Başpehlivan Okulu, Altın Kemerin En Güçlü Adayı Olduğunu Söyledi - Son Dakika
Güncel

Başpehlivan Okulu, Altın Kemerin En Güçlü Adayı Olduğunu Söyledi

Başpehlivan Okulu, altın kemerin en güçlü adayı olduğunu söylediEdirne'de bu yıl 656'ncısı düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin 2015 yılı başpehlivanı Orhan Okulu, bu yıl güreşlerin en güçlü adayı olduğunu ifade ederek, 2017 altın kemeri Antalya'ya götüreceğim dedi.

13.07.2017 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başpehlivan Okulu, altın kemerin en güçlü adayı olduğunu söyledi

Edirne'de bu yıl 656'ncısı düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin 2015 yılı başpehlivanı Orhan Okulu, bu yıl güreşlerin en güçlü adayı olduğunu ifade ederek, 2017 altın kemeri Antalya'ya götüreceğim dedi.

Antalya Döşemealtı İlçesi Belediyespor Kulübü pehlivanı Orhan Okulu Edirne Belediyesi tarafından organize edilen 656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde iddialı olduğunu belirterek altın kemerin sahibi olacağını söyledi. Türkiye genelinde düzenlenen yağlı güreş organizasyonlarında rakiplerini yenerek çok sayıda birincilik aldığını ifade eden başpehlivan Okulu İyi bir kamp dönemi geçirdim, inşallah 2015 yılının bir tekrarı olur burada. Bu yıl formum zirvede. Burada iyi bir kura çekerek amacım rakiplerimi yenip altın kemeri Antalya'ya götürmek. Kırkpınar hazırlık maçlarında çeşitli yağlı güreşlerine katılarak birincilik aldım. Antalya'da çok sıcak havalarda güreşiyoruz ve hazırlık yapıyoruz. Burada havalar aynı sıcaklıkta sayılır. Eğer havalar sıcak giderse bu benim avantajım olur rakiplerimle mücadelemde benim için artı avantaj olur. İnşallah sıcak olur dedi.

KIRKPINAR BİZİM OLİMPİYATIMIZ

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin pehlivanların olimpiyatı olarak gördüklerini söyleyen altın kemerli başpehlivan Okulu, Kırkpınar Yağlı Güreşleri bizim olimpiyatımız oluyor. Biz yağlı güreşçiler böyle görüyoruz. Tarihin en eski güreşleri burada yapılıyor. Türkiye'nin diğer yerlerinde yapılan güreşler için de burası çok önem isim yapmamıza neden oluyor. Ben 8-9 yaşından beri yağlı güreş yapıyorum, yağlı gürreşlerde puanlama sistemi zaman zaman eleştiriliyor. Ben puanlamaya karşı değilim, puanlama kalmazsa pehlivanlar yenişemez. Güreşler 1-2 gün sürer. Puanlama olmazsa güreşçiler yenişemediği için diğer turlara maça çıkamazlar. Puanlama olmalı. 15 Temmuz şehitlerini anma yıl dönümü nedeniyle sahada etkinlikler olacak. İnşallah onların adına daha iyi güreşeceğiz şeklinde konuştu.

Fanatik bir Antalyaspor Futbol taraftarı olduğunu kaydeden Orhan Okulu, takımının her maçına gittiğini ifade ederek kendisini desteklemek için 07 Gençlik Antalyaspor taraftarının Edirne'ye geldiğini de sözlerine ekledi. Okulu'nun antrenörü Kemal Yılmaz'da Kırkpınar'da iddialı olduklarını bu yıl yapılan çoğu mücadelede sporcusunun rakiplerini yendiği için en favori aday olduklarını söyledi.

Başpehlivan Okulu, Altın Kemerin En Güçlü Adayı Olduğunu Söyledi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başpehlivan Okulu, Altın Kemerin En Güçlü Adayı Olduğunu Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement