Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

"Ata Demirer Gazinosu" isimli tek kişilik gösteri, 30 Ocak'ta ATO Congresium'da gerçekleştirilecek.

28.01.2016 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Ata Demirer Gazinosu" isimli tek kişilik gösteri, 30 Ocak'ta ATO Congresium'da gerçekleştirilecek.

Komedyen Ata Demirer, tek kişilik yeni gösterisinde Türk Sanat Müziği'nden operaya, halk müziğinden popa ve arabeske kadar geniş bir repertuvarda eserler seslendirecek. Ata Demirer'e sahnede müzisyen Taşkın Sabah yönetiminde bir orkestra ve dansçılar eşlik edecek.

Başkentte, ayrıca Halil Sezai 29 Ocak'ta, Gökhan Tepe 30 Ocak'ta Jolly Joker'da, Zakkum 28 Ocak'ta, Ceza 31 Ocak'ta If Performas Hall'de, Ezginin Günlüğü 30 Ocak'ta MEB Şura Salonunda, Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars 30 Ocak'ta Bis Dine-Live'de sevenleriyle buluşacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 28 Ocak'ta şef Burak Tüzün yönetiminde piyanoda Yeşim Gökalp'in solist olarak katılacağı konserle sanatseverlerin karşısına çıkacak. Konserde Ulvı Cemal Erki·n'in "Piyano Konçertosu", Ahmet Adnan Saygun'un "1. Senfoni Op.29" isimli eserleri seslendirilecek.

Bilkent Senfoni Orkestrası'nın, 30 Ocak'ta verilecek "Korno, Korno, Korno, Korno" isimli konserinde, şef Case Scaglione yönetiminde korno sanatçıları Chezy Nir, Radek Baborak, Tunca Doğu, Sertan Sancar sahne alacak. Konserde, G.F. Telemann'ın "Üç Korno için Konçerto Re majör", R. Schumann Concertstück'ün "Fa majör, Op.86", P.I. Tchaikovsky'in "Senfoni No.4, Fa minör, Op.36" isimli eserleri Ankaralı müzikseverlere sunulacak.

-Tiyatro

Uğur Saatçi'nin yazdığı, Barış Erdenk'in yönettiği "Yeşilçam" bugün, yarın, 30 ve 31 Ocak'ta, Necati Cumalı'nın yazdığı Volkan Benli'nin yönettiği "Nalınlar" 2 ve 3 Şubat'ta Altındağ Tiyatrosu'nda, Jordi Galceran'ın yazdığı, Sinan Pekinton'un yönettiği "Grönholm Metodu" ise 29 ve 31 Ocak'ta Büyük Tiyatro'da, 2 ve 3 Şubat'ta Şinasi Sahnesi'nde seyircinin karşısında olacak.

Tufan Gündüz'ün yazdığı, Adnan Erbaş'ın yönettiği "Bir İnce Sızı" bugün, yarın ve 30 Ocak'ta, Gülay Gür'ün çevirdiği ve İlham Yazar'ın yönettiği "Kurnaz Aşıklar" 2 ve 3 Şubat'ta, William Shakespeare'in yazdığı, Zerrin Akdenizli'nin oyunlaştırdığı ve Kutay Sungar'ın yönettiği "Fırtına" ise 31 Ocak'ta Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde izlenebilecek.

Haldun Taner'in yazdığı, Ali Düşenkalkar'ın yönettiği "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" bugün, yarın, 30 ve 31 Ocak'ta, Özcan Özer'in yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği "Son Tango" 2 ve 3 Şubat'ta Akün Sahnesi'nde, Anton Çehov'un yazdığı, Yılmaz Gruda'nın çevirdiği ve Aclan Büyüktürkoğlu'nun yönettiği "Kuğu'nun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi" 28, 29, 30 Ocak ve 2, 3 Şubat'ta Oda Tiyatrosu'nda izleyenlerle buluşacak.

Şirin Aktemur'un yazıp Umut Toprak'ın yönettiği "Neşe, Dert, Aşk" 28, 29 ve 30 Ocak'ta; Ingeborg Von Zadow'un yazdığı, Servet Aybar'ın çevirdiği ve Caner Kadir Gezener'in yönettiği "Ben ve Sen" 31 Ocak'ta; Debbie Isitt'in yazdığı, Yasemin Erbulun'un çevirdiği ve Ezgi Yentürk Çimensir'in yönettiği "Kocasını Pişiren Kadın" 2 ve 3 Şubat'ta Küçük Tiyatro'da sahnelenecek.

Patrick Süskind'in yazdığı, Hale Kuntay'ın çevirdiği, Metin Belgin'in yönettiği "Kontrabas" 2 ve 3 Şubat'ta Tatbikat Sahnesi'nde, Peter Turrini'nin yazdığı, Sibel Arslan Yeşilay'ın çevirdiği, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Nihayet Bitti" 3 Şubat'ta İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde; Hüseyin Alp Tahmaz'ın yazdığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği "İyiyim" 28, 29 ve 30 Ocak'ta Ziraat Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

-Opera

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), Modern Dans Topluluğu'nun sahneleyeceği "Külkedisi (Cinderella)" modern dans gösterisi bu akşam ve Opera Sahnesi'nde 3 Şubat'ta sahnelenecek.

Klasik "Külkedisi" masalının güldürü öğeleri ile zenginleştirilerek güçlü görsellikle yeniden yorumlandığı eser, ödüllü Alman koreograf Anna Vita tarafından ADOB için özel hazırlandı.

"Akdeniz Esintisi" balesi bugün ve yarın, "Çingene Baron" 30 Ocak'ta, "Yarasa" opereti 1 Şubat'ta Opera Sahnesi'nde, "Anne Ben Evleniyorum" opereti ise 31 Ocak ve 2 Şubat'ta Leyla Gencer Sahnesi'nde izlenebilecek.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement