Batman Başbakan Yardımcısı Kaynak: Hollanda Ortaçağ Karanlığına Geri Gidişini Göstermiştir - Son Dakika
Güncel

Batman Başbakan Yardımcısı Kaynak: Hollanda Ortaçağ Karanlığına Geri Gidişini Göstermiştir

Batman'da konuşan Başbakan yardımcısı Veysel Kaynak, Hollanda'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik uygulamayı sert sözlerle eleştirdi.

12.03.2017 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da konuşan Başbakan yardımcısı Veysel Kaynak, Hollanda'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik uygulamayı sert sözlerle eleştirdi. Yapılan muamelenin Avrupa'nın yüz karası olduğunu belirten Kaynak, "Hollanda, bu tutumuyla Ortaçağ karanlığına geri gidişini göstermiştir"dedi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Batman'da, Ak Parti il teşkilatının yaptığı 'Evet' lokalinin açılış törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya, Hollanda'nın uyguladığı muamelenin Avrupa'nın yüzkarası olduğunu söyledi. Türkiye için tarihi öneme sahip zamanların birini yaşadığımızı belirten Kaynak, "Türkiye'de ilk defa milletin üzerinde hiçbir irade olmasın diye bir değişiklik getiriyoruz. Bu değişiklik bin yıldan beri şehit kanıyla sulanmış bu coğrafyada milletin tam hakimiyetinin olacağı bir sistem olacak. Birilerinin yüzlerindeki makyajlarını döktüğünü görüyoruz. Bir hanımefendiye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza yapılan muamele, Avrupa'nın yüzkarasıdır. Hollanda, bu tutumuyla Ortaçağ karanlığına geri gidişini göstermiştir. Dün gördük ki bizim tabirimizle bunlar kendilerine Müslüman. Dünyada huzur bırakmayan sosyalizmin, ırkçılığın, faişzmin, nanizmin, komünizmin doğduğu yer Avrupa. Avrupa, kendi içinde yüzlerce yıl süren mezhep savaşının yaşandığı yer. Onlar bunları yaparken bizim ecdadımız bir vakıf medeniyeti inşa ediyordu. Biz tarihimizden, kültürümüzden mahcup değiliz"dedi.

OBAMA GELİRSE MAKBUL, TÜRKİYE BAKANI GELİRSE YASAKLI

Avrupa'nın çifte standart uyguladığına dikkat çeken Kaynak: "Avrupa, tutumuyla Ortaçağ'ın karanlık dehlizlerine döndüğünü bir kez daha göstermiştir. ABD'nin o zamanki Başkanı Obama gelirse makbul, Türkiye Bakanı gelirse yasaklı. Avrupa bu çifte standarttan utanmalıdır. Avrupa bu çalkantılarla boğuşurken ve etrafımızdaki ülkelerde büyük sorunlar yaşanırken, milletimizin refahını, kardeşliğini koruyacak bir sistem getiriyoruz. Getirdiğimiz sistem tek adamlık sistemi değildir. Hesap sorabilen, yargı önüne çıkarılabilen bir cumhurbaşkanı hükümet sistemidir. Ana muhalefet partisinin Genel Başkanına yalancısın diyemem, edebim müsade etmez. Ancak 4 koca yalan var. Biz bu anayasayı 18 yaşında çocuklarımızı milletvekili yapmak için çıkartıyormuşuz. Evet biz gençlerimizin milletvekili seçilmesinin önünü açıyoruz. Bakın bizim gençlerimiz vatanı için milleti için bayrağı için şahadeti göze almıştır. Gençlerimiz şehit olurken iyi, askere gönderirken yeterli ama milletvekili seçileceğinde aklı yetmez mi? Kendi çocuklarını milletvekili yapacaklar demek koca bir yalandır. İki sene sonra emekli olacak demek yalanların daha kocasıdır. Mecliste iki sene sonra kimsenin emekli olma şansı yok"diye kouştu.

Lokal açılışının ardından esnafları ziyaret eden Kaynak, daha sonra Beşiri ilçesinde de ziyaretlerde bulundu.

Batman Başbakan Yardımcısı Kaynak: Hollanda Ortaçağ Karanlığına Geri Gidişini Göstermiştir
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman Başbakan Yardımcısı Kaynak: Hollanda Ortaçağ Karanlığına Geri Gidişini Göstermiştir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement