Batman'da dev Türk Bayrağı 15 Temmuz'da göndere çekildi - Son Dakika
3. Sayfa

Batman'da dev Türk Bayrağı 15 Temmuz'da göndere çekildi

Batman Üniversitesi Batı Raman kampus alanı girişinde Türkiye'nin en büyük 4'üncü bayrağı göndere çekildi. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, '15 Temmuz ihanetini unutmamak ve unutturmamak' için bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

15.07.2019 19:18  Güncelleme: 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Üniversitesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında Batı Raman kampus alanı girişinde 96 metrekare büyüklüğünde Türkiye'nin en büyük 4'üncü bayrağı göndere çekildi.

"BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR"

Törende konuşan ve en uzun bayraklardan birinin göndere çekmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Durmuş: "Bugün her dakika 15 Temmuz ruhu ile Üniversitemiz Batı Raman kampüsünde ilelebet dalgalanmak üzere yapımı gerçekleştirilen şanlı Türk Bayrağımızı göndere çekiyoruz. Yüce devletimizin bekasının simgesi olan şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanmak üzere göndere çekilmesinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

VALİ ŞAHİN: "BİZ, BAYRAĞIMIZI YERE DÜŞÜRMEYİZ"

Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş'tan sonra söz alan Vali Hulusi Şahin, önemli ve anlamı bir günde ay yıldızlı bayrağı Batman Üniversitesi Batı Raman merkez kampus alanına yerleştiren Rektör Durmuş ile Üniversite yönetimine teşekkür etti. Vali Şahin, şunları kaydetti: "Örneğin Amerikalılar tişörtlerine, masa örtülerine hatta mayolarına bayraklarını koyuyorlar ve bunda bir beis görmüyorlar. Hâlbuki biz bayrağımızı yere düşürmeyiz. Sebebi ona yüklediğimiz anlamda yatıyor. 'Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır. Toprak onun için ölen varsa vatandır' diyor ya şair. Biz ona baktığımız zaman inancımızı hatırlıyoruz."

EN BÜYÜK BAYRAĞIN ÖZELLİĞİ

Batman Üniversitesi merkez kampus alanına göndere çekilen bayrağın özellikleri ise şöyle: "Direk Uzunluğu: 42 Metre, Direk kalınlığı: 08 mm, Direğin zemin derinliği: 4.90 metre, Direğin zemin genişliği: 490 metre, Zeminde kullanılan beton 270 ton, Poligon direği malzemesi: Sıcak daldırma galvaniz, Poligon bayrak direği taban çapı: 65 cm. Direğin özellikleri:Sonsuz dönerli,elektrik motorlu, kumandalı, uçak ikaz lambalı. Bayrak Ebatları: 12x8m=96 metre. Direğin zemin kısmı Ay ve Yıldız çalışması: 450x430 cm çapında ışıklı ve gece aydınlatmalı."

Batman\'da dev Türk Bayrağı 15 Temmuz\'da göndere çekildi

Son Dakika 3. Sayfa Batman'da dev Türk Bayrağı 15 Temmuz'da göndere çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Duyarlı vatandaş: Türkün bayrağı, Türkün egemenliği. Yaşasın Türk ırkı. 8 8 Yanıtla
    Serdar kekowa: Irkçılığı bırak bırak 1 0
  • Batman Petrolspor: Batmanlı olmasam da Batman ile bir kez daha gurur duydum.İyi ki bir nickname kullanıyorum 4 4 Yanıtla
  • Gerçek: Var olsun Türkiye Var olsun Batman 4 1 Yanıtla
  • İHL Lİ ÖĞRETMEN: Bayrağı gönüllere çektirebiliyorsan bayraktır. Fiziki büyüklük bir şey ifade etmez. 4 0 Yanıtla
  • Papazabi : Katranı kaynatsan olmazki şeker cinsini sevdiğim cinsine çeker 4 0 Yanıtla
  • Papazabi : Katranı kaynatsan olmazki şeker cinsini sevdiğim cinsine çeker 1 0 Yanıtla
  • Zeynep Uraz: Dünyanın en güzel bayrağı.. 0 0 Yanıtla

Advertisement