Avustralya'da Gizemli İmdat Mesajı - Son Dakika
Dünya
BBC

Avustralya'da Gizemli İmdat Mesajı

Avustralya'da helikopter pilotu tarafından fark edilen SOS mesajı polisi alarma geçirdi. Bölgede bir ya da birden çok kişinin kaybolmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

26.05.2017 11:01  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'nın batısında yerleşimden uzak bir bölgeye taşlarla yazılmış olan SOS mesajı polisi alarma geçirdi. Bölgede bir ya da birden çok kişinin kaybolmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Ancak mesajın gerçek olup olmadığı bilinmiyor.

Mesaj bir helikopter pilotu tarafından fark edildi. Bölgeye karadan ulaşmak mümkün olmadığından ötürü arama çalışmaları için helikopterle polis sevk edildi.

POLİS BÖLGEDE ARAMA YAPIYOR

Polis bölgede yakın zamanda kamp yapılmış olduğunu gösteren izlere rastladıklarını ancak bu izlerin ne kadar zaman öncesinden kaldığının anlaşılamadığını belirtti.

İşaretin bulunduğu Swift Körfezi'nin en yakınındaki büyük yerleşim yeri yaklaşık 500 km mesafedeki Broome kenti. Polis bölgede kayıp kişi olup olmadığını anlamaya çalışıyor.

ŞAKA İHTİMALİ GÖZARDI EDİLMİYOR

Ancak mesajın bir "şaka" olabileceği ihtimali de gözardı edilmiyor. Üst düzey bir polis yetkilisi Avustralya basınına yaptığı açıklamada, mesajın yıllardır orada olabileceğini belirtti.di

Avustralya\'da Gizemli İmdat Mesajı
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Avustralya'da Gizemli İmdat Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ABD'de yük gemisi çarpması sonucu köprü yıkıldı, 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
    11:34 ABD'de yük gemisi çarpması sonucu köprü yıkıldı, 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

    ABD'nin Baltimore kentinde yük gemisinin çarpması sonucu yıkılan Francis Scott Key Köprüsü'nden nehre düşen işçileri arama çalışmaları sürüyor. Yetkililer, kayıp durumdaki işçilerden birinin daha cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu. Toplamda 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Köprünün enkazının kaldırılması için Biden yönetimi Maryland eyaletine 60 milyon dolarlık federal bütçe ayırdı.

  • Kopenhag'da tarihi borsa binası alevlere teslim oldu
    11:16 Kopenhag'da tarihi borsa binası alevlere teslim oldu

    Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma borsa binası alevlere teslim oldu. Tarihi binanın simge kulesi yıkıldı.

  • Sudan'da İç Savaş: Milyonlarca Kişi Hak İhlaline Uğradı
    11:05 Sudan'da İç Savaş: Milyonlarca Kişi Hak İhlaline Uğradı

    Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki savaşın 1'inci yılı tamamlandı. İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) tarafından hazırlanan rapora göre, iç savaşın sonucunda milyonlarca kişi hak ihlaline uğradı. Gıda yetersizliği, sağlık ve eğitim sisteminin felç olması, mülteci krizi gibi sorunların yanı sıra çocuklara ve kadınlara yönelik ihlaller, cinsel taciz vakaları ve yaşam hakkının ihlali gibi insan hakları ihlalleri yaşandı. İç savaşın başladığı tarihten itibaren 15 bin kişi hayatını kaybetti, 8,5 milyon kişi iç veya dış göçe zorlandı ve yaklaşık 25 milyon kişi temel ihtiyaçlardan mahrum kaldı.

  • Bahçeli, İran'ın İsrail'e saldırısını
    11:02 Bahçeli, İran'ın İsrail'e saldırısını "Tiyatro" olarak nitelendirdi

    Parti grubunda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısıyla ilgili çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Bahçeli, "Adeta iki ülke tarafından bir tiyatro oyunu sergilendi" ifadelerine yer verdi.

BBC

Advertisement