Basketbol: THY Avrupa Ligi Play-off - Son Dakika
Spor

Basketbol: THY Avrupa Ligi Play-off

Basketbol: THY Avrupa Ligi Play-off

Salon: Abdi İpekçiHakemler: Borys Ryzhyk (Ukrayna), Juan Carlo Garcia Gonzalez (İspanya), Matej Boltauzer (Slovenya)Anadolu Efes: Granger 17, Doğuş Balbay 3, Cedi Osman 8, Brown 9, Dunston 7, Honeycutt 4, Heurtel 6, Paul 4, Kirk 2, Thomas 2Olympiakos: Spanoulis 18, Mantzaris 3, Papanikolaou...

29.04.2017 00:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Borys Ryzhyk (Ukrayna), Juan Carlo Garcia Gonzalez (İspanya), Matej Boltauzer (Slovenya)

Anadolu Efes: Granger 17, Doğuş Balbay 3, Cedi Osman 8, Brown 9, Dunston 7, Honeycutt 4, Heurtel 6, Paul 4, Kirk 2, Thomas 2

Olympiakos: Spanoulis 18, Mantzaris 3, Papanikolaou 8, Printezis 11, Birch 9, Milutinov, Papapetrou 6, Green 10, Agravanis 2, Young 4, Waters 3

1. Periyot: 21-14

Devre: 38-35

3. Periyot: 54-55

5 faulle çıkan: 37.09 Papanikolaou (Olympiakos)

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi play-off turu dördüncü maçında Yunanistan'ın Olympiakos ekibinine 74-62 yenildi.

Bu sonuçla Yunan ekibi, seriyi 2-2'ye getirdi ve saha avantajını ele geçirdi. Serinin beşinci ve son maçı 2 Mayıs Salı günü Yunanistan'da oynanacak.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçın ilk 3 dakikası 6-6 berabere geçilirken, daha sonra Granger'in basketleriyle oyuna ağırlığını koyan Anadolu Efes, Cedi Osman ve Brown'un da verdiği katkıyla 12-0'lık seri bularak, 5. dakikada skoru 18-6 yaptı. Olympiakos, Birch ve Printezis'in sayılarıyla farkı eritmeye çalışırken, lacivert-beyazlılar ilk periyodu 21-14 önde bitirdi.

İkinci periyoda Honeycutt, Kirk ve Paul'ün basketleriyle başlayan Anadolu Efes, 13. dakikada 27-14 üstünlüğünü sürdürdü. Anadolu Efes'in özellikle hücumda yaptığı hataları iyi değerlendiren konuk takım, Green, Papanikolaou ve Spanoulis'in sayılarıyla 19. dakikada farkı 1 sayıya (36-35) indirdi. Lacivert-beyazlı takım, son dakikada Cedi Osman ile serbest atıştan ürettiği sayılarla soyunma odasına 38-35 önde gitti.

Maçın ikinci yarısına Birch ve Mantzaris'in sayılarıyla başlayan Olympiakos, 22. dakikada 40-38 öne geçti. Dış atışlarda üst üste basketler bulan Yunan ekibi karşısında Doğuş Balbay, Cedi Osman ve Heurtel ile etkili Anadolu Efes, 27. dakikada skoru eşitledi: 52-52. Daha sonra iki takımın da çok sayıda hücumdan yararlanamadığı karşılaşmada son periyota 55-54 Yunan ekibinin üstünlüğüyle girildi.

Son periyoda kötü başlayan Anadolu Efes karşısında Papapetrou ve Green ile 6-0'lık seri yakalayan Olympiakos, 32. dakikada 7 sayılık (54-61) fark elde etti. Özellikle hücumda varlık gösteremeyen ve 8 dakikayı aşkın sürede sadece 4 sayı üreten lacivert-beyazlı takım karşısında Green ve Spanoulis ile etkili olan Yunan ekibi, 39. dakikada farkı 14 sayıya (58-72) çıkardı. Konuk takım, savunmada da zayıf kalan Anadolu Efes karşısında salondan 74-62 galip ayrıldı.

Karşılaşmada Yunan ekibine galibiyeti getiren en önemli etken dış atışlardaki başarısı oldu. Olympiakos üç sayı çizgisinin gerisinden kullandığı 26 atışın 12'sinde isabet sağlayarak hanesinde 36 sayı yazdırdı. Anadolu Efes ise dış atışlardan kullandığı 19 şutun sadece 3'ünü sayıya çevirerek 9 sayıda kaldı.

Kaydettiği 18 sayıyla müsabakanın en skorer ismi olan Vassilis Spanoulis, üç sayı çizgisinin gerisinden kullandığı 11 atışın 5'inde isabet sağladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Basketbol: THY Avrupa Ligi Play-off - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz
    18:08 Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz

    Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, "Ayın birinde GAZDAŞ'ın doğal gaz tedarikçisinin Kilis Belediyespor'a ait 19 aylık doğal gaz faturası yüzünden daha mazbatamı almadan, doğal gazını kesmesi ve futbolcularımızın, çocukların, gençlerin soğuk suyla duş almak zorunda kalması bizi üzdü. Görüşme yaptık, borcun yarısını ödedik bütçemiz nezdinde doğal gazı geri açtırdık" dedi.

  • Marmaris MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları 5. ayak mücadelesi sağanak altında start aldı
    17:34 Marmaris MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları 5. ayak mücadelesi sağanak altında start aldı

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Marmaris MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları'nın 5. ayak yarışları sağanak altında başladı. 34 yelkenli yat ve 300 sporcu yarışlara katıldı. Yatlar, rüzgara göre belirlenen parkurda mücadele etti ve finişe geldi. İlk gün hava şartları nedeniyle tek yarış yapıldı. Yarışlar yarın koy içi ve koy dışında gerçekleştirilecek yarışlarla tamamlanacak.

  • Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü, Patnos YİBO oyuncularını kutladı
    17:28 Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü, Patnos YİBO oyuncularını kutladı

    Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Erzurum'da düzenlenen Okul Sporları Yıldız Erkekler Futsal Bölge Müsabakalarında grup birincisi olan Patnos YİBO oyuncularını tebrik etti. Kökrek, oyuncuların gösterdiği azim ve mücadeleden gurur duyduğunu belirterek, başarılarının devamını diledi.

  • Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası Bilecik'te Başladı
    16:54 Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası Bilecik'te Başladı

    Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın 1. Ayak Yarışları Bilecik'te başladı. Yarışlar öncesi magazin startı etkinliği düzenlendi.


Advertisement