Batı Trakya'da Türk azınlık kuruluşları İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasını kınadı - Son Dakika
Güncel

Batı Trakya'da Türk azınlık kuruluşları İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasını kınadı

Batı Trakya\'da Türk azınlık kuruluşları İsveç\'te Kur\'an-ı Kerim yakılmasını kınadı

Batı Trakya'da Türk kurum ve kuruluşlarının, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepkileri devam ediyor.

24.01.2023 15:48  Güncelleme: 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Trakya'da Türk kurum ve kuruluşlarının, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepkileri devam ediyor.

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü tarafından sosyal medya üzerinden yayımlanan açıklamada, Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan saldırının, bu saldırıyı destekleyenlerin ve gerekli önlemleri almayanların lanetlendiği ve kınandığı belirtildi.

Açıklamada, "İslam alemi ve Müslümanların manevi mevsimi olan üç ayları idrak etmeye başladığımız bir dönemde, kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e dün olduğu gibi bugün de yapılan çirkin ve nefret suçu içeren bir eyleme daha şahitlik ettik. İslam'a ve Müslümanlara karşı bu ve benzeri hakaretler içeren eylemleri alışkanlık haline getiren İsveç'te, Türkiye Büyükelçiliğinin önünde kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını telin ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Saldırının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesinin bu tür eylemlerin yaygınlaşmasına yol açtığı hatırlatılan açıklamada, "Özü barış olan dinimiz İslam'ı kötü göstermek isteyenlere, dinimizi ve kitabımız Kur'an-ı Kerim'i doğru anlayıp yaşayarak en güzel cevabı vermiş olacağız." ifadesine yer verildi.

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğince yapılan açıklamada da eylem kınanarak, "Müslümanların kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan bu çirkin eylemin insanlıkla, fikir hürriyeti ile uzaktan yakından bir ilgisi ve alakası yoktur." denildi.

Bu eyleme karşı sessiz kalmanın Hollanda'da olduğu gibi diğer ülkelerde de benzer eylemlerin yapılmasına zemin hazırlayacağı vurgulanan açıklamada, barış ve hoşgörüye inanan devletlerin bu tür eylemlere karşı tavır alması gerektiğinin altı çizildi.

Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğinin (BİHLİMDER) açıklamasında da Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan saldırı lanetlendi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu köhne zihniyete verilecek en güzel cevabın Kur'an-ı Kerim'in gösterdiği dosdoğru yolda azimle yürüyecek inançlı, bilgili ve ahlaklı nesiller yetiştirmek olduğuna inanıyor ve bu amaçla var gücümüzle gayret ediyoruz. Kur'an'a uzanan habis ellerin hak ettiği cevabı bir gün mutlaka alacağına inanıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batı Trakya'da Türk azınlık kuruluşları İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasını kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement