Batı Trakya'da Türk azınlık kurum ve kuruluşları Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı - Son Dakika
Güncel

Batı Trakya'da Türk azınlık kurum ve kuruluşları Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı

Batı Trakya\'da Türk azınlık kurum ve kuruluşları Çalışan Gazeteciler Günü\'nü kutladı

Batı Trakya'da, başta Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi olmak üzere Türk azınlık kurum ve kuruluşları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

10.01.2023 18:56  Güncelleme: 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Trakya'da, başta Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi olmak üzere Türk azınlık kurum ve kuruluşları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajlarda, azınlık gazetecilerinin görevleri başında yaşadıkları zorluklara dikkat çekilerek, doğru habercilik ve bilgide gazetecilerin aktif rol üstlendiği vurgusu yapıldı.

DEB Partisi tarafından yayımlanan mesajda, "Bilginin yayılma hızının arttığı, dezenformasyon amaçlı haberlerin de hızla yayılabildiği günümüzde, bölgemiz, ülkemiz ve dünyadaki gelişmeleri doğru okuyabilen ve teknolojik imkanlardan yararlanarak gerçek bilgileri çok daha hızlı bir şekilde yayabilen, yalan haberlere karşı kararlı şekilde mücadele edebilen gazetecilerin varlığı çok daha önemli ve değerli hale gelmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Zaman zaman sözlü veya yazılı saldırıya uğrayan azınlık mensubu gazetecilerin çalışma koşullarının daha da zor olduğu belirtilen mesajda, gazetecilerin, önemli bir kamu görevini yerine getirdiklerinin unutulmaması gerektiği vurgulandı.

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla sosyal medya üzerinden yayımladığı kutlama mesajında, "Gecesini gündüzüne katarak her koşulda mesleğini aynı hevesle icra eden, kamusal fayda adına çalışarak halkın sesi, gözü ve kulağı olan ve gerçeğin ışığında haber almamızı sağlayan bütün gazetecilerin, özellikle çok zor koşullarda hizmet eden Batı Trakya Türk Azınlık gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, üstün başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği de (BTTÖB) mesajında, "Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu bilgilendiren ve toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek, önemli bir sorumluluğu yerine getiren değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, çalışmalarında başarılar dileriz." ifadelerine yer verdi.

İskeçe Türk Birliği de (İTB) sosyal medya üzerinden günün anlam ve önemini anlatan bir fotoğraf paylaşarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batı Trakya'da Türk azınlık kurum ve kuruluşları Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement