Batman Hasankeyf'e pedal sürmek bambaşka! - Son Dakika
Spor

Batman Hasankeyf'e pedal sürmek bambaşka!

Batman Hasankeyf\'e pedal sürmek bambaşka!

Türkiye'nin ilk ve tek aylık bisiklet dergisi Cyclist tarihi, kültürel, coğrafi zenginliklerini bisiklet üzerinden aktarırken, bölgenin güncel nabzını da tuttu.

29.03.2017 14:26  Güncelleme: 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman şehir merkezinde ilk olarak Batman Belediye Başkanı olarak atanan Vali Yardımcısı, Ertuğ Şevket Aksoy ile bir araya gelen Cyclist Türkiye dergisi, Hasankeyf'e pedal sürmeden önce bölge hakkında ilk ağızdan bilgiler ediniyor.

Aynı zamanda İl Kültür Turizm Müdürü İhsan Arslanlı ile yapılan görüşmede, bölgede son yıllarda yaşanan bazı sorunlar nedeniyle Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali projesinde duraklamalar yaşandığı ve projenin henüz tamamlanamadığı bilgisi veriliyor.

Hatırlatalım ki ihaleyi alan Cengiz İnşaat, projenin 2016 yılında bitirilmesini öngörüyordu. Günümüzde ise baraj sularının altında kalacak tarihi eserlerin bütüncül şekilde 600 dönüm üzerine kurulacak Hasankeyf Kültür Park'ına taşınma işlemleri devam ediyor. Çalışmalara Zeynel Bey Türbesi'nin taşınma faaliyeti ile başlanmıştı. Kültür Parkı'na taşınmasına karar verilen diğer kültürel varlıklar içinde El Rızık Camiisi, İmam Abdullah Zaviyesi, Koçlar Camii ve hamam bulunuyor. Ayrıca Tarım Bakanlığı'na ait 3.000 dönüm mera ve hazine arazileri için de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce çalışma başlatılmış.

Sürüşümüzde ülkemizin ilk petrol yatağının bulunduğu ve yıllık petrol ihtiyacımızın %20'sini karşıladığı söylenen Raman Dağı'nın eteklerinden, Dicle Nehri'ne ve nehir boyunca ilerleyerek Hasankeyf'e ulaştık. Şehrin üzerinde bir durgunluk bulunmakla beraber bisiklet sürmek için güvenli bir ortam içinde olduğumuzu belirtebiliriz. Aynı zamanda Batman Belediye Başkanı olarak görevini sürdüren Ertuğ Şevket Aksoy'un bisiklete olan ilgisi bizi de heyecanlandırdı. Daha önce bölgede düzenli olarak gerçekleştirilen dağ bisikleti yarışlarını özlemle beklerken, umudumuzu da böylece artırmış olduk.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Batman Hasankeyf'e pedal sürmek bambaşka! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement