Basketbolda Maçın Ardından - Son Dakika
Spor

Basketbolda Maçın Ardından

Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 10. hafta maçında Anadolu Efes'e 72-68 yenilen Darüşşafaka Doğuş'un başantrenörü Oktay Mahmuti, özellikle ikinci çeyrekteki kötü performanslarının alınan mağlubiyette etkili olduğunu söyledi.

11.03.2016 23:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 10. hafta maçında Anadolu Efes'e 72-68 yenilen Darüşşafaka Doğuş'un başantrenörü Oktay Mahmuti, özellikle ikinci çeyrekteki kötü performanslarının alınan mağlubiyette etkili olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Oktay Mahmuti, iyi başladıkları müsabakanın ikinci periyodunda çok hata yaptıklarını dile getirerek, "İkinci çeyrekte kenardan gelen katkı çok düşüktü. Aceleci hücumlar ve basit hatalar yaptık. Sonrasında oyunu düzelttik ama maçı da kaybettik" diye konuştu.

Maçın son periyodunda diskalifiye edilmesine tepkili olan Mahmuti, "Çok şey anlatmak istiyorum ama ceza almamak adına söylemiyorum. Kariyerimde 200'ün üzerinde Avrupa Ligi maçına çıktım ve ilk kez diskalifiye edildim. Ben hakemleri değerlendirmiyorum. Onları da değerlendirecek olanlar vardır muhakkak" ifadelerini kullandı.

THY Avrupa Ligi'nde büyük önem verdikleri bir maçı yitirdiklerini aktaran tecrübeli teknik adam, "Top 16 turuna kötü başlamıştık ancak son dönemde iyi maçlar çıkarttık. Bugün de son topa kadar devam eden bir oyun oldu. Kalan maçlarımızda yine aynı şekilde oynamaya devam edeceğiz" şeklide görüş belirtti.

Darüşşafaka Doğuş oyuncusu Jamon Gordon da ikinci periyotta çok fazla hata yaptıklarını vurgularken, "Eğer kazanabilseydik, son 8 takım arasına kalma yolunda şansımızı sürdürebilirdik. Bugün biraz da şanssızdık" dedi.

Anadolu Efes cephesi

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Darüşşafaka Doğuş karşısında maçı kontrol eden taraf olduklarını ve galibiyeti hak ettiklerini söyledi.

Her iki takım adına çok zor ve önemli bir maç olduğuna dikkati çeken Ivkovic, "Son 4 maçımızı kaybettikten sonra buraya geldik. Rakibimiz ise daha iyi durumdaydı. Galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. İlk yarı tamamen kontrolü elimizde tuttuk. İkinci yarıda motivasyonumuzu kaybettiğimiz dönemlerde sorunlar yaşadık. Kazandık ve şimdi daha iyi durumdayız. İyi basketbol oynaya devam etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Lacivert-beyazlı ekipte ürettiği 21 sayıyla galibiyetin en önemli mimarlarından biri olan Thomas Heurtel ise çok önemli bir maçı kazandıklarını kaydederek, "Bugün kazanmak bizim için çok önemliydi. Çok güzel bir oyun çıkardık. Son bölümde rakibimiz iyi savunmasıyla bizi biraz zorladı. Şimdi kalan 4 maçımızı da kazanarak gruptan çıkmayı hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Basketbolda Maçın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement