Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO) şef Josep Caballe-Domenech yönetimindeki "Pastoral Tutkular" isimli konserle 6 Şubat'ta sanatseverlerin karşısına çıkacak.

04.02.2016 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO) şef Josep Caballe-Domenech yönetimindeki "Pastoral Tutkular" isimli konserle 6 Şubat'ta sanatseverlerin karşısına çıkacak.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Bülent Ortaçgil bugün If Performance Hall'de, Koray Avcı yarın, Serkan Kaya 6 Şubat'ta Jolly Joker'da, Şevval Sam da aynı gün Bis Dine Live'de hayranlarıyla buluşacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Lior Shambadal yönetiminde, flütte Massi·mo Mercelli·'nin solist olarak katılacağı konserle bugün CSO Konser Salonunda klasik severlerin karşısına çıkacak. Konserde, Wolfgang Amadeus Mozart'ın "Andante Kv.315 Do Majör", Carl Philipp Emmanuel Bach'ın "Flüt Konçertosu re minör W.22", Ludwig Van Beethoven'ın "3. Senfoni Op.55 mi bemol Majör 'Eroica' " isimli eserleri seslendirilecek.

CSO'nun yarınki konseri ise yine şef Lior Shambadal yönetiminde gerçekleşecek. Konserde, Max Bruch'ın "Romance Op.85 Fa Majör" ve "Kol Nidrei Op.47", Ludwig Van Beethoven'ın "3. Senfoni Op.55 mi bemol Majör Eroica" eserleri müzikseverlerin beğenisine sunulacak.

Bilkent Senfoni Orkestrası(BSO) şef Josep Caballe-Domenech, kemanda Rachel Kolly D'Alba ile sanatseverlere "Pastoral Tutkular" isimli konserle 6 Şubat'ta başkentlilere müzik ziyafeti yaşatacak.

Çankaya Belediyesi Galerisi'nde açılan Timurtaş Onan Atölyesi'nin "Işık ve Gölge" fotoğraf sergisi 13 Şubat'a, Ayla Angın'ın "Kırmızılı Kadınlar" resim sergisi de 9 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek.

Opera ve Bale

Dünya prömiyeri 2014-2015 sanat sezonunda ADOB sanatçıları tarafından gerçekleştirilen, Shakespeare'in ünlü tiyatro oyunundan ilham alınarak hazırlanan, Gürcistan'ın en önemli bestecisi Revaz Gabichvadze'nin bestelediği "Hamlet" balesi, sezonun son temsiliyle bu akşam sahnelenecek.

Üç usta koreograf tarafından hazırlanan üç perdelik üçlü bale "Akdeniz Esintisi" 6 Şubat'ta Opera Sahnesi'nde, "Güneşin Sesi Mozart" müzikali de aynı gün başkentlilerin beğenisine sunulacak.

Müziği Arda Özmen'e, librettosu Ali Yoleri'ye ait olan "Aliş ile Maviş" isimli çocuk oyunu 7 Şubat'ta, Viyana operetlerinin klasikleri arasında yer alan Johann Strauss'un üç perdelik opereti "Çingene Baron"u 8 Şubat'ta, bestesi Selman Ada'ya, librettosu Tarık Günersel'e ait "Ali Baba&40" operası Mehmet Balkan rejisiyle 10 Şubat'ta sahnede olacak.

Tiyatro

Melih Cevdet Anday'ın yazdığı, Servet Aybar'ın yönettiği "Müfettişler", Özcan Özer'in yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği "Son Tango" bugün, yarın, 6 ve 7 Şubat'ta, Yücel Erten'in çevirdiği ve İlham Yazar'ın yönettiği "Shakespeare Zorda" 9 ve 10 Şubat'ta Akün Sahnesi'nde; Necati Cumalı'nın yazdığı Volkan Benli'nin yönettiği "Nalınlar" bugün, yarın, 6, 7 ve 9 Şubat'ta İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde; Uğur Saatçi'nin yazdığı, Barış Erdenk'in yönettiği "Yeşilçam" 10 Şubat'ta Altındağ Sahnesi'nde; William Shakespeare'in yazdığı, Orhan Burian'ın çevirdiği ve Bozkurt Kuruç'un rejisörlüğünü yaptığı "Macbeth" 7 ve 9 Şubat'ta Büyük Tiyatro'da; Gülay Gür'ün çevirdiği ve İlham Yazar'ın yönettiği "Kurnaz Aşıklar" bugün, yarın ve 6 Şubat'ta, William Shakespeare'in yazdığı, Zerrin Akdenizli'nin oyunlaştırdığı ve Kutay Sungar'ın yönettiği "Fırtına" 7 Şubat'ta Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Yasemin Erbulun'un çevirdiği ve Ezgi Yentürk Çimensir'in yönettiği "Kocasını Pişiren Kadın" bugün, yarın ve 6 Şubat'ta, Ingeborg Von Zadow'ın yazdığı, Servet Aybar'ın çevirdiği ve Caner Kadir Gezener'in yönettiği "Ben ve Sen" 7 Şubat'ta, İrin Aktemur'un yazıp Umut Toprak'ın yönettiği "Neşe, Dert, Aşk" 9 ve 10 Şubat'ta Küçük Tiyatro'da; Anton Çehov'un yazdığı, Aclan Büyüktürkoğlu'nu yönettiği "Kuğunun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi" bugün, yarın ve 6 Şubat'ta, Patrick Süskind'in yazdığı, Hale Kuntay'ın çevirdiği, Metin Belgin'in yönettiği "Kontrabas" 9 ve 10 Şubat'ta Oda Tiyatrosu'nda; Melih Cevdet Anday'ın yazdığı, Servet Aybar'ın yönettiği "Müfettişler" yarın ve 7 Şubat'ta, Yasemin Erbulun'un çevirdiği ve Ezgi Yentürk Çimensir'in yönettiği "Kocasını Pişiren Kadın" 9 Şubat'ta Stüdyo Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Gülşen Karakadıoğlu'nun yazdığı, Vacide Öksüzcü'nün yönettiği "Nehir" bugün ve yarın Ziraat Sahnesi'nde; Sibel Arslan'ın çevirdiği, Murat Çidam'ın yönettiği "Nihayet Bitti" bugün ve 6 Şubat'ta, Nuri Pakdil'in yazdığı, Murat Demirbaş'ın yönettiği "Umut" 10 Şubat'ta İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde; Jordi Galceran'ın yazdığı, Sinan Pekinton'un yönettiği "Grönholm Metodu" bugün, yarın, 6 ve 7 Şubat'ta Şinasi Sahnesi'nde başkentlilerin karşısına çıkacak.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement