Batman'da "Aşmak İçin Hareket" Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Batman'da "Aşmak İçin Hareket" Kampanyası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde İstanbul'da startı verdiği "Aşmak İçin Hareket" kampanyası Kozluk ilçesinde uygulamaya konuldu.

22.04.2016 15:18  Güncelleme: 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde İstanbul'da startı verdiği "Aşmak İçin Hareket" kampanyası Kozluk ilçesinde uygulamaya konuldu.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Türkiye Beyazay Derneğince Gençlik ve Spor, Aile ve Sosyal Politikalar ile Milli Eğitim bakanlıklarının desteği ile başlatılan "Aşmak İçin Hareket" kampanyası, Batman'da yaşama geçirildi.

Kozluk Kaymakamlığı, İlçe Belediyesi ve Türkiye Beyazay Derneği Batman Şubesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa bin 500 engelli ve engelsiz vatandaş katıldı.

Batman Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın özel bir sunum yaptığı programda, futbol, masa tenisi ve atletizm gösterileri yapıldı. Bazı engelliler de şarkı ve türkü söyledi.

Engellilerin yaşadıkları zorlukları empati kurarak yaşadıklarını belirten İlçe Kaymakamı Orhan Aktürk, herkesin birer engelli adayı olduğunun bilinmesi gerektiğini vurguladı. Aktürk, engellilere her anlamda yardımcı olmaları gerektiğini belirtti.

Türkiye Beyazay Derneği Batman Şube Başkanı Ayla Işık, engelli, engelsiz tüm bireyleri kaynaştıran, birbirlerine daha sıkı bağlayan "Aşmak İçin Hareket" kampanyalarını Batman'da da hayata geçirmekten heyecan duyduklarını dile getirdi. Işık, şunları dile getirdi:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın desteklerini her alanda gördüğümüz gibi engellilik ve spor alanında da görmekteyiz. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşen kampanya ile sporun, kardeşliğin, farklılıkların, birleştirici gücünü Batman'da da gördük."

Konuşmaların ardından gösteriye katılan engellilere madalya verildi.

Program sonunda, İlçe Kaymakamı Orhan Aktürk, Belediye Başkanı Mehmet Veysi Işık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Çöl, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Emrullah Bardakçı da tekerlekli sandalyelere oturarak engellilerle basketbol maçı yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batman'da 'Aşmak İçin Hareket' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement