Batı Trakya'da Çanakkale Şehitleri anıldı - Son Dakika
Güncel

Batı Trakya'da Çanakkale Şehitleri anıldı

Batı Trakya\'da Çanakkale Şehitleri anıldı

Batı Trakya'da Türk azınlık kurum ve kuruluşları, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'inci yıl dönümü dolayısıyla yayınladıkları mesajlarla şehitleri andı.

18.03.2023 19:47  Güncelleme: 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Trakya'da Türk azınlık kurum ve kuruluşları, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'inci yıl dönümü dolayısıyla yayınladıkları mesajlarla şehitleri andı.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) sosyal medya üzerinden, "18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108'inci yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu şanlı destanı yazan tüm kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" paylaşımında bulundu.

Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) tarafından yapılan paylaşımda ise "Ecdadımız tarafından tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 108'inci yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm Çanakkale kahramanlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz." ifadesi kullanıldı.

İskeçe Türk Birliği de sosyal medya hesabından "Başta bu zaferin baş mimarı olan Mustafa Kemal Atatürk'ü, Mehmetçikleri, canlarını vatan uğruna feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" ifadelerine yer verildi.

İskeçe Müftülüğü ise "Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 108'inci yıl dönümü vesilesiyle bütün şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, Rabbimden mekanlarının cennet olmasını niyaz ediyoruz" mesajını paylaştı.

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğinden (BTTÖB) yapılan açıklamada Çanakkale'ye vatan savunmasına koşan Mehmetçikler arasında çok sayıda Batı Trakyalı olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Hep birlikte 18 Mart Çanakkale Zaferi Destanı'nı tarihe altın harflerle yazdılar. Bu destanın yazılmasına cesareti ve askeri dehasıyla büyük katkı sunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle yad ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batı Trakya'da Çanakkale Şehitleri anıldı - Son Dakika


Advertisement