Başmüzakereci Bakan Bağış, Darülaceze'de İftar Verdi - Son Dakika
Güncel

Başmüzakereci Bakan Bağış, Darülaceze'de İftar Verdi

Başmüzakereci Bakan Bağış, Darülaceze\'de İftar Verdi

Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış, İstanbul'un en güzel bahçelerinden biri olan Darülaceze bahçesinde 8. iftarını gerçekleştirdi.

23.07.2013 07:48  Güncelleme: 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış'ın himayelerinde tarihî Darülaceze'de gerçekleşen programda, Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan ile birlikte, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır,  Milletvekilleri Ahmet Baha Öğütgen, Türkan Dağoğlu, sevilen sanatçılarımızdan Orhan Gencebay, Zerrin Özer, Nuri Sesigüzel, Züleyha, Turgay Başyayla, Gezegen Mehmet, Recep Tanyıldız, eski mili basketbolcu ve spor yorumcusu İbrahim Kutluay, Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Kezban Hatemi, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Musevi Cemaati onursal başkanı Bensiyon Pinto, Rum ortadoks ve Süryani cemaat liderlerinden Yusuf Sağ, Rinaldo Marmara, Vasil Liaze, Tatul Anuşyan, İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı, çok sayıda gazeteci, işadamı, Darülaceze sakinleri unutulmaz bir iftar ve gece yaşadı.

Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan'ın refakatinde kurumu gezen Bağış çifti önce sakinlerin dairelerine giderek onlarla yakından ilgilendi. Sakinleri dinleyen Bakan Bağış,  hediyelerini verdi ve bayramlarını tebrik etti. Daha sonra Darülaceze'de 0-3 yaş çocukların bulunduğu yuvaya geçtiler. Çocukların isimlerine hazırlanmış hediyelerini veren Bağış çifti, sonrasında bahçede kurulan iftar sofrasındaki sakinlerle ve konuklarla sohbet etti.

Bakan Bağış, Darülaceze'de 8. Geleneksel Aile İftarını gerçekleştirdiklerini ve bu geleneği devam ettireceklerini söyledi. Bu kurumun camisiyle, kilisesiyle havrasıyla bir bütün olduğunu, 118 yıldır hayırseverlerin desteğiyle yaşayan Darülaceze'nin ve buradaki sakinlerin unutulmaması gerektiğini hatırlattı.

Bağış, burada yaptıkları iftar ile hem ihtiyaç sahiplerinin gidebilecekleri bir yer olduğunu, hem de hayır yapmak isteyenlerin hayır yapacakları bir kurum olduğunu hatırlatmak adına çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini ifade etti. "Burada yaşayan büyüklerimize Sayın Başbakanımızın ayrı bir muhabbeti var. Kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde bu mekânla ilgili çok önemli çalışmaları olmuş. Fırsat buldukça buraya uğrar. Kendisi gelemediği zamanda selamlarını gönderir. 1895'ten bu yana 70 binin üzerinde bakıma muhtaç insan buradan geçmiş, devletin, milletin hassasiyetiyle kucaklaşmıştır.".dedi.

İftar yapıldıktan sonra sanatçı Züleyha'nın konseriyle program devam etti. Konserde Turgay Başyayla da sevilen türkülerden bir demet sundu. Büyük üstad Orhan Gencebay'ın son kaseti için bestelediği bir şarkının sözlerini okuması büyük alkış aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başmüzakereci Bakan Bağış, Darülaceze'de İftar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement