Batman'da "Şehitler Ormanı" Oluşturuldu - Son Dakika
Güncel

Batman'da "Şehitler Ormanı" Oluşturuldu

Batman'da "Şehitler Ormanı" oluşturuldu.

08.02.2018 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da "Şehitler Ormanı" oluşturuldu.

Batman Üniversitesi'nce Batı Raman Kampüsünde oluşturulan ormandaki fidanlar şehit aileleri tarafından dikilirken, her fidana bir şehidin ismi verildi.

Törene katılan Batman Valisi Ahmet Deniz, PKK'lı teröristlerce şehit edilen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Sarıtürk, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ise şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın adına fidan dikti.

Vali Deniz yaptığı konuşmada, Suriye'nin kuzeyindeki Türkiye sınırında terör koridoru oluşturulmaya çalışıldığını ancak buna asla müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Terör örgütleri PKK ile PYD'nin bir olduğunu vurgulayan Deniz, şöyle konuştu:

"Zeytin Dalı Harekatı oradaki Kürt kardeşlerimize yönelik değildir. Bunu herkes böyle bilsin. Terör örgütü PYD/PKK'dan kaçan 5 bine yakın Kürt kardeşimiz Türkiye'ye sığındı. Bu insanlar zulümden kaçtılar. Burada geçmişte PKK'nın yaptığını bugün orada onlar yapıyor."

Rektör Prof. Dr. Durmuş ise alana 2 bini badem olmak üzere 2 bin 300 fidan dikildiğini belirtti.

Her bir fidana bir şehidin isminin verildiğini vurgulayan Durmuş, "Şehitlerimizin anısı burada yaşasın istiyoruz. İslam ordumuz Haçlı seferine karşı duruyor. Bizler onları dualarımızla destekliyoruz, gerekirse canımızla, malımızla da destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Törende 25 yıl önce teröristlerce şehit edilen oğlu Nihat Özcan adına fidan diken Naime Özcan, "Allah devlete zeval vermesin." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batman'da 'Şehitler Ormanı' Oluşturuldu - Son Dakika

  • Ferhat Akbaş: 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız'
    21:47 Ferhat Akbaş: 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız'

    Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş, pazar günü Fenerbahçe ile oynayacakları şampiyonluk maçıyla ilgili, 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız. Kızları görüyorsunuz, bugün gözlerinden alev çıkıyordu. Aynı oyunu pazar günü de tekrar etmek istiyoruz' dedi.

  • Elif Şahin: 'Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik'
    21:43 Elif Şahin: 'Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik'

    Eczacıbaşı Dynavit'in başarılı oyuncusu Elif Şahin, Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek seriyi 2-2'ye getirdikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, 'Ya tamam ya devamdı ve biz devam ettik. Takımca çok güzel bir oyun sergiledik. Takımımla gurur duyuyorum' dedi.

  • Denizli'de Motosiklet Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti
    21:39 Denizli'de Motosiklet Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti. 18 yaşındaki Mehmet Arda Saylan'ın kullandığı motosiklet, Hüseyin Çokal Caddesi'nde yoldan dönüş yapmaya çalışan bir otomobille çarpıştı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede, motosiklet sürücüsü Saylan'ın olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi
    21:33 Diyarbakır'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması gerçekleştirildi. 11 liseden öğrencilerin katıldığı yarışmada, yöresel lezzetler sergilendi. Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İstanbul'da düzenlenecek finallere gitmeye hak kazandı.

  • Amasya'da depremden sonra çıkan yangın söndürüldü
    21:30 Amasya'da depremden sonra çıkan yangın söndürüldü

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremden sonra Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Gemibükü köyünde bir ahırda yangın çıktı. Yangına ekiplerin müdahalesiyle alevler güçlükle söndürüldü. Can kaybı yaşanmazken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası eğitime 1 gün ara verildi
    21:27 Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası eğitime 1 gün ara verildi

    Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından il genelindeki eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Ayrıca deprem sonrası evde kalmak istemeyen yurttaşlar, alınan tedbirler kapsamında hazırlanan yurt ve kapalı spor salonlarında misafir edilecektir.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye'nin gerçek sorunu gençlerin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır
    21:23 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye'nin gerçek sorunu gençlerin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu etkinliğinde gençlerle bir araya geldi. Özel, Türkiye'nin gerçek sorununun, gençlerin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurması olduğunu belirtti. Ayrıca, CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde birinci parti olduğunu ve gençlerin seçimde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

  • Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    21:23 Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Hatay'ın Belen ilçesine bağlı Kömürçukuru Mahallesi'ndeki makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yangını başarılı bir şekilde söndürdü.


Advertisement