Batman'da "28 Şubat'ta Kadın Olmak" Programı - Son Dakika
Güncel

Batman'da "28 Şubat'ta Kadın Olmak" Programı

Batman Düşünce ve İnanç Kadın Platformu tarafından "28 Şubat'ta Kadın olmak" adlı program düzenlendi.

24.02.2018 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Düşünce ve İnanç Kadın Platformu tarafından " 28 Şubat'ta Kadın olmak" adlı program düzenlendi.

Kur'an Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan platform üyesi Betül Şat, 28 Şubat'ın en çok kadınlara darbe vurduğunu belirtti.

Eski Milletvekili Merve Kavakçı'nın şahsında bütün katılanların o dönemde yaralandığını aktaran Şat, "Sadece Merve Kavakçı meclisten çıkarılmadı. Binlerce kadın kamusal alandan ve eğitim hayatından dışlandı. Türkiye'de kadınların dindar olma hakkı ellerinden alındı. Seçim yapmak zorunda bırakıldılar. Genç kızlar hayallerini bırakmak zorunda kaldılar. Bir çok kadın uğradığı baskıdan dolayı tıbbi tedavi gördü. Binlerce subay eşi başörtülü diye görevden uzaklaştırıldı. Bizler Batman Düşünce ve İnanç Kadın Platformu olarak 28 Şubat tutsaklarının serbest bırakılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Başörtüsü yasağı nedeniyle üniversiteyi bırakmak zorunda kalan Songül Rakaç ise, okulda yaşadığı zorlu süreci anlatarak, "28 Şubat korkunç bir dönemdi." dedi.

28 Şubat mağduru yakını Meryem Özperk de, tutuklu olan dayısıyla parmaklıklar arasında tanıştığını belirterek, "Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batman'da '28 Şubat'ta Kadın Olmak' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement