Başsavcılık, Deniz Feneri Savcılarına Beraat İstedi(1) - Son Dakika
Güncel

Başsavcılık, Deniz Feneri Savcılarına Beraat İstedi(1)

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Almanya'daki Deniz Feneri e Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Almanya'daki Deniz Feneri e...

16.11.2012 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Almanya'daki Deniz Feneri e Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Almanya'daki Deniz Feneri e.V davasıyla bağlantılı soruşturmayı yürütürken görevden el çektirilen Cumhuriyet Savcıları Nadi Türkaslan, Mehmet Tamöz ve Abdulvahap Yaren'in "resmi belgede sahtecilik ve görevde yetkili kötüye kullanma" suçlarından beraatlarını istedi.

Almanya'da "yüzyılın dolandırıcılık davası" olarak kabul edilen Deniz Feneri e.V Davası'nın Türkiye bağlantılı soruşturmasını yürütürken "resmi belgede sahtecilik ve görevde yetkiyi kötüye kullanma" iddiasıyla görevden el çektirilen Cumhuriyet Savcılar Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz'ün hakkındaki davanın görülmesine devam ediliyor. Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin baktığı Yargıtay Konferans Salonu'ndaki duruşmaya sanıklar ve avukatları ile katıldı. Duruşmayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Atilla Kart ile bazı milletvekilleri izliyor. Duruşma başında Daire Başkanı Hüseyin Eken basın mensuplarının görüntü almasına izin verdi.

Duruşmada, Nadi Türkaslan ve avukatının soruşturmanın genişletilmesi talebi, mahkeme heyeti tarafından, dinlenmesi istenen tanıklar ile getirtilmesi talep edilen belgelerin dava konusu suçların dışında kaldığı ve bu hususların araştırılmasının davanın çözümüne bir katkısı bulunmayacağı gerekçesiyle reddedildi. Daha sonra esas hakkındaki mütalaasını okuyan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, sanıkların Deniz Feneri e.V balğantılı davada, mahkeme kararının bir kısmını kapatarak ilgili yerlere göndermesine ilişkin, yapılan araştırmada suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığını belirterek, sanıkların beraatını talep etti. Duruşmada, sanıklar esas hakkındaki savunmalarını yapmaya başladı. (ANKA/DEVAM)

(YE/OE) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başsavcılık, Deniz Feneri Savcılarına Beraat İstedi(1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement