Batman TBMM Eski Başkanı Kahraman: Üniversiteler İdeoloji Yeri Değildir - Son Dakika
Güncel

Batman TBMM Eski Başkanı Kahraman: Üniversiteler İdeoloji Yeri Değildir

Türkiye Büyük Millet Meclisi eski başkanı İsmail Kahraman, Batman Üniversitesi'nin verdiği fahri doktora törenine katılmak üzere geldiği Batman'da katıldığı törende yaptığı konuşmada, üniversitelerin ideoloji yeri olmadığını belirterek, "1960 darbesinde ülke genelinde 7 üniversitede 40 bin...

16.11.2018 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi eski başkanı İsmail Kahraman, Batman Üniversitesi'nin verdiği fahri doktora törenine katılmak üzere geldiği Batman'da katıldığı törende yaptığı konuşmada, üniversitelerin ideoloji yeri olmadığını belirterek, "1960 darbesinde ülke genelinde 7 üniversitede 40 bin öğrenci vardı. Şimdi sadece Batman'da 15 bin öğrenci var. Özel ve Vakıf üniversiteleriyle birlikte 206 üniversitede 7 Milyon 560 bin 531 öğrenci öğrenim görüyor" dedi.

Birlik Vakfı Kurucusu ve TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman'a, Batman Üniversitesi Senatosu tarafından fahri doktora ünvanı verildi. Birlik Vakfı Batman Şubesi'nin davetlisi olarak kente gelen ve Batman Üniversitesi'nin fahri doktora ünvanını verdiği Kahraman, ilk ziyaretini valiliğe yaptı. Vali Hulusi Şahin'in petrol pompası maketini armağan ettiği Kahramanda Vali Şahin'e kitap hediye etti. Kahraman daha sonra, Batman Üniversitesi merkez kampüsündeki programa katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, 2007 yılında kurulan üniversitenin fakülte ve öğrenci sayısıyla ilgili istatistiki bilgiler verdi. Bölgenin sağlıklı büyüyen üniversitelerinden birinin Batman Üniversitesi olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Durmuş, "Çok hızlı büyüyoruz. Suriyeli öğrencilerin de aralarında bulunduğu 17 ülkeden toplam 200 yabancı öğrencimiz var. Öğrencilerimizin yüzde 90'ı Güneydoğu'dan. Üniversitemizi geliştirecek Tıp Fakültesi, hukuk ve eczacılık bölümlerine de ihtiyacımız var. Merkez nüfusu 450 bin olan Batman, tıp fakültesini hak ediyor. Takdiri değerli yöneticilerimize bırakıyoruz. Bir de Dicle nehri üzerinde kurulacak köprü üniversitemizi çıkmaz sokaktan kurtaracak dedi.

Vali Hulusi Şahin de yaptığı konuşmada, Meclis'in ikinci kez 'Gazi' ünvanı almasında büyük emeği olan TBMM eski Başkanı Kahraman'a teşekkür ederek, "Büyük adamların kıymetini bilmek lazım. Hayatın büyük bölümünü ilime ayıran İsmail Kahraman hocamız, büyük emek ve mücadeleyle bugünlere gelmiştir. TBMM'nin dünyada örneği yoktur. Meclis'in ikinci kez Gazi ünvanı almasında TBMM eski Başkanımızın emeği büyüktür. Tarih yazdılar, Kahraman hocaya teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Fahri doktora ünvanının verildiği TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman da yaptığı konuşmada, Batman Üniversitesi'nin şehrin değişim ve gelişimini yansıttığı söyledi. Türkiye'de 19050'li yıllara kadar 3 üniversite olduğunu hatırlatan Kahraman, şunları söyledi:

"Her şeyden önce Batman Üniversitesi Rektörü, Senatosu ve akademisyenlerinin beni fahri doktorayla onurlandırmalarına teşekkür ediyorum. 1950'ye kadar Türkiye'de 3 üniversite vardı. Menderes döneminde 4 üniversite daha eklendi. 1960 darbesinde 7 üniversite vardı. Üniversitelerde öğrenci sayısı 40 bindi. Bugün Batman Üniversitesi'nde 15 bin öğrenci var. Özel ve vakıf üniversiteleriyle birlikte Türkiye'de 7 Milyon 560 bin 531 öğrenci öğrenim görüyor. Üniversiteler ideoloji yeri değildir. Bilgi üretme ve işleme yerleridir. Öğrencilere bir şeyler dayatılmaz. Kılıf, kıyafete karışmak ilkelliktir. Gelişmiş Türkiye'de gelişmiş üniversiteler oluşturmak gerek. Neden bölüneceğiz? 15 Temmuz gecesi öncesi bölme hadisesiydi. O gece, başka bir geceydi. Uçak ve helikopterlerden ateşler etrafa yayılıyordu. Köprüye tanklar geliyordu. Allah'a şükür o badireleri atlattık. Gençlere sesleniyorum; siz Türkiye'yi yöneteceksiniz. Biz bir bütünüz. 15 Temmuz'da halkın kararlığıyla o darbe girişimi geride bırakıldı. Hayat bir mücadeledir. Milli-manevi değerlerimize sahip çıkalım. Teknolojiden yararlanalım ama esiri olmayalım."

Fahri doktora ünvanını alan TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman, yöneticilerle hatıra fotoğrafı çekti.

Batman TBMM Eski Başkanı Kahraman: Üniversiteler İdeoloji Yeri Değildir
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman TBMM Eski Başkanı Kahraman: Üniversiteler İdeoloji Yeri Değildir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement