Batman'da Otizmli Çocuklar İçin Özel Sınıf - Son Dakika
Güncel

Batman'da Otizmli Çocuklar İçin Özel Sınıf

Batman'da Türkiye Beyazay Derneği ve İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediye tarafından otizmli çocuklara özel sınıf oluşturuldu.

13.02.2018 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da Türkiye Beyazay Derneği ve İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediye tarafından otizmli çocuklara özel sınıf oluşturuldu.

Tilmerç Mahallesi'ndeki TOKİ Kazım Karabekir İlkokulunda otizmli çocukların her türlü ihtiyacına göre özel olarak dizayn edilen sınıfın açılış töreninde konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, otizmli çocuklar için bir sınıf açmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Bu çocukların, özel ve kıymetli çocuklar olduğunu belirten Deniz, şunları kaydetti:

"Hepimizin görevi bu çocuklarımıza en iyi hizmeti sunmaktır. Allah'a şükür Türkiye Cumhuriyeti devletinin imkanları 15-20 yıl öncesiyle kıyaslanamayacak kadar iyi. Sosyal devlet anlayışıyla yapılması gereken ne varsa yapıyoruz. Şu anda özel öğrencilerimiz için 2 okulumuz var ama yıl sonuna kadar bu sayıyı 4'e çıkaracağız. Çocuklarımız mutlu olacak ki annelerimiz, ailelerimiz, toplumumuz da mutlu olsun. Onlar mutlu değilse bizlerin mutlu olması mümkün değil."

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, engelli ve engelsiz ayrımının olmadığı bir dünyanın daha güzel bir dünya olacağına inandığını belirtti.

Aksoy, belediye olarak kentte yürüttükleri çalışmalarda çocukları gözardı etmediklerine dikkati çekerek, yatırımların en güzelinin insana yapılan yatırım olduğunu, bu anlamda eğitim yatırımlarının ön plana çıktığını vurguladı.

Çocuklara yönelik yatırımlarda onların sosyal ihtiyaçlarını desteklemek, spor yapmalarını, daha iyi eğitim görmelerini, daha temiz okullarda okumalarını sağlamak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getiren Aksoy, "Biliyoruz ki bu çocuklar bizim geleceğimiz, hazinemiz." dedi.

"Hepimizin içinde bir cevher var"

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ise her engellinin bir potansiyele sahip olduğunu aktardı.

Ayva, "Hepimizin içinde bir cevher var. Ama o cevher fırsat bulamayınca açığa çıkamıyor. Engelli insanlar olarak birileri bize değer verip, yol gösterirse hatta biraz da fırsat verir de böyle şartlar hazırlarsa, potansiyelimizi açığa çıkarmak için elimizden geleni yaparız." ifadelerini kullandı.

Ayva, açılışı gerçekleştirilen sınıfta engelli ve engelsiz bireyler arasında kaynaşmanın sağlanacağını, çocukların birbirlerini tanıyıp, keşfedeceklerini söyledi.

Engelli çocukları olan ailelerin, bu tür projeleri bütün güçleriyle desteklemesi gerektiğini ifade eden Ayva, "Eğer biz sadece engellilerin oluşturduğu bir mahalle bir ortam ve bir dünyada yaşayacaksak engelsizlere gerek yok. Ama herkesle beraber yaşamak durumundayız. Bizim de insan olarak Batman'a karşı sorumluluklarımız var. Bizim de ailemize, ülkemize, insanlığa karşı sorumluluklarımız var. Biz de bunları yerine getirmeliyiz ki; bu ülkenin bir ferdiyiz diyebilelim." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Vali Deniz, Ayva ve AK Parti MKYK Üyesi Hatice Kübra Öztürk Gökkaya tarafından sınıfın açılışı gerçekleştirildi.

Tören sonunda otizmli çocukların otizme dikkat çekmek amacıyla parmak boya ile hazırladığı tablolar protokol üyelerine hediye edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batman'da Otizmli Çocuklar İçin Özel Sınıf - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement