Batman Zeynel Bey Türbesi Yeni Yerine Yerleştiriliyor 6 Dakikalık Işlemi 2 Bakan Ankara'dan Canlı... - Son Dakika
Güncel

Batman Zeynel Bey Türbesi Yeni Yerine Yerleştiriliyor 6 Dakikalık Işlemi 2 Bakan Ankara'dan Canlı...

Zeynel Bey Türbesi yeni yerine yerleştiriliyor (EK)6 DAKİKALIK İŞLEMİ 2 BAKAN ANKARA'DAN CANLI OLARAK İZLEDİBatman'ın Hasankeyf İlçesi'nde, su altında kalacağı için yeni yerleşim alanına Cuma günü özel hazırlanan platformla taşınan Zeynel Bey Türbesi, 6 dakika süren bir işlemle...

15.05.2017 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeynel Bey Türbesi yeni yerine yerleştiriliyor (EK)6 DAKİKALIK İŞLEMİ 2 BAKAN ANKARA'DAN CANLI OLARAK İZLEDİ

Batman'ın Hasankeyf İlçesi'nde, su altında kalacağı için yeni yerleşim alanına Cuma günü özel hazırlanan platformla taşınan Zeynel Bey Türbesi, 6 dakika süren bir işlemle platformdan indirilerek yeni yerine yerleştirildi. Ankara'da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın da canlı olarak izlediği indirme işlemi sonrası, görevliler birbirine sarılarak kutlama yaptı. Türbenin yeni yerine yerleştirme çalışmalarını, Batman Valisi Ahmet Deniz, DSİ Genel Müdür Murat Acu, Hasankeyf Kaymakamı Bülent Baygüven, Diyarbakır ve Ilısu Baraj yapım çalışmaları sorumluları ile çok sayıda kamu kurum temsilcileri katıldı. Türbenin bulunduğu alanda konuşan Vali Ahmet Deniz, yeni yerine taşınan türbenin 6 dakikalık işlemden sonra yeni yerine yerleştirildiğini belirterek, "Türbenin son yolculuğu yapıldı. Bu alanda Artuklu Mimarisi olacak. Burası kültür adası olacak. Bugün heyecanlıyız, gururluyuz. Önemli bir eseri yeni Hasankeyf yerleşim birimine taşıdık. Zeynel Bey Türbesi'nin etrafı da elden geçirilecek, koruma altına alınacak. Türbenin ardından 8 eser daha taşınacak. İmam Abdullah Külliyisi ile Artuklu Hamamı yakında taşınacak. 550 yaşında, bin 100 ton ağırlığında. Önemli bir eseri yeni alanına taşımış olduk. Taşınma işlemlerinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hasankeyf gelecekte çok önemli bir turizm merkezi olacak" dedi. İndirme işleminin ardından türbenin etrafı artık koruma altına alınacağını belirten yetkililer, taşıma sürecinde türbenin altına dökülen beton koruma, aynı görevi yapmaya devam edeceğini anlattı. Depreme dayanıklı olduğu için türbeyi muhtemel tepremlerden de koruyacak olan beton koruma, toprağın altında kalacak şekilde düzenlenecek. Ayrıca kazı sırasında türbenin altındaki mekandan çıkarılan ve Zeynel Bey'e ait olduğu belirtilen sanduka mezar da buradaki türbenin altına konulacak.

Batman Zeynel Bey Türbesi Yeni Yerine Yerleştiriliyor 6 Dakikalık Işlemi 2 Bakan Ankara\'dan Canlı...
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman Zeynel Bey Türbesi Yeni Yerine Yerleştiriliyor 6 Dakikalık Işlemi 2 Bakan Ankara'dan Canlı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement