İnstagramın Yeni Fenomeni Korkutuyor - Son Dakika
Advertorial Sondakika

İnstagramın Yeni Fenomeni Korkutuyor

İnstagramın yeni fenomeni Pilot Cem Kuşçu, anlattığı korku hikayeleriyle canlı yayınlarına anlık bin, toplamda beş binden fazla takipçi topluyor. Kuşçu programlarını haftada üç gün belli günlerde belli saatlerde yapıyor. Sıradaki program bu gece saat 22.00'da canlı olarak instagram hesabında olacak.

17.11.2017 10:00  Güncelleme: 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

Tamamının yaşanmış hikayelerden derlendiği , 3 aylık süre içerisinde 50 bin kişiden fazla instagram kullanıcısının dikkatini çekti. Hesabı ve Kuşçu'nun hikayelerini ilgiyle takip eden kullanıcılar, kendi bizzat yaşadıkları doğa üstü olayları da anlatması için Kuşçu'ya gönderiyor. Kuşçu, titizlikle seçtiği hikayeleri haftanın 3 günü pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 1 saat boyunca canlı yayında anlatıyor, her canlı yayınına takipçilerinden bazılarını alıp sohbet ediyor.

Cem Kuşçu aynı zamanda Türkiye'de ve Dünya'da daha önce uygulanmamış olan bir metodla İnstagram'a yepyeni bir özellik kazandırdığını iddia ediyor. Kuşçu, gerçek bir reality show - televizyon programı gibi hikayelerini net bir düzen içerisinde anlatıyor.

Başarısını, anlatımlarındaki akıcılık ve üsluba bağlayan Kuşçu'nun takipçileri, anlatılan olayları yaşıyormuş gibi hissettiklerini söyleyerek Kuşçu'ya övgüler yağdırıyor. Kuşçu'nun lakabı olan "Korkuların Efendisi", takipçilerinin ifadeleriyle doğal yollardan oluştu.

Korku hikayeleri yayınlanmaya başlayalı henüz üç ay olmasına rağmen kısa sürede binlerce kişinin ilgisini çekmeyi başardı. Kendi deyimiyle yeni FENAmen cem kuşçu korku hikayelerine şöyle başladığını anlatıyor;

"Bir akşam balkonda otururken, İnstagram'da 200 takipçim vardı, canlı yayınlarıma o zamanlar 2-3 kişi katılıyordu, o gün canlı yayını açtım, birkaç dakika sonra aynı anda 13 kişi yayına katıldı. Ben ilk defa bu kadar "fazla" (söylerken gülümsüyor) izleyiciyi bir arada görmüştüm. Selamlaşmanın ardından bi an ne konuşacağımı bilemediğimi hissettim. "Ben şimdi bu kadar insana ne anlatacağım" diye düşündüm. Zira insanların sıkılması, isteyeceğim son şey olurdu. Canlı yaynı, konuşacak herhangi bir konu düşünmeden başlatmıştım. Tam o an aklıma birden dedemin bana çocukken anlatmış olduğu korkunç bir hikaye geldi. O an yayın yaptığım balkon ve kameramın kadrajının gösterdiği gökyüzü ve bulutlar, bir korku hikayesi anlatmak için en uygun ortamdı.

"Ardından takipçilerime size bir korku hikayesi anlatmamı ister misiniz" diye sordum. Takipçilerden gelen olumlu yorumlar beni daha da motive etti ve hikayeyi anlatmaya başladım. Hikaye bittikten sonra gelen, "Abi bu neydi ya", "Tüylerim diken diken oldu" "Mümkün değil bu gece uyuyamam" gibi yorumlar, bu günlerimin ilk ışıkları gibiydi. Ama işin asıl sürprizi ve güzelliği, yayından sonra gelen "yeni hikayeler istiyoruz" mesajlarıydı. Yayını izlemiş olan 13 kişi ise hızla yayından aldıkları görüntüleri ve kesitleri kendi instagram sayfalarında ve hikayelerinde paylaştılar. Takipçi sayım iki üç günde iki katına çıktı, 300 - 400 oldu.

Kendim de bütün bunlardan çok keyif aldığım için aynısını bir kaç gün sonra tekrar yaptım ve aldığım aynı geri dönüşlerden sonra klasik İnstagram yayıncılarından farklı olarak bunu düzenli hale getirmeye karar verdim. Fenomenlerin hemen hemen hepsi İnstagram'ın canlı yayın özelliğini belirsiz zamanlarda rastgele başlatıp sohbet amaçlı kullanırken, ben bunu düzenli yayınlanan bir program haline getirdim ve bu şekilde farklılaşmaya gittim.

Şu anda günde 300 yeni takipçi, yaklaşık 400 dm, 3.000-5.000 beğeni ve 500-1.000 arası yorum alıyorum ve bundan çok memnunum. Takipçilerimin hepsi benim için ayrı ayrı değerli, hepsini çok seviyorum. Bu süreç içerisinde onlarca fan sayfam açıldı ve takipçilerimle tanışma fırsatlarım oldu. 1-2 haftada 20-30 kişilik gruplar olarak toplanıp korku evlerine gidiyoruz ve bu etkinliklerimiz herkese açık oluyor, herkesi bekliyorum...


Son Dakika Advertorial Sondakika İnstagramın Yeni Fenomeni Korkutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement