Batman Yeni Hasankeyf'in Maliyeti 900 Milyonu Bulacak - Son Dakika
Güncel

Batman Yeni Hasankeyf'in Maliyeti 900 Milyonu Bulacak

Yeni Hasankeyf'in maliyeti 900 milyonu bulacakBATMAN'ın tarihi Hasankeyf ilçesini sular altında bırakacak olan Ilısu barajı ile yeni Hasankeyf ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren DSİ 16'ıncı Bölge Müdür Yardımcısı Muharrem Demir, taşınacak tarihi eserler ile birlikte yeni...

12.04.2018 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Hasankeyf'in maliyeti 900 milyonu bulacak

BATMAN'ın tarihi Hasankeyf ilçesini sular altında bırakacak olan Ilısu barajı ile yeni Hasankeyf ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren DSİ 16'ıncı Bölge Müdür Yardımcısı Muharrem Demir, taşınacak tarihi eserler ile birlikte yeni Hasanhkeyf'in maliyetinin 900 milyonu bulucağını söyledi.

Koordinasyon Kurulu toplantısında Hasankeyfte yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren DSİ 16'ıncı bölge Müdür Yardımcısı Muharrem Demir, TOKİ'nin Haziran ayında teslim edeceği toplam 710 konut, kamu binaları, alt yapı çalışmaları ve Hasankeyf'in yeni yerleşim birimine taşınacak 8 tarihi eser ile birlikte yeni Hasenkeyf'in maliyetinin 900 milyonu bulacağını söyledi. Demir, geçen yıl Zeynel bey türbesi kümbetinin taşınmasıyla diğer eserlerin de benzeri bir uygulamayla taşınacağını hatırlatarak, Haziran ayında su tutma işleminin başlanacağı Ilısu Baraj gölü kapsamında kalacak tarihi Hasankeyf'teki tehlikeli 83 kayanın yıktırıldığını da söyledi. Demir, "Küçük saray güçlendirildi. Artuklu dönemindeki eserler koruma altına alındı. Haziran ayında Artuklu hamamının bir bölümü ile İmam Abdullah Zaviyesi taşınacak. Tarihi hamamın sıcak ve soğuk yerleri yerinde korunacak"dedi.

DSİ 16'ıncı Bölge Müdür Yardımcısı Muharrem Demir, yıkılma olasılılığı göz önünde bulundurularak El Rızk ve Süleyman Koç camisinin minarelerinin bölünerek, yeni Hasankeyf'teki Kültürel Park'a taşınacağını belirterek, "Zeynel bey türbesi gibi taşımak istiyorduk ama, minarelerin bu yöntemle taşınması bir hayli zor. Taşıma çalışmalarına Haziran ayında başlamayı planlıyoruz" diye konuştu.

Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ise, El Rızk ve Süleyman Koç cami minalerinin bölünüp taşınmasının eserlere zarar vereceğini belirterek, 2 minarenin de Zeynel bey türbesi Kümbeti gibi tek parça halinde taşınması gerektiğini söyledi.

Batman Yeni Hasankeyf\'in Maliyeti 900 Milyonu Bulacak
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman Yeni Hasankeyf'in Maliyeti 900 Milyonu Bulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement