Batman'da Şehit Çocuğuna Sürpriz Doğum Günü - Son Dakika
Güncel

Batman'da Şehit Çocuğuna Sürpriz Doğum Günü

Batman’da 2006 yılında terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda ’Gazi’ olan, 2016 yılında da Şırnak’taki hendek olayları sırasında ise ’Şehit’ olan Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Cemil Turan’ın geride bıraktığı Cemre, Emre İhsan ve Nazenin isimli 3 çocuğundan Emre İhsan için sürpriz...

13.08.2018 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da 2006 yılında terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 'Gazi' olan, 2016 yılında da Şırnak'taki hendek olayları sırasında ise 'Şehit' olan Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Cemil Turan'ın geride bıraktığı Cemre, Emre İhsan ve Nazenin isimli 3 çocuğundan Emre İhsan için sürpriz doğum günü partisi düzenlendi.

Türkiye Gazi ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen sürpriz doğum günü etkinliğine Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Muhabere Albay Hamit Bal, Şehit ve Gazi Aileleri, çok sayıda jandarma personeli ve polis ekibi katıldı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan'ın oğlu Emre İhsan için düzenlenen sürpriz 11. yaş günü partisinde jandarma aracı bayraklarla süslenerek şehir turu atıldı. Şehir turu sırasında motorize polis ekipleri jandarma ekiplerine eşlik ederken, tur sonrası doğum günü etkinliğinin yapılacağı kafeteryaya getirilen Emre İhsan'ı İl Jandarma Komutan Vekili Albay Hamit Bal, Türkiye Gazi ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şube Başkanı Ömer Dündar Pekaçar, şehit ve gazi aileleri ve davetliler karşıladı.

"Oğlumun ilk ve tek doğum günü"

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan'ın eşi Ümran Turan, Emre İhsan'ın babası sürekli görevde olduğu için hiç doğum gününün olmadığını ve oğluna hiç unutamayacağı bir doğum günü sürprizi yapıldığını söyledi. Anne Ümran Turan, "Söylenecek çok şey var ama oğlumun ilk ve tek doğum günü diyebilirim. Çünkü babası varken de hiç olmadı doğum günü. Çünkü hep görevdeydi. Türkiye Gazi ve Şehit Aileleri Batman Derneği Başkanı Ömer Bey oğluma unutamayacağı bir doğum günü sürprizi hazırladı. Böyle bir geceyi hazırladıkları için herkese teşekkür ediyorum" dedi.

2006'da gazi, 2016'da şehit oldu

2016'da Şırnak'taki hendek olayları sırasında şehit olan Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Cemil Turan'ın 3 çocuğundan ortancası olan Emre İhsan Turan için düzenlenen sürpriz doğum günü hakkında konuşan Türkiye Gazi ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şube Başkanı Ömer Dündar Pekaçar, "2006 yılında Batman'da bölücü terör örgütüne düzenlenen bir operasyonda gazilikle onurlanmış, ama buna rağmen vatanın her köşesinde vatan hainleri cirit atarken ayak ayaküstüne atıp evde oturmak kanıma dokunur diyerek askerlik görevini icra etmeye devam eden, 2016'da Bingöl'de görevli iken Şırnak'ta meydana gelen hendek olayları nedeniyle Şırnak'a geçici görevle gönderilen ve 20 Mart 2016 günü Şırnak'ta açılan hendekleri kapatmak için yapılan operasyonda vücuduna isabet eden roketatarla şehadete eren yiğidimiz, kardeşimiz cennet mekan Şehit Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Cemil Turan'ın bizlere emaneti olan biricik oğlu Emre İhsan'ın 11. yaş gününü Türkiye Gazi ve Şehit Aileleri Vakfı olarak kutladık. Emre İhsan ve onun gibi nice vatan evlatları bu vatan için, ezan için, bayrak için babalarını toprağa gömdüler. Buradan herkesten istirham ediyorum. Lütfen çocukları sevin, yetim çocukları daha çok sevin, ama şehit çocuklarını en çok sevin. Çünkü şehit çocuklarının baba diye sarılacakları bir mezar taşından ve devletten başka sarılacak kimseleri yoktur" şeklinde konuştu.

Doğum günü etkiliğinde davul zurna ekibiyle halay çekildi. Pasta kesimi sonrası Şehit Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Cemil Turan'ın biricik oğlu Emre İhsan için düzenlenen sürpriz doğum günü gecenin ilerleyen saatlerine kadar çeşitli etkinliklerle devam etti. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Batman'da Şehit Çocuğuna Sürpriz Doğum Günü - Son Dakika

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.


Advertisement