Batman'da "Şehitler Ormanı" Oluşturuldu - Son Dakika
Güncel

Batman'da "Şehitler Ormanı" Oluşturuldu

Batman'da "Şehitler Ormanı" oluşturuldu.

08.02.2018 21:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da "Şehitler Ormanı" oluşturuldu.

Batman Üniversitesi'nce Batı Raman Kampüsünde oluşturulan ormandaki fidanlar şehit aileleri tarafından dikilirken, her fidana bir şehidin ismi verildi.

Törene katılan Batman Valisi Ahmet Deniz, PKK'lı teröristlerce şehit edilen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Sarıtürk, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ise şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın adına fidan dikti.

Vali Deniz yaptığı konuşmada, Suriye'nin kuzeyindeki Türkiye sınırında terör koridoru oluşturulmaya çalışıldığını ancak buna asla müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Terör örgütleri PKK ile PYD'nin bir olduğunu vurgulayan Deniz, şöyle konuştu:

"Zeytin Dalı Harekatı oradaki Kürt kardeşlerimize yönelik değildir. Bunu herkes böyle bilsin. Terör örgütü PYD/PKK'dan kaçan 5 bine yakın Kürt kardeşimiz Türkiye'ye sığındı. Bu insanlar zulümden kaçtılar. Burada geçmişte PKK'nın yaptığını bugün orada onlar yapıyor."

Rektör Prof. Dr. Durmuş ise alana 2 bini badem olmak üzere 2 bin 300 fidan dikildiğini belirtti.

Her bir fidana bir şehidin isminin verildiğini vurgulayan Durmuş, "Şehitlerimizin anısı burada yaşasın istiyoruz. İslam ordumuz Haçlı seferine karşı duruyor. Bizler onları dualarımızla destekliyoruz, gerekirse canımızla, malımızla da destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Törende 25 yıl önce teröristlerce şehit edilen oğlu Nihat Özcan adına fidan diken Naime Özcan, "Allah devlete zeval vermesin." dedi.

Batman\'da "Şehitler Ormanı" Oluşturuldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batman'da 'Şehitler Ormanı' Oluşturuldu - Son Dakika

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement