve projelerde hassasiyet göstermenin önemine vurgu yaptı. Seminerde ayrıca TKDK iletişim uzmanı Gülay Kural, çeşitli sektörlerde desteklenen konular hakkında bilgi verdi.

  • Çorum'un Bayat ilçesinde düşerek başını beton zemine çarpan kişi yaralandı
    17:38 Çorum'un Bayat ilçesinde düşerek başını beton zemine çarpan kişi yaralandı

    Çerkeş köyünde yaşayan Salih Ç. (54), evinin önünde düşerek başını beton zemine çarptı. Yakınlarının ihbarı üzerine köye sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Bayat Devlet Hastanesine kaldırılan Salih Ç, buradaki müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

  • Elazığspor, 3Gen Holding'in iflasının ardından yeni isim sponsorunu açıkladı
    17:37 Elazığspor, 3Gen Holding'in iflasının ardından yeni isim sponsorunu açıkladı

    Elazığspor, 3Gen Holding firmasının iflasının ardından isim sponsoru olarak Çimentaş'ı seçti. Türkiye Futbol Federasyonu'nun onayıyla Elazığspor'un yeni adı resmen Çimentaş Elazığspor oldu. Otobüsün de yeni isimle giydirilme işlemlerine başlanılacak.

  • Ürdün Dışişleri Bakanı: Netanyahu İran'la çatışmaya çekmek istiyor
    17:35 Ürdün Dışişleri Bakanı: Netanyahu İran'la çatışmaya çekmek istiyor

    Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dikkatleri Gazze'den uzaklaştırıp İran'la çatışmaya çekmek istediğini söyledi. Baerbock ise bugün İsrail'e ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

  • Kocaeli Başiskele'de Turizm Haftası etkinliği düzenlendi
    17:35 Kocaeli Başiskele'de Turizm Haftası etkinliği düzenlendi

    Başiskele ilçesinde Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler şiir okudu, folklor ekibi halk oyunları gösterisi sergiledi. Aşçılık Bölümü öğrencileri ise yöresel lezzetleri ikram etti. Başiskele Anaokulu öğrencileri de kıyafetleriyle gösteri sundu. Etkinliğe Vali Yardımcısı ve vatandaşlar katıldı.

  • Çorum'un Osmancık ilçesinde otomobil devrildi: 4 yaralı
    17:34 Çorum'un Osmancık ilçesinde otomobil devrildi: 4 yaralı

    Çorum'un Osmancık ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Orhan T. (34) idaresindeki otomobil tarlaya devrildi. Kazada sürücü ile araçta bulunan Fatma T. (34), Beyza Y. (24) ve Ceyhan Y. yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

  • Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Kulüpler Birliği Vakfı'ndan seçimi hızlandırmasını istedi
    17:34 Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Kulüpler Birliği Vakfı'ndan seçimi hızlandırmasını istedi

    Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Türkiye Futbol Federasyonu genel kurulunun hızlandırılması gerektiğini vurgulayarak, Kulüpler Birliği Vakfı'nın aklıselim bir karar alması gerektiğini belirtti. Arat, Türk futbolunun kritik bir virajda olduğunu ve seçimin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi. Aday olacak kişilerin tarafsızlık sözü vermeleri gerektiğini ifade eden Arat, Türkiye'nin daha iyi bir futbol yönetimine layık olduğunu dile getirdi.

  • NATO'nun Karadeniz'deki en büyük tatbikatı 'Deniz Kalkanı' devam ediyor
    17:33 NATO'nun Karadeniz'deki en büyük tatbikatı 'Deniz Kalkanı' devam ediyor

    NATO'nun Karadeniz'deki en büyük tatbikatı olan 'Deniz Kalkanı', 13 ülkeden onlarca savaş gemisi ve binlerce askerin katılımıyla 8 Nisan'dan bu yana devam ediyor. Tatbikat, Karadeniz'deki güncel risk ve güvenlik tehditleri göz önünde bulundurularak gerçekleştiriliyor ve denizde arama-kurtarma faaliyetleri, yasa dışı faaliyetlerle mücadele ve deniz trafiğinin kontrolü gibi hedefleri içeriyor. Romanya, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Yunanistan, İtalya, İngiltere, Moldova, Hollanda, Polonya, Portekiz, Türkiye ve ABD'nin katıldığı tatbikat, 21 Nisan'da sona erecek.

  • Çorum'da fabrikada kazan temizliği sırasında 6 işçi azot gazından zehirlendi
    17:33 Çorum'da fabrikada kazan temizliği sırasında 6 işçi azot gazından zehirlendi

    Çorum Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir kazan üretim fabrikasında temizlik yaparken azot gazından zehirlenen 6 işçi hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve ambulanslar sevk edildi. İşçilerden birinin hayati tehlikesi bulunuyor.


Advertisement