Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği SAÜ'de toplandı - Son Dakika
Güncel

Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği SAÜ'de toplandı

Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği SAÜ\'de toplandı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği toplantısına ev sahipliği yaptı.

22.12.2019 12:59  Güncelleme: 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği toplantısına ev sahipliği yaptı.

Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliğine üye üniversitelerden gelen rektörler, Sakarya Üniversitesinin ev sahipliğinde 20 Aralık Cuma günü düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, farklı üniversitelerden gelen rektörleri tek tek karşıladı. Toplantıya Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Mustafa Çufalı ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilay Coşgun katıldı.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Rektörlük Senato Salonunda konuk rektörlere Sakarya Üniversitesini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Rektör Savaşan, sunumunda Sakarya Üniversitesinde eğitim ve araştırma alanlarındaki yenilikçi uygulamalara ağırlık verdi. İşyeri Fakültede, UMDE, sektör dersleri, öğrenci Ar-Ge Uyum Projesi ve sosyal transkript uygulamalarının eğitim, araştırma ve sektöre entegrasyona katkısına değinen Savaşan, Sakarya Üniversitesinin patentlerin ticarileşmesi konusuna verdiği önemi ve alınan somut sonuçları paylaştı. Uluslararasılaşma stratejisi konusunda da bilgiler sunan Rektör Prof. Dr. Savaşan, SAÜ olarak, İngilizce lisans ve lisansüstü programlar, ortak diploma ve projeler üzerinden nitelikli bir açılım stratejisinin izlendiğini söyledi. Üniversite olarak YÖS sınavını bu yıldan itibaren başlatacaklarını açıklayan Prof. Dr. Savaşan, sözlerini üniversitelerin iyi uygulama örneklerini paylaşmasının önemine vurgu yaparak tamamladı. Program, Ek Gündem ve Değerlendirme Toplantısıyla devam etti.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Nisan ayında gerçekleştirilecek Batı Karadeniz Bölgesel Kariyer Fuarı ile ilgili bilgi verdi. Organizasyonun başarısı için yapılacakların planlandığı toplantıda Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, YÖK tarafından yürütülen ihtisaslaşma bağlamında üniversitesinin üzerinde çalıştığı projeyi rektörlerle paylaştı.

Rektörlerin istişare ve planlama çalışmalarının bitiminde Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve MÜSİAD Sakarya temsilcisi Yaşar Coşkun toplantıya katılarak misafir rektörleri selamladılar. SAÜ Rektörü Prof. Dr. Savaşan, şehir-sektör-üniversite dayanışmasına desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti. Toplantıya ve istişarelere SAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Prof. Dr. Hatem Akbulut ve Prof. Dr. Temel Gürdal ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel de katıldı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği SAÜ'de toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hava Sıcaklıkları Bu Hafta Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek
    15:49 Hava Sıcaklıkları Bu Hafta Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yaptığı açıklamada, bu hafta yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceğini belirtti. En yüksek sıcaklıkların Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görüleceğini söyleyen Çelik, Adana'da 32 dereceye kadar çıkabileceğini ifade etti. Batı bölgelerinde ise aralıklarla yağış bekleniyor. Ankara'da cumartesiye kadar yağış olmayacağını ve sıcaklıkların hafta sonu 22 dereceye düşeceğini aktaran Çelik, İstanbul'da ise perşembe ve cuma günü kısa süreli sağanak beklendiğini ve hafta sonu sıcaklıkların 19-20 dereceye kadar düşeceğini söyledi. İzmir'de ise gelecek 3 gün boyunca kısa süreli sağanak geçişi bekleniyor ve hafta sonuna doğru sıcaklıkların 4-5 derece düşeceği ancak yine de mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi.

  • Bozüyük'te sentetik uyuşturucu ve kullanma aparatıyla yakalanan zanlı tutuklandı
    15:48 Bozüyük'te sentetik uyuşturucu ve kullanma aparatıyla yakalanan zanlı tutuklandı

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yapılan asayiş çalışmasında, üzerinde sentetik uyuşturucu ve uyuşturucu kullanma aparatı bulunan bir zanlı yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, zanlı hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti
    15:47 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti

    Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'i makamında ziyaret etti. Rektör Kibar, Başkan Zeyrek'e hayırlı olsun dileklerini iletti ve hayırlı hizmetler yapma temennisinde bulundu.

  • Bodrum Belediyesi Bayram Tatilinde Yoğun Çalıştı
    15:46 Bodrum Belediyesi Bayram Tatilinde Yoğun Çalıştı

    Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince yoğun bir şekilde çalışarak 36 bin ton evsel atık topladı. Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, kentteki turizm hareketliliğinin esnafı ve belediyeyi mutlu ettiğini belirtti.

  • Kadıköy'de Otomobil Kazası: Bir Kişi Yaralandı
    15:44 Kadıköy'de Otomobil Kazası: Bir Kişi Yaralandı

    Kadıköy'de seyir halindeki bir otomobil, direksiyon hakimiyetini kaybederek önce park halindeki araca çarptı, ardından takla attı. Kazada bir kişi hafif şekilde yaralandı. Olay güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Samsun'da Tır ile Otomobil Çarpıştı, Maddi Hasarla Atlatıldı
    15:44 Samsun'da Tır ile Otomobil Çarpıştı, Maddi Hasarla Atlatıldı

    Samsun'un Canik ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir tır ile bir otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil sürücüsü bariyerlere çarptı. Kazada sadece maddi hasar meydana geldi ve polis tutanak tuttu.

  • Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Belediyenin Mali Durumunu Açıkladı
    15:44 Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Belediyenin Mali Durumunu Açıkladı

    Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, belediyenin mali durumunu paylaşarak gelecekte neler başarabileceklerini göstereceklerini söyledi.

  • Çay Üreticileri Budama Yapmazsa ÇAYKUR'a Çay Satamayacak
    15:41 Çay Üreticileri Budama Yapmazsa ÇAYKUR'a Çay Satamayacak

    Çay Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mavi, bu yıl budama yapmayarak çayını ÇAYKUR'a değil de özel sektöre satmayı düşünen üreticileri uyararak 'Ayağımızı denk alalım. Üreticiler budamalarını yapsınlar' dedi. Havaların ısınması ile çay üreticileri gübreleme ve budama işlemleri için çay bahçelerine girmeye başladı. ÇAYKUR'a çay satmak için üreticilerin çay tarım arazilerinin 10'da 1'ini budamak zorunda olduğunu hatırlatan Mavi, bu işlemi gerçekleştirmeyen üreticilerin ise her yıl olduğu gibi bu yıl da ÇAYKUR'a çay satamayacağını uyarısında bulundu.

  • Samsun'da birinci kattaki evin balkonundan düşen 2 yaşındaki çocuk hastanelik oldu
    15:40 Samsun'da birinci kattaki evin balkonundan düşen 2 yaşındaki çocuk hastanelik oldu

    Samsun'un Atakum ilçesinde birinci kattaki evin balkonundan düşen yabancı uyruklu 2 yaşındaki çocuk, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Çocuğun sağlık durumu iyi.

  • İzmir'de çıkan yangında 3 çocuk babası adam hayatını kaybetti
    15:40 İzmir'de çıkan yangında 3 çocuk babası adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Bayındır ilçesinde bulunan bir evde çıkan yangında, 43 yaşındaki 3 çocuk babası Muhsin Ülker hayatını kaybetti. Yangın, sabah saatlerinde meydana geldi ve alevler kısa sürede evi sardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alındı. Evde yapılan incelemede, Muhsin Ülker'in hayatını kaybettiği tespit edildi ve cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement