Batman Belediyesinde "Kayyum" Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Batman Belediyesinde "Kayyum" Toplantısı

Batman Belediyesinde "Kayyum" Toplantısı

HDP ve DBP İl Yöneticileri ve seçilmişleri ortak bir basın açıklaması yaparak, 'Torba Yasa' ile gündeme gelen "Kayyum" ataması konusunda tepki gösterdiler.

18.08.2016 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP ve DBP'den ortak açıklama

Belediye Başkan ve yöneticilerinin görevden alınmaları ve yerlerine "kayyum" ataması yapılmasına ilişkin yasa tasarısı Batmanda protesto edildi.

AK Parti Hükümetinin meclise getirdiği 'Torba Yasa' tasarısıyla Belediye Başkanlarının görevden alınıp, İçişleri Bakanlığı veya valiliğin belirleyeceği bir isme verilecek olmasına tepki olarak Batman Belediyesinde bir basın toplantısı yapıldı.

Batman Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Akel, İlçe ve Belde Belediye Eş Başkanları, Batman Belediyesi Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, Batman Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları, DBP İl Eş Başkanları ve belediye personelleri katıldı.

Toplantıda konuşan Gülistan Akel, "Dünyanın her yerinde halkın 4 büyük değeri vardır. Bunlar, barış, demokrasi, özgürlük ve kardeşliktir. Bu dört değere bu yasayla birlikte saldırı olacaksa bu ülkenin hiçbir yurttaşı bunu kabul etmeyecek reddedecektir. Çünkü bu yasa kardeşliğe vurulan bir darbedir" dedi.

"DEMOKRASİDE ULAŞILMAK İSTENEN HEDEF YERELİN KENDİNİ YÖNETMESİDİR"

HDP dışında bütün partilerin büyük bir uzlaşmasıyla Türkiye'de sıkıyönetim yasası çıkarılmak istendiğini belirten Akel, '' Yerel yönetimler demokrasinin bir ülkede bir toplumda teminatıdır. Demokrasi de ulaşılmak istenen hedef yerelin kendini yönetmesidir. Demokrasiyi kendine hedef koyan bütün ülkeler öncelikle merkeziyetçi yönetimden arınmak isteklerini pratikleriyle, uygulamalarıyla hayata geçirmek zorundalar. Ama bugün Türkiye'de 15 Temmuz gecesi yaşananlar, bu kadar kısa sürede yaşanan bir geceden sonra AKP ve diğer partiler eliyle adeta darbe içi darbe uygulaması tartışılmaktadır'' şeklinde konuştu.

"HALKIN İRADESİNE EL KOYMAK İSTİYOR"

Akel, ''Biz DBP belediyeleri olarak bir yıldır sıkıyönetim uygulamalarına maruz bırakıldık. Dolayısıyla bu da aslında bu yasanın bir yıl önceden başladığının çok açık göstergesidir. Şuanda milletin iradesi, milletin egemenliğinden dem vuranlar, demokrasiden dem vuranlar milletin halkın iradesine el koymak istiyor. Bunu kayyumla, atanacak kişi eliyle halkın milletin iradesine el koymak istiyorlar. Kayyumun tam da amacı hedefi budur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hükümeti AKP, demokrasiyi diline pelesenk etmesin. Bu uygulamalardan sonra demokrasiden hiç bahsetmesin'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman Belediyesinde 'Kayyum' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement