Batı Karadeniz'de Kovid-19 tedbirleri - Son Dakika
Güncel

Batı Karadeniz'de Kovid-19 tedbirleri

Batı Karadeniz\'de Kovid-19 tedbirleri

Bartın, Bolu, Karabük ve Zonguldak'ta yeni tip koronavirüse (Kovid-19) tedbirlerinin uygulanmasına devam ediliyor.

06.07.2020 17:01  Güncelleme: 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın, Bolu, Karabük ve Zonguldak'ta yeni tip koronavirüse (Kovid-19) tedbirlerinin uygulanmasına devam ediliyor.

Bartın İl Özel İdaresi ve Bartın Belediyesince koronavirüs tedbirleri kapsamında plajlarda yürütülen güvenlik ve temizlik çalışmaları tamamlandı.

Yaz sezonunun başlamasıyla sahillerde yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle İl Özel İdaresince Mugada, Güzelcehsiar, Çakraz, Kapısuyu sahillerinde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına göre düzenlemeler yapıldı.

Bu kapsamda vatandaşların sağlıklı, güvenli, kontrollü ve çevre bilincine uygun tatil yapabilmeleri için çöp toplama hizmetlerinin yanı sıra kum temizliği, çevre düzenlemesi yapılarak, güvenli yüzme alanları dubalarla işaretlendi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlıklarca gönderilen genelgeler ile İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararlarında belirtilen tedbirler kapsamında sorumluluk alanlarında tedbir alındığını söyledi.

Kurumun sorumluluk alanlarında bulunan plajlar ve yürüme alanlarına el dezenfeksiyon aparatları konulduğunu aktararak, "Maske takılması ve sosyal mesafenin korunmasıyla ilgili uyarı tabelaları konuldu ve denetimler de yapılıyor. Vatandaşlarımızdan beklentimiz; sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaları, maskesiz dolaşmamaları. Yine önceki yıllarda olduğu gibi bu yaz sezonunda da jet-ski ve bot ile cankurtaran hizmeti veriliyor." ifadelerini kullandı.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da ziyaretçi yoğunluğu yaşanan İnkumu tatil beldesinde denetimlerini yoğunlaştırdıklarını belirtti.

İnkumu Özel Halk Otobüslerinde yolcu taşıma kapasitesi, maske kullanımı gibi konular denetlenirken işletmelerde ise masa ve oturma düzeni, hijyen denetimleri yaptıklarını anlatan Akın, "Ekiplerimiz ayrıca tatil beldesinde satış yapan pazarcıları sosyal mesafe ve hijyen konularında denetlerken, sahil ve kaldırımlarda da maske takmayan ve sosyal mesafe kuralına uymayan vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Herhangi olumsuz durumun oluşmaması için denetimlerimiz yaz boyunca devam edecek." diye konuştu.

Karabük'teki düğünlerde sivil ya da resmi emniyet ve jandarma personelinin görevlendirilecek

Karabük Valiliği, il genelinde yapılacak düğünlerde sivil ya da resmi emniyet ve jandarma personelinin görevlendirileceğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, görevlendirilecek personelin İl Hıfzıssıhha Kurulunun düğünlerde uygulanacak tedbirler kararında belirtilen önlemlere uyulup uyulmadığıyla ilgili denetim yapacağı belirtildi.

Bolu

Bolu'da, koronavirüs tedbirlerinin uygulanmasına devam ediliyor.

Kentin bazı noktaları ile İzzet Baysal Caddesi, Atatürk Orman Parkı ve Karaçayır Parkı'nda polis ve bekçiler tarafından vatandaşlar sosyal mesafe kuralı ve maske takmaları konusunda uyarılıyor.

Karamanlı Mahallesi Stadyum Caddesi'nde kurulan halk pazarında da polis, bekçi ve zabıta ekipleri tarafından esnaf ve vatandaşları maske ve sosyal mesafe konusunda uyardı. Maskesi olmayanlara ekipler tarafından idari para cezası uygulanıyor.

Türk Kızılay Bolu Şubesi tarafından İzzet Baysal Caddesi'nde maske dağıtımı devam ediyor.

Bolu Belediyesine ait ekipler, halkın yoğun kullandığı alanlarda dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor.

Zonguldak

Zonguldak Belediyesi tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında başlatılan çalışmalar sürüyor.

Temizlik ekipleri çöp konteynerlerinin yanı sıra atık maske ve eldiven kutularını düzenli olarak dezenfekte ediyor. Ortak kullanım alanları ile çocuk parklarında da dezenfeksiyon işlemi yapılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batı Karadeniz'de Kovid-19 tedbirleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elif Şahin: 'Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik'
    21:43 Elif Şahin: 'Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik'

    Eczacıbaşı Dynavit'in başarılı oyuncusu Elif Şahin, Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek seriyi 2-2'ye getirdikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, 'Ya tamam ya devamdı ve biz devam ettik. Takımca çok güzel bir oyun sergiledik. Takımımla gurur duyuyorum' dedi.

  • Denizli'de Motosiklet Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti
    21:39 Denizli'de Motosiklet Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti. 18 yaşındaki Mehmet Arda Saylan'ın kullandığı motosiklet, Hüseyin Çokal Caddesi'nde yoldan dönüş yapmaya çalışan bir otomobille çarpıştı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede, motosiklet sürücüsü Saylan'ın olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi
    21:33 Diyarbakır'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması gerçekleştirildi. 11 liseden öğrencilerin katıldığı yarışmada, yöresel lezzetler sergilendi. Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İstanbul'da düzenlenecek finallere gitmeye hak kazandı.

  • Amasya'da depremden sonra çıkan yangın söndürüldü
    21:30 Amasya'da depremden sonra çıkan yangın söndürüldü

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremden sonra Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Gemibükü köyünde bir ahırda yangın çıktı. Yangına ekiplerin müdahalesiyle alevler güçlükle söndürüldü. Can kaybı yaşanmazken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası eğitime 1 gün ara verildi
    21:27 Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası eğitime 1 gün ara verildi

    Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından il genelindeki eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Ayrıca deprem sonrası evde kalmak istemeyen yurttaşlar, alınan tedbirler kapsamında hazırlanan yurt ve kapalı spor salonlarında misafir edilecektir.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye'nin gerçek sorunu gençlerin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır
    21:23 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye'nin gerçek sorunu gençlerin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu etkinliğinde gençlerle bir araya geldi. Özel, Türkiye'nin gerçek sorununun, gençlerin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurması olduğunu belirtti. Ayrıca, CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde birinci parti olduğunu ve gençlerin seçimde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

  • Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    21:23 Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Hatay'ın Belen ilçesine bağlı Kömürçukuru Mahallesi'ndeki makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yangını başarılı bir şekilde söndürdü.

  • Hayır çeşmesi yapmak isterlerken hayatlarını kaybettiler
    21:20 Hayır çeşmesi yapmak isterlerken hayatlarını kaybettiler

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde hayır çeşmesi için su kanalı açarken toprak kayması sonucu göçük altında kalan 2 kişi toprağa verildi.


Advertisement