Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Güncel

Başkentte Kültür Sanat

"Birleşmiş Milletler Günü Konseri" ile başkentli dinleyicisiyle buluşacak.

18.10.2012 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO)

"Birleşmiş Milletler Günü Konseri" ile başkentli dinleyicisiyle buluşacak.

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO) yarın saat 20.00'de şef Işın Metin yönetiminde, Bilkent Oda Orkestrası ile çalacak. A. Dvorak'ın "Nefesli Sazlar için Serenade Re minör Op.44A", Dvorak'ın "Yaylı Sazlar için Serenade mi majör Op.22P.", Tchaikovsky'nin "Serenade, Do majör Op.48" eserlerini icra edecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 15 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi 6 eserle izleyici karşısına çıkacak.

Başkentte hafta boyunca gerçekleştirilecek kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

-Tiyatro-

Akün Sahnesi:

"Fosforlu Cevriye" müzikali bugün, yarın ve cumartesi ile 23-24 Ekim tarihleri arasında izlenebilecek. Suat Derviş'in yazdığı, Gülriz Sururi'nin yönettiği oyunun dekor tasarımı Hakan Dündar, kostümleri Fatma Görgü ve ışık düzeni ise Yakup Çartık'a ait. Oyunun şarkı sözlerini Gülriz Sururi yazdı.

"Pal Sokağı Çocukları" müzikali, 21 Ekim'de minik seyircinin karşısına çıkacak. Küçük bir arsayı oyun yeri haline getiren "Pal Sokağı Çocukları" ile burayı onların elinden almak isteyen "Kırmızı Gömlekliler" arasındaki mücadeleyi anlatan oyunu Ferenc Molnar yazdı, Tarık Demirkan Türkçe'ye çevirdi, Serra Canbay oyunlaştırdı ve Ebru Kara yönetti.

Altındağ Tiyatrosu:

"Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun" hafta boyunca seyirciyle buluşacak. Hatice Meryem'in kaleminden Funda Mete'nin yönettiği oyunda, Berrin Öney, Elvan Eker, Gülçin Yaşaroğlu, Özlem Gündoğdu rol alıyor.

Yine Funda Mete'nin yönettiği, Töre Özsel'in dekor ve kostüm tasarımını yaptığı, "Kış Gelmeden" 23-24 Ekim'de sahnelenecek. Füruzan'ın "Benim Sinemalarım" adlı kitabındaki "Kış Gelmeden" öyküsünden kendisinin sahneye uyarladığı oyunda, 1970'li yıllarda İstanbul'da yaşayan, her biri bildiği yolda düşe kalka ilerleyen ve bir gün yeniden yolları kesişen üç kardeşin hikayesi anlatılıyor. Bahadır Karasu, Selma Bayraktargil, Özgür Keçeci ve Özge Mirzalı'nın rol aldığı eserin ışık tasarımı Burhanettin Yazar'a ait.

Büyük Tiyatro:

Orhan Asena'nın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği "Hürrem Sultan", yarın ve 21 Ekim'de tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. Oyunun müzikleri Can Atilla'ya, dekor tasarımı Güven Öktem'e, kostümleri ise Sevgi Türkay'a ait.

Cüneyt Gökçer Sahnesi:

Kenan Işık'ın yazıp yönettiği "Aşk Hastası" hafta boyunca izlenebilecek. Dekoru Hakan Dündar'a, giysi tasarımı Funda Karasaç'a ait olan oyunun müzikleri ise Yücel Arzen imzalı.

Küçük Tiyatro:

Orhan Veli Kanık'ın şiirlerinden Murathan Mungan'ın uyarladığı ve Tayfun Eraslan'ın yönettiği tek perdelik "Bir Garip Orhan Veli" yarından itibaren 20 Ekim'e kadar seyredilebilecek.

Ulviye Karaca'nın yazıp yönettiği çocuk oyunu "Keloğlan Keleşoğlan", 21 Ekim'de küçük tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

Oda Tiyatrosu:

"Dönülmez Akşamın Ufkundayız" bugün, yarın ve 20 Ekim'de seyirci karşısına çıkacak. Ölümü ve aile bağlarını sorgulayan, Nazlı Nihan Şenol'un yazdığı, Maral Üner'in yönettiği oyunda Mehmet Ege ve Işıl Poyraz rol alıyor.

Patrick Süskind'in yazdığı, Hale Kuntay'ın Türkçeye çevirdiği, Metin Belgin'in yönetmenliğini yaptığı "Kontrabas", 23 ve 24 Ekim'de sahnelenecek.

Stüdyo Sahne:

"Jerry ve Tom" adlı oyun, yarın ve 20 Ekim'de seyredilebilecek.

"Bir Delinin Hatıra Defteri" 23 Ekim'de sahnelenecek.

İrfan Şahinbaş Sahnesi:

Brecht'in yazdığı, Ayşe Selen'in çevirdiği, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği

"Cesaret Ana ve Çocukları", bugün, 20 ve 24 Ekim'de izlenebilecek.

Şinasi Sahnesi:

"Ben Feuerbach" hafta boyunca tiyatroseverlerle buluşacak. Tankred Dorst'un yazdığı, Sema Engin Edinsel'in çevirdiği, Yurdaer Okur'un yönettiği oyunda Hakan Meriçliler, Elif Şeker Saka, Emre Ön rol alıyor.

"Tek Kişilik Şehir" adlı oyun 23-24 Ekim'de sahnelenecek.

-Opera-Bale-

Opera Sahnesi: "V. Murat" balesi yarın ve 22 Ekim'de sahne alacak. 20 Ekim'de "Niyazi Takizade'yi Anma Konseri", 23 Ekim'de "Bir Yaz Gecesi Rüyası" modern dans gösterisi, 23 Ekim'de "Hitit Quintet" konseri, 24 Ekim'de "Ali Baba ve Kırk Haramiler" konseri sahnelenecek.

Leyla Gencer: 21 Ekim'de "Uyuyan Güzel" çocuk müzikali, izleyicinin karşısında olacak.

-Konser-

CSO: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, "Birleşmiş Milletler Günü Konseri" verecek.

Şef Erol Erdinç yönetimindeki orkestraya piyanoda Gülsin Onay eşlik edecek. Bu akşam ve yarın saat 20.00'deki konserde, Ulvi Cemal Erkin'in "Köçekçe", Frederic Chopin'in "2. Piyano Konçertosu Fa minör Op. 21", Peter İlyiç Çaykovski'nin "4. Senfoni Fa minör Op.36" eserleri yorumlanacak.

BSO: Bilkent Senfoni Orkestrası, A. Dvorak'ın "Nefesli Sazlar için Serenade Re minör Op.44A", Dvorak'ın "Yaylı Sazlar için Serenade mi majör Op.22P.", Tchaikovsky'nin "Serenade, Do majör Op.48" eserlerini yarın Bilkent Konser Salonu'nda icra edecek.

(Sürecek)

Muhabir: Şenay Ünal

Yayıncı: Eda Ay - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement