Batman Üniversitesinde Edebiyat Günleri Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Batman Üniversitesinde Edebiyat Günleri Başladı

Batman Üniversitesinde Edebiyat Günleri Başladı

Batman Üniversitesi 30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında 51. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında I.Edebiyat Günleri düzenliyor.

31.03.2015 07:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Üniversitesinde Edebiyat Günleri

Üniversite Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından her yıl yapılan etkinliklere bu yıl I. Edebiyat Günleri damgasını vurdu.

Birçok yazar ve şairin, şiir, roman, öykü gibi edebiyat dallarında söyleşi yapıp, konferans veriyor.

İlk gün Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonun'da başlayan program ikinci gün Batı Raman Kampüsü'nde devam edecek.

Programın açılış konuşmasını Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Muzaffer Bimay'ın yaptı. Daha sonra konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam " Toplum olarak az okuyoruz. Değişik organizasyonlar yaparak öğrencilerin kitap okumasını sağlamaya çalışıyoruz. Ama maalesef ülkemizde kitap okuma oranı oldukça düşük düzeyde. Kütüphanemizde 52 bin 500 kitap bulunuyor. Kütüphanemizdeki sistemle dünyadaki önemli bilgi ağına erişmeniz mümkün. Öğrencilerimizin bilime ulaşması için her türlü kolaylığı sağlıyoruz" dedi.

Merkez Kampüs'te başlayan I.Edebiyat Günleri'nin ilk gününde İmadeddin Gürdili Şiir, Hasan Özkılıç Romanın Hikayesi, Murat Özyaşar, Ercan y Yılmaz, Lokman Ayebe, Dilawer Zeraq Öykünün hikayesi, Güray Süngü Düş Kesiği Romanın Hikayesi'ni ele aldı.

Daha sonra program Ayşegül Tözeren- Muharrem Erbey "Hapishanede Edebiyatı ve Müebbet Edebiyatı" adlı panelle devam etti.

Programa Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy katıldı. Program ödül töreniyle son buldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Batman Üniversitesinde Edebiyat Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement