Batmana Çadır Kent Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Batmana Çadır Kent Kuruluyor

Batmana Çadır Kent Kuruluyor

Batman'a gelen ve sayıları hergeçen gün artan Ezidiler için kurulması kararlaştırılan 2 Bin kişilik çadır kent çalışmaları başlatıldı.

31.08.2014 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Sincar bölgesindeki IŞİD vahşetinden kaçarak Batman'a gelen ve sayıları hergeçen gün artan Ezidiler için kurulması kararlaştırılan 2 Bin kişilik çadır kent çalışmaları için belediye seferberlik ilan etti.

IŞİD saldırılarından canlarını kurtararak Batman'a sığınan Ezidilerin sayısı 2 Bin 400'e ulaşırken, barınma sorununun çözülmesi için Batman merkeze bağlı Uğurca köyü yakınlarında 2 Bin kişilik çadır kent için çalışmalar başladı.

Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, 2 bin kişilik çadır kentin birkaç gün içinde kurulacağını açıkladı.

Aynı zamanda bir Ezidi köyü de olan Batman merkeze bağlı Qorix (Uğurca) köyünde yapımına başlanan çadır kentin 2 bin kişi kapasiteli olacağı belirtildi.

Belediye meclis üyeleri ile birlikte BASKİ, Fen İşleri, Elektrik Atölyesi ve İmar gibi hizmet birimlerinin, su şebekesi, kanalizasyon, elektrik ve çevre düzenlemesi çalışmalarını son aşamaya getirdiği çadır kent kurma çalışmalarına Êzidi köylüler ve gönüllüler de katılıyor.

Yaklaşık 2 bin Êzidinin geçici olarak kaldığı Ahmet Kaya, Musa Anter ve Mehmet Sincar halk evlerinde incelemelerde bulunan Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel, Batman ve Batman dışındaki iş adamları ile duyarlı tüm insanlardan Batman Belediyesi'ne çadır yardımında bulunmaları çağrısında bulundu.

Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel, "Özellikle Şengal'de İŞİD tarafından yapılan büyük bir katliam var. Bu katliam sonuca tabiki o coğrafyadan büyük bir göç başladı. Hala devam eden bir göç var ve bugün bölgemizdeki iller gibi Batman'da göçe maruz kaldı. Bu göç sonucunda savaştan, katliamdan kaçan Êzidi kardeşlerimiz var. Göçle birlikte kentte Batman halkının öncülük ettiği bir çalışma başladı. Bir yardım çadırı kuruldu. Biz sivil toplum örgütlerin de içinde olduğu bir koordinasyon oluşturduk. Batman'da şua anda 2 bin 400 Ezidi yurttaşımız bulunuyor. Fakat önümüzdeki süreçte bu sayı artacak. Belediyenin tek başına bunun maddi ve manevi yükünü kaldırması güç olacak. Batman'da yaşayan her kurum, kuruluş ve şahsiyet bu koordinasyona destek vermesini bekliyoruz. Hepimizin el ele vererek Êzidi kardeşlerimizi en iyi ve sağlıklı şekilde ağırlamak gibi bir misyonumuz var" dediler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batmana Çadır Kent Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement