Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Güncel

Başkentte Kültür Sanat

Başkente bu hafta ikisi yerli yapım olmak üzere 6 yeni film vizyona girecek.

18.10.2012 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkente bu hafta ikisi yerli yapım olmak üzere 6 yeni film vizyona girecek.

Tarihi, savaş filmi türündeki "Çanakkale 1915" sinema severlerle buluşacak. Turgut Özakman'ın 'Diriliş' adlı eserinden senaryo uyarlamasını da üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda Yeşim Sezgin oturuyor. Şevket Çoruh, Barış Çakmak, İlker Kızmaz'ın başrolleri paylaştığı filmde, çekimler için belirlenen mekanlardaki tarihi yerler de korunarak, 3 bin metrekarelik alana dekor inşa edildi.

Tarihi mekanlarda, GenelKurmay Başkanlığı'ndan alınan özel izinlerle çekim yapılarak, buralarda orijinal tabyaların içine sığınaklar kazıldı ve bu orijinal tabya alanlarına karargah odaları yapıldı. Filmde Türk ve Anzak askerlerin kıyafetleri aslına uygun olarak yeniden dikildi.

Komedi türündeki Türk yapımı "Oğlum Bak Git", yakın zamanda internette en çok izlenenlar arasında yer alan "Oğlum Bak Git" videosundan esinlenerek hayata geçirildi.

Kamil Çetin'in yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Yavuz Seçkin, Esra Sönmezer, Metin Yıldız, Veysel Diker, Orhan Aydın ve Selahattin Taşdöğen bulunuyor. Film, Taksici Orhan'ın başından geçen ve ne yapsa kurtulamadığı asilikleri, belaları konu ediyor.

Korku türündeki "Paranormal Activity" serisinin dördüncü filmi, Kaite ve Hunter'ın ikinci filmden sonra taşındıkları yeni evlerinde de lanetli geçmişleri peşlerini bırakmıyor. Başrollerini Katie Featherston, Dianna Agron ve Matt Shively'in paylaştığı filmin senaryosunda Zack Estrin'in, yönetmenliğinde ise Henry Joost ile Ariel Schulman'ın imzası bulunuyor.

Animasyon, macera, komedi türündeki "ParaNorman", Sam Fell, Chris Butler yönetmenliğinde ve Kodi Smit-McPhee, Tucker Albrizzi ile Anna Kendrick'in oyunculuğuyla birleşiyor. Ölü insanların ruhlarını görüp, onlarla iletişim kurabilen 10 yaşında bir çocuk olan Norman'ın, yaşadığı kasabayı zombilerin istila etmesiyle kasaba halkının ondan yardım istemesi sonrasında başına gelenleri anlatıyor.

Dramatik komedi türündeki "Meleklerin Payı", Ken Loach'un yönetmenliğinde, Paul Laverty'nin senaristliğinde, Paul Brannigan, John Henshaw ve Gary Maitland'ın oyunculuklarıyla beyaz perdeyle buluşuyor. Dünya prömiyeri 2012 Cannes Film Festivali'nde yapan film, bir grup serseri arkadaşın acı, tatlı hikayesini anlatıyor.

Romantik komedi türündeki "Mutlu Et Beni", 19. yüzyılda histeri teşhisi konan kadınları iyileştirmek için bir doktorun bulduğu masaj yöntemi ve sonrasında masajı yapacak olan cihazı keşfetmelerini konu edinen yapımda, Maggie Gyllenhaal, Hugh Dancy ve Jonathan Pryce rol alıyor. Yönetmenliği Tanya Wexler'e, senaryosu ise Stephen Dyer ile Senarist Jonah Lisa Dyer'a ait olan film, 31. İstanbul Film Festivali'nde sinema severlerin beğenisine sunulmuştu.

- Sinemalar -

Cinemaximum (Cepa): "ParaNormal Actıvıty 4", "ParaNorman", "Çanakkale 1915", "Roma'ya Sevgilerle", "Uzun Hikaye", "Sammy'nin Maceraları 2",

"Tetikçiler", "Ayı Teddy", "Takip 2: İstanbul", "Cesur".

Cinemaximum (Antares): "Oğlum Bak Git", "N'apcaz Şimdi-", "Çanakkale Çocukları", "ParaNorman", "Paranormal Actıvıty 4", "Çanakkale 1915",

"Tetikçiler", "Takip 2: İstanbul", "Uzun Hikaye", "Sammy'nin Maceraları 2".

Cinemaximum (Ankamall): "Paranormal Actıvıty 4", "ParaNorman",

"Çanakkale 1915", "Roma'ya Sevgilerle", "Uzun Hikaye", "Sammy'nin Maceraları 2", "Takip 2: İstanbul", "Aşkın Ömrü 3 Yıldır", " Batman: Kara Şovalye Yükseliyor", "Cesur".

Kızılay Büyülü Fener : "Çanakkale 1915", "Mutlu Et Beni", "ParaNormal Actıvıty 4", "Paranorman", "Roma'ya Sevgilerle", "Uzun Hikaye", "Ayı Teddy", 'Oğlum Bak Git", "Takip 2: İstanbul", "Sabah Yıldızı".

Bahçelievler Büyülü Fener : "Çanakkale 1915", "Uzun Hikaye",

"ParaNorman", "Takip 2: İstanbul".

Metropol Avşar : "Çanakkale 1915", "Uzun Hikaye", 'Oğlum Bak Git",

"ParaNormal Actıvıty 4", "Sammy'nin Maceraları 2", "Tetikçiler".

Optimum Avşar : "Çanakkale 1915", "ParaNorman", "Uzun Hikaye", 'Oğlum Bak Git", "Paranormal Actıvıty 4", "Sammy'nin Maceraları 2", "Takip 2: İstanbul", "Resident Evil 5: İntikam".

Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement