Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Ankara Kitap Fuarı, ATO Congresium'da 1 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.

26.02.2015 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Kitap Fuarı, ATO Congresium'da 1 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.

Devlet Tiyatroları (DT), aşık olduğu aktriste ulaşabilmek için kendi filmini çekmeye başlayan Arif'in, 80 ihtilalinin ardından başına gelenlerin anlatıldığı "Yeşilçam"ı, 3-4 Mart'ta sahneleyecek.

Nuri Bilge Ceylan'ın, 2003'ten bugüne çektiği 49 fotoğraftan oluşan "Panoramik Bakış" sergisi, 26 Mart'a kadar gezilebilecek.

DT  20, Devlet Opera ve Balesi (DOB) ise 4 eser 1 konserle seyirciyi selamlayacak.

Başkentte bu haftaki kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

-Tiyatro

75. Yıl Sahnesi:

Aynı çatı altında yaşamalarına rağmen birbirlerini tanıyamayan insanların bencillikleri, zaafları ve anlayışsızlıklarının evlilikleri iflasa sürüklemesini anlatan "Euridice'nin Elleri", bugün, ve 28 Şubat'ta izlenebilecek.

Mevlana Celaleddin Rumi'nin Orta Asya'dan Anadolu'ya gelişi, Şems Tebrizi ile yakınlığı, tasavvuf ve Allah'a duyduğu büyük aşkın anlatıldığı "Mevlana Aşk ve Barış Çığlığı", 4 Mart'ta tiyatroseverlerle buluşacak.

Akün Sahnesi:

Recep Bilginer'in yazdığı, Zafer Kayaokay'ın yönettiği "Sarı Naciye", bugün, yarın ve 28 Şubat'ta perde açacak. Törelere rağmen hayalleri olan gençleri, göç üzerinden anlatan oyunda Feray Darıcı, Caner Kadir Gezener, Ahmet Erkut, Kadri Özcan, Deniz Gökçe Kayhan ve Pelin Dikmenoğlu rol alıyor.

Çocuk oyunu "Keloğlan Keleşoğlan", 1 Mart'ta seyredilebilecek.

Anton Çehov'un kaleminden Ataol Behramoğlu'nun çevirisi ve Erhan Gökgücü'nün rejisiyle "Vanya Dayı", 3-4 Mart'ta izlenebilecek. Eser, Çarlık Rusyası'nın çöküş döneminde çiftlikte yaşayan bir ailenin güncel ve önemsiz olaylarla boğuşurken geçirdikleri bunalımları, içine düştükleri komik durumları yansıtıyor.

Altındağ Tiyatrosu:

Sıradan insanların hayallerini gerçekleştirmek için kalkıştıkları soygunun trajikomik öyküsünü yansıtan "Kuaförde Bir Gün", hafta boyunca izlenebilecek.

6-12 yaş izleyiciler için önerilen "Miyhavlar Tiyatrosu", 3 Mart'ta sahnelenecek.

Aşık olduğu aktriste ulaşabilmek için kendi filmini çekmeye başlayan Arif'in, 80 ihtilalinin ardından başlarına gelenlerin anlatıldığı "Yeşilçam", 3-4 Mart'ta seyredilebilecek. Uğur Saatçi'nin kaleminden Barış Erdenk'in sahneye koyduğu komedi türündeki oyunda, Sibel Özer Chullia, Olcay Kavuzlu, Murat Çidamlı, Mesut Turan, Seval Ersu, Maral Üner ve Ayşe Akınsal rol alıyor.

Büyük Tiyatro:

Henrik İbsen'in kaleminden Mustafa Kurt'un rejisiyle hazırlanan  "Hedda Gabler", 1 Mart'ta sahne alacak. Oyun, bir kadının babası, eşi ve toplumun değerleri arasında kendini gerçekleştirme çabasını işliyor.

Reşat Nuri Güntekin'in kaleminden sahneye taşınan "Çalıkuşu", 3 Mart'ta görülebilecek.

Cüneyt Gökçer Sahnesi:

Dünyaca tanınan İngiliz yazar Shakespeare'in en güçlü tragedyalarından "Macbeth", tüm hafta temsil verecek. Bozkurt Kuruç'un rejisörlüğündeki eserin müzikleri Can Atilla'ya dekor tasarımı Güven Öktem'e, giysi tasarımı Gül Emre'ye, ışık düzeni ise Zeynel Işık'a ait.

Shakespeare'in son dönem eserlerinden, Boris Andrei Saviç'in yönettiği "Cymbeline", 3-4 Mart'ta izlenebilecek. Eski Brit ve Kelt halklarının Romalılara karşı verdikleri mücadeleyle Britanya ülkesinin kuruluş hikayesini işleyen eser, 8 yaş üstü seyircilere tavsiye ediliyor.

Küçük Tiyatro:

"Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye", Savaş Dinçel'in kaleminden Murat Çidamlı'nın yönetimiyle bugün, yarın, 28 Şubat ve 1 Mart'ta temsil verecek. Erdinç Doğan'ın rol aldığı tek kişilik oyunda, Sait Faik Abasıyanık'ın hayatı ve eserlerinden oluşan bir seçki sunuluyor.

"Kuaförde Bir Gün", 3-4 Mart'ta seyredilebilecek.

Oda Tiyatrosu:

12 Eylül'ün dramını bugünkü hayatlarında da yaşayan iki kadının hikayesini anlatan "Nehir", bugün, yarın ve 28 Şubat'ta temsil verecek.

Patrick Süskind'in tiyatroya kazandırdığı ve pek çok dilde sahnelenen "Kontrabas", Metin Belgin'in yönetiminde ve Olcay Kavuzlu'nun performansıyla 3-4 Mart'ta seyirciyle buluşacak.

Stüdyo Sahne:

Kadın sorunlarının konu edildiği "İyiyim", yarın ve 1 Mart'ta sahnelenecek. Hüseyin Alp Tahmaz'ın yazdığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği oyunun dekor ve giysi tasarımı Seyhan Kırca, ışık düzeni Osman Uzgören, müzikleri ise Can Atilla imzası taşıyor.

"Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye", 3 Mart'ta sahnelenecek.

Tatbikat Sahnesi:

Kadın sorunlarının konu edildiği "İyiyim", 3-4 Mart'ta görülebilecek.

İrfan Şahinbaş Sahnesi:

DT'nin sosyal sorumluluk projesi olarak seyirciyle buluşturduğu "Nihayet Bitti", bugün, 28 Şubat ve 4 Mart'ta görülebilecek. Murat Çidamlı'nın yönettiği, bedensel engelli Göktuğ Tolga Demiralp'in rol aldığı oyunda, hayatı boyunca her istediğini elde eden, mutlu, başarılı ve yıldız bir gazeteciyi, başarının zirvesine taşıyan söz cambazlığının, onu nasıl ölümün kıyısına sürüklediği anlatılıyor.

-Opera-Bale

Opera Sahnesi:  Üç farklı müzik eserinin üç koreografın yorumuyla şekillendiği üç perdelik  "Akdeniz Esintisi" balesi, bugün ve yarın seyirciyle buluşacak.

Bizet'in dünyaca tanınan operası "Carmen", 9 Şubat'ta görülebilecek.

Aşk ve gururun hikayesi "I Püritani" operası, 4 Mart'ta temsil verecek.

Leyla Gencer Sahnesi: Mizahi cevaplarıyla ve öğütleriyle bilinen Nasreddin Hoca'nın fıkraları çocuk operası "Nasrettin Hoca", 2 Mart'ta minik seyirciler için sahnelenecek.

"Anka Trio" konseri 3 Mart'ta müzikseverlerle buluşacak.

CSO

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), bugün ve yarın, şef Adrian Prabava yönetiminde konser verecek. Konserde orkestraya viyolonsel sanatçısı Raphael Wallfish eşlik edecek. Programda, Sergey Prokofief'in "Senfoni Konçertant Op.125 mi minör" ile "2. Senfoni Op.27 mi minör" eseri icra edilecek.

-CerModern

Nuri Bilge Ceylan'ın 2003'ten bugüne çektiği 49 fotoğraftan oluşan "Panoramik Bakış" sergisi, 26 Mart'a kadar gezilebilecek.

CerEdebiyat söyleşilerine 1 Mart Pazar günü Yekta Kopan konuk olacak. Aynı zamanda seslendirme sanatçısı ve televizyon sunucusu da olan Yekta Kopan ile söyleşi saat 14.30'da gerçekleştirilecek.

Ebru Nihan Celkan'ın yazıp yönettiği "Evim! Güzel Evim!", 28 Şubat'ta görülebilecek. Burcu Çelik, Özge Ertem, Fatih Özkan ve Füsun Demirel'in sahne alacağı eser, seyirciyi dört kişilik bir ailenin salonuna davet ediyor.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement